Missie Fit mom!

17 februari 2019

Mama back in shape?! Daar gaan we dan… Met lood en nog wat extra kilo’s in de schoenen ga ik me nu echt aanmelden voor een proeflesje mommy fit bootcamp! FIT MOM is on her way!

FIT MOM

Mijn bekken fysiotherapeute zegt me al weken dat ik me moet gaan aanmelden om mijn lichaam aan te laten sterken, maar ik vermijd het keer op keer.

Gisteren stond ze er toch echt op, dat ik binnen nu en 2 weken mijzelf heb ingeschreven. Mijn lijf heeft het echt nodig om weer sterker te gaan worden en ik kan daarnaast ook weer wat kan socializen. Meer dan alleen maar mama zijn, even sporten, even een uitlaatklep!

Oei.. Nu moet ik er echt aan gaan geloven! Het is niet  zo dat ik al die weken niet wou gaan omdat ik sporten niet leuk vind.
Sterker nog ik heb een passie voor sporten!

Het is mijn droom om ooit weer zo fit te zijn dat ik een personal training opleiding kan volgen zodat ik me daarna kan richten op het trainen van zwangeren en mama’s met een berg vol kennis op zak! Ik vermeed het dus om hele andere redenen.

Ik denk dat vele net bevallen mama’s zich hier in kunnen herkennen.

Waarom het voor mij zo een enorme uitdaging is om de stap te zetten?

5 maanden geleden beviel ik van mijn 3e kindje, een prachtig, vrolijk en gezond ventje! Ik had alleen voor het eerst een hele moeilijke start, door bekken instabiliteit en de klap die daar boven op kwam door een pittige stortbevalling, kon ik de eerste weken niet meer goed lopen.

FITMOM, back in shape after pregnancy, weer in vorm na je zwangerschapStrompelend bracht ik die eerste weken door met verlenging van kraamzorg en mijn partner die een extra week vrij nam omdat het mij alleen niet lukte, ik wilde graag maar mijn lichaam maakte het me niet makkelijk.

De bekken fysiotherapeute werd ingeschakeld en kwam 2 keer per week aan huis. Op dit moment  zie ik haar nog 1 keer in de 2 weken Omdat het inmiddels allemaal veel beter gaat, ik kan alles doen.  Maar alles met mate en stap voor stap. Omdat ik nog geregeld pijn heb.

Iets wat ik nogal moeilijk vind, dat stap voor stap! Ik ben normaal echt de alles of niks mama, die of duizend procent voor iets gaan of helemaal niet.

Voor ik zwanger werd was ik 16 kilo afgevallen en top fit. Vijf keer per week kon je mij door weer en wind vinden bij de plaatselijke bootcamp club en kon ik bij wijze van vijfhonderd keer de trap van mijn bovenwoning op en af rennen zonder moe te worden. Ik at zo suikervrij mogelijk en was geobsedeerd door gezonde voeding en mij maar al te goed bewust over de gevaren van slechte voeding.

Uithoudingsvermogen van een zeekoe

Toen ik zwanger was, lukte het me door bekkeninstabiliteit niet meer om te sporten, ik kreeg het uithoudingsvermogen van een zeekoe en at als een olifant.

Door frustratie werden eetbuien mijn uitlaatklep.

En dat is het nog steeds..

Fit worden

Omdat het nu zo ver is gekomen dat ik van onder aan de ladder weer moet beginnen om fit te worden, vreselijk veel ben aangekomen, maar niet afval… en omdat ik met grote kans als een oud karretje achter de rest van de groep aan zal rennen vind ik het dood eng om weer te gaan sporten.

Het is de confrontatie van toen naar nu, de frustratie.. Van het weer overnieuw moeten beginnen, het niet vol gas kunnen gaan door mijn lichaamsklachten en het bang zijn om te falen.

Maar hey wacht eens

 
Dit flink aangekomen lichaam heeft 9 maanden lang een topprestatie geleverd. Dit ronde lijf heeft een mensje gecreëerd. Deze mollige benen hebben een baby gedragen..

Drie keer zelfs!

Mijn lichaam is nog volle bak aan het ontzwangeren, de hormonen vliegen nog door mijn lijf door de borstvoeding die ik geef.. Dit lijf heeft tijd en respect nodig.
Ik kom er wel. Stap voor stap

Doel FIT MOM

En op een dag sta ik voor een groep zwangere vrouwen en moeders die door deze zelfde sleur heen gaan om hun te motiveren en te helpen als ervaringsdeskundige, ik geloof er in!

Met die gedachte heb ik op de knop gedrukt van stap 1, ik heb mijn proefles gereserveerd voor aankomende zondag. Laat het avontuur beginnen!

Heb jij ook zoveel moeite om de knop om te zetten? En vind jij het combineren van een gezin en tijd vrij maken om te sporten ook lastig?
Of lukt het jou wel en heb je er handigheid in gevonden? Laat gerust een reactie achter!

Gabriëlle

Volg mij ook gerust op instagram: @adutchmomslife

FITMOM, back in shape after pregnancy, weer in vorm na je zwangerschap

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...