Fotografie & kids

23 juni 2020

Momenten vastleggen met foto’s, dit is wat iedereen doet. Alles voor het perfecte plaatje. Geboorte, huwelijk, verjaardagen maar ook leuke gezinsfoto’s waar mama wel een keer op staat zijn steeds populairder. Fotografie is de laatste jaren sterk gegroeid en de behoefte naar een goede fotograaf ook.

Behind the scenes

Veroniek Raanhuis heeft een passie voor dit vak. In 2019 heeft ze de fotovakschool in Apeldoorn afgerond en is toen begonnen met haar bedrijf Veroniek Fotografie. Tijdens de opleiding en de toffe opdrachten die ze deed is ze er achter gekomen dat ze het liefste werkt met mensen in een ongedwongen sfeer.

Geduldige fotograaf

Ze is een enthousiaste fotografe die het leuk vindt om met diverse doelgroepen te werken. In het bijzonder heeft zij, ook vanuit persoonlijke ervaring, affiniteit met mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking voor haar lens. Dit is iets wat haar zo bijzonder maakt. Er zijn ook fotografen die daar nauwelijks geduld voor hebben en daarom waardeer ik haar werk ontzettend.

fotograaf in twente, veroniek fotografie, familie fotografie, kinderfotografie

Fotoshoot? No stress!

De meeste mensen krijgen bij het woord fotoshoot al stress, vooral bij familiefotografie is het een dingetje. De ene lacht, de ander huilt of wil niet op de foto. Ik hoor ook vaak en dat weet ik ook van mezelf: wat voor kleding moet je aan? Dat advies kan je het beste aan de fotograaf overlaten. Zo ben je er zeker van dat het kleurenpallet goed afstemt op de omgeving. Veroniek probeert (en dat lukt ook meestal) om een goede sfeer te creëren. Kennis maken, vooral met de kinderen. Op deze manier zorgt ze ervoor dat kinderen vertrouwen in haar krijgen.

fotograaf in twente, veroniek fotografie, familie fotografie, kinderfotograaf

Newborn & Familiefotografie

Lauren heeft al meerdere keren voor de lens gestaan bij Veroniek. Met een newborn-shoot en een familie-shoot. Ze probeert Lauren opdrachtjes te geven. Bellen blazen, bloemetjes plukken etc. Zo verveelt ze zich geen moment en dan krijg je de perfecte plaatjes. En natuurlijk veel complimentjes geven, je moet het gezicht van Lauren dan eens zien. Zo stralend en trots.

Fotografie omgeving Twente

De laatste shoot ben ik met Veroniek en Lauren naar het Twickelse bos geweest in Delden. Het is een ontzettende mooie omgeving met verschillende en kleurrijke landschappen. Op het moment dat ik samen met Lauren voor de lens ben ontstaat er een bepaalde dynamiek waarin mooie momenten en spontane interacties ‘vanzelf’ gebeuren. Foto’s moeten niet stijf zijn, daarom vind ik het ook belangrijk om dicht bij jezelf te blijven, niet zo gemaakt. Alles voor het perfecte plaatje!

Wil je meer informatie of haar portfolio inzien van Veroniek, neem dan snel een kijkje op haar website.

fotograaf in twente, veroniek fotografie, familie fotografie, kinderfotograaf
fotograaf in twente, veroniek fotografie, familie fotografie, kinderfotograaf

		
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...