Papa mist de eerste verjaardag…

29 april 2018

Wat een feest. Onee, toch niet… Voor het derde jaar op rij zal hij er niet bij zijn. Mijn dochter Eva wordt deze zomer drie, maar we vieren ook deze verjaardag zonder papa. Hij werkt bij de luchtmacht en vertrekt binnenkort weer voor een maand naar Amerika voor training. Ook Luuk is in de zomer jarig, hij wordt 1! Een super bijzonder moment dat je graag wilt delen met iedereen, maar vooral met het gezin. Helaas zal papa ook niet op de foto’s staan waar Luuk zijn eerste kaarsje uitblaast.

Eerste verjaardag zonder papa

Inmiddels zijn we het wel een beetje gewend. Een week, twee weken en soms een maand. Regelmatig is Bart van huis voor een oefening in het buitenland. Toch baalde ik behoorlijk toen we een aantal weken geleden het nieuws kregen dat Bart weer weg moet, opnieuw precies in de zomer. Dubbelzuur is het eigenlijk. Eva heeft voor het eerst echt het besef en voor Luuk is dit zijn eerste verjaardag. Die ene hele bijzondere verjaardag, waar het afgelopen jaar in gedachten weer helemaal voorbij komt. Van het eerste moment dat je je kindje in de armen hebt, alle mijlpalen die hij al behaald heeft en alle bijzondere dingen die we al hebben mogen delen. Die ene eerste verjaardag komt nooit meer…

Even voorstellen

Mijn naam is Maud, 28 jaar oud en ik ben fysiotherapeut. Inmiddels werk ik niet meer met volwassenen, maar ben ik de studie van mijn dromen gaan volgen: kinderfysiotherapie. Naast mijn werk komt deze opleiding + stage er dus nog bij. Bart en ik hebben twee kinderen, Eva van twee en baby Luuk. Dit is ons gezin, wij proberen net als elk ander gezin alle ballen hoog te houden. In mijn blogs zal ik je regelmatig een inkijkje geven in ons leven. Van ‘wat eten we vanavond’ tot ‘omg ik krijg dat portfolio nooit op tijd af’ en ‘komt papa weer thuis slapen vanavond?’, ik neem jullie graag mee.

Ook ben ik erg benieuwd naar jouw verhaal. Zijn er nog meer mama’s die er regelmatig of permanent alleen voor staan? Hoe combineren jullie alles? En hoe pakken jullie het aan als je er soms even liever niet alleen voor zou willen staan?

Lees ook: Tips voor die speciale eerste verjaardag >>

Lees ook: Mijn vader is militair; afscheid nemen blijft lastig >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

salted-stories-badpak_768x768_124509

Salted Stories – Voor avonturen op het strand

Dit is Salted Stories! Een nieuw UPF 50+ badmodemerk voor kinderen en volwassenen. Twinning met het hele gezin in deze...
bee4380a71833b1ce7735348be3abc0d

Elvie lanceert nieuwe SmartRhythm technologie om melkproductie te optimaliseren

Elvie introduceert een nieuwe app-functie voor ’s werelds toonaangevende, bekroonde en meest stille borstkolf op de markt, de Elvie Pump. Elvie ontwikkelt...
IMG_3762

Van luier naar het potje met de oefenbroekjes van Zoocchini

De stap naar het potje is altijd spannend, zowel voor het kind als voor de ouder. Ergens ben je toch...