De eerste verjaardag van onze dochter #speciaal

19 juni 2019

Hieperdepiep hoeraaaaa!! Over twee maandjes vieren wij de eerste verjaardag van ons meisje. Helemaal leuk… toch? 

Eerste verjaardag van onze dochter

Oké ik vind dit dus echt wel een dingetje. Geen heel groot dingetje hoor, een kleintje. Ik bedoel ik vind het heerlijk dat ons meisje zoveel nieuwe dingen leert en kan. Ze is ontzettend ondernemend en leergierig (vraag me af voor hoe lang maar dat terzijde). Elke dag is al een feestje met haar en we bouwen een steeds mooiere band op, maar 1 jaar dat is toch wel effe wat anders!

Mijn baby wordt een dreumes

Of het komt doordat mijn start, na haar geboorte een beetje vals was? Geen idee. Ik heb niet echt kunnen genieten van de baby periode na mijn bevalling en het lijkt net of die emoties nu opeens wat sterker worden. eerste verjaardag meisje, geboorte dochter, geboorte baby meisjeIk kan uren naar haar kijken als ze fijn aan het spelen is, het geluk wat ik dan voel is onbeschrijfelijk. Mijn kleine meid wordt opeens zo ontzettend groot. Heel wijs trekt ze zich aan alles op, gaat van tijgeren langzaamaan kruipen en staat steeds steviger op haar beentjes. Mijn baby veranderd in een dreumes, net nu ik gewend ben aan baby. 

Ze krijgt een eigen willetje, test ons met heel veel plezier uit en begint eigen spelletjes te ontwikkelen. Het gaat naar mijn idee opeens rete snel allemaal. Hallo, mama was hier nog niet helemaal klaar voor!!

Eerste verjaardag vieren of niet?

Even heb ik me afgevraagd of ik haar eerste verjaardag wel wil vieren. Sowieso valt het niet gunstig, ze is midden in de zomervakantie jarig dus veel mensen gaan uiteraard lekker met vakantie. Daarbij krijgt ze er zelf natuurlijk nog niet zo heel veel van mee, dus is het dan wel nodig om het uitgebreid te vieren?

Uiteindelijk vieren we het toch, want deze mama ziet natuurlijk van alles op Aliexpres voorbijkomen voor een prikkie en dat is toch wel teveel versiering om in ons eentje een feestje te vieren ;). 

Daarbij komt nog dat ik mezelf toch stiekem wel een leuke taart zie bakken voor een cakesmash en mezelf een wil wagen aan wat leuke foto’s van die gebeurtenis. 

We hebben besloten het klein te houden. Opa’s en oma’s, ooms en tantes en wat naaste vrienden. Op die manier wordt het voor haar ook niet te druk maar ook niet voor mezelf. Uiteindelijk ben jij op zo’n dag de hele tijd in de weer en ondertussen gaat het ritme van de kleine meid ook gewoon door. 

Ik vind het onwijs belangrijk dat we allemaal kunnen genieten en dat ik terug kijk op een mooie en bijzondere (en vast ook emotionele deze mutti kennende) eerste verjaardag. 

Voor mijn gevoel echt het einde van de babyperiode en het begin van een nieuw tijdperk. Ze wordt steeds onafhankelijker of wij dit nu willen of niet. 

Ondanks dat kriebelt het nog niet voor een tweede, ik geniet nog zo erg van dit meisje en wil nog geen seconde van haar missen. Mijn aandacht verdelen zit er voor nu nog niet in. En emotioneel gezien ken ik het nie handelen nie. Dan wordt er nog eentje groot snap je!? 

Hoe heb jij de eerste verjaardag van jouw meisje gevierd? Was het een groot feest?

eerste verjaardag meisje, meisje 1 jaar, cadeau tips meisje 1 jaar

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...