Ergobaby lanceert de supercompacte draagzak AWAY

29 november 2023

Wanneer je kindje andere plannen heeft…. Ouders weten het maar al te goed: flexibiliteit en aanpassingsvermogen zijn dan aan de orde. Geen dag is hetzelfde en zelfs de beste plannen vereisen minstens een Plan B: ook als het gaat om mobiliteitsoplossingen van het gezin.

Maximale flexibiliteit, ook onderweg!

Ook al is de wandelwagen het favoriete vervoersmiddel, plots heeft je kindje meer behoefte aan nabijheid en wil het gedragen worden. Tijdens wandeling in het park of op de terug van de speeltuin escaleert de situatie omdat de beentjes moe zijn – mijn koninkrijk voor een drager! De oplossing: de Ergobaby AWAY. De nieuwe draagzak is klein, licht en zeer compact om op te bergen. Je draagt deze van buik tot buik of op je rug (van 5,4-15,9kg) zonder dat hij volumineus wordt, en hij past zelfs moeiteloos in je handtas!

De trend gaat naar een tweede drager, want je wil op alles voorbereid zijn

Voor alle ouders die enthousiast hun kindje zelf dragen of dat graag zouden willen doen, is de nieuwe Ergobaby AWAY een perfecte aanvulling op de klassieke babyuitrusting. Het is een perfecte tweede of gelegenheidsdrager voor alle situaties waarin een klassieke drager – zoals de Allrounder Omni Breeze of de Adapt – niet beschikbaar is: hij zit in de was, of je hebt gepland om de wandelwagen te gebruiken, of je tante/oom valt in als onverwachte babysitter en is plots weg met je kindje. Hetzelfde geldt voor iedereen die het dragen met een draagdoek (Aura) of de draagzak voor pasgeborenen (Embrace) als een afgesloten hoofdstuk beschouwt of die het dragen eerder ziet als een uitzondering op het duwen, maar dan toch af en toe de handen vrij wil blijven hebben en wil inspelen op het kindje dat behoefte heeft aan nabijheid. Altijd bij de hand die AWAY voor de kortere draagsessies – daar is dit nu een geweldige, betaalbare oplossing voor … Ei ndelijk!

Ergobaby: al 20 jaar expertise voor op maat gemaakte producten

Al 20 jaar ontwikkelt Ergobaby producten die op zijn van de dagelijkse uitdagingen waarvoor jonge gezinnen staan. Het inzicht in het echte gezinsleven en de innovatiekracht van Ergobaby leiden tot voortdurende productverbeteringen en nieuwe oplossingen, zoals opnieuw te zien is in het doordachte ontwerp van de nieuwe AWAY. Dankzij het gemakkelijk toegankelijke stretchzakje dat op de heupriem van de drager is geïntegreerd, kan de drager super klein en netjes in zichzelf worden opgeborgen op momenten dat hij niet wordt gebruikt. Dit vermijdt o.a. dat  hij op je lichaam hangt terwijl het kindje al in de wandelwagen zit. En een ander geïntegreerd zakje met ritssluiting en ophanglus wordt gebruikt om de drager netjes op te kunnen bergen en aan de wandelwagen te bevestigen, bijvoorbeeld aan de riem van de luierrugzak of gewoon in de handtas.

Away: extra compact comfort inbegrepen

Compact formaat en extra gebruiksgemak – in combinatie met ergonomie voor optimaler draagcomfort voor zowel groot als klein tijdens spontane, kortere draagmomenten – maken van de nieuwe Ergobaby AWAY een heel bijzondere draagzak, die je graag altijd bij je wil hebben. De licht gevoerde schouderbanden en comfortabele heupgordel verdelen het gewicht van het kindje optimaal over de schouders en heupen van de volwassene en ontlasten zo de rug. Het minimalistische ontwerp maakt deze compacte drager bovendien bijzonder gemakkelijk in gebruik. Daardoor is het ook een ideale drager voor hen die minder ervaring hebben met dragen. Met de Ergobaby AWAY kun je baby’s en peuters van ongeveer 4 maanden tot 3 jaar – en dus 5,4 tot 15,9 kg gewicht – zowel op je buik als rug dragen. Dankzij het zachte materiaal past en vormt de drager zich ideaal naar deze grootte en past hij voor volwassenen van bijna alle lichaamsgroottes en -verhoudingen. Onda nks het slanke formaat heeft de comfortabele drager alle typische Ergobaby details: een verborgen kap voor privacy bij borstvoeding,  bescherming tegen de zon of voor extra hoofdsteun bij het dutten in de drager. Reflecterende accenten op de voor- en achterkant van de drager zorgen bovendien voor extra veiligheid tijdens wandelingen in de schemering.

De ideale mobiliteitshulp voor op reis en in het dagelijks leven

Voor langere draagsessies, daguitstapjes of wandelingen blijft Ergobaby de comfortdragers uit de Omni of Adapt modelseries aanbevelen. Deze populaire dragers hebben meer gewatteerde schouderbanden en een bredere, meer ondersteunende tailleband met geïntegreerde lendensteun, wat het dragen voor langere perioden en zelfs voor grotere, zwaardere kinderen nog comfortabeler maakt. Bovendien bieden deze modellen nog meer draagposities. Met zo’n “klassieke” draagzak van Ergobaby, in combinatie met de nieuwe Ergobaby AWAY, is het gezin goed voorbereid op elke mogelijke gebeurtenis, altijd en overal. In combinatie met de compacte en onvergelijkbaar comfortabele Metro+ buggy van Ergobaby, vormt de Ergobaby AWAY draagzak een perfect duo voor reizen in handbagageformaat. 

Samenvattend, de Ergobaby AWAY:

  • extra compact: 27 x 15 x 10 cm (afmetingen opbergtas)
  • extra licht: slechts 609 g (en dus nog lichter dan de Aerloom draagzak met 660 g)
  • geschikt voor baby’s en peuters: van 5,4 kg tot 15,9 kg (+/- 4 tot 36 maanden)
  • 2 draagposities: Gezet en op de rug dragen
  • geïntegreerde kap voor privacy en hoofdsteun
  • zeer gemakkelijk gebruik: de maat van de heupgordel bijvoorbeeld hoeft niet aangepast te worden
  • wasbaar in de machine tot 30°C

De Ergobaby AWAY draagzak is verkrijgbaar in de 2 kleuren, grafietgrijs en middernachtblauw, vanaf 28 september 2023 voor een prijs van € 129,90 (VP) in geselecteerde winkels en op www.ergobaby.nl. De Ergobaby AWAY biedt 2 ergonomische draagposities: Belly Carry en Back Carry en kan compact worden opgeborgen in het harnasvakje of in de geïntegreerde opbergtas.

– Dit is een persbericht –

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...