Bijna zijn eerste verjaardag…

3 december 2017

Mag ik even keihard huilen!? En nee, niet omdat ik zo’n hekel heb aan feestdagen. Misschien wel om mijn bankrekening. Want Sinterklaas en Kerst met drie kinderen betekent nog net geen faillissement. Maar nee… mijn kleine baby wordt bijna 1! En zoals bij iedere eerste verjaardag word ik alweer gek van alle flashbacks. Ik neem jullie mee. eerste verjaardag baby

Eerste verjaardag baby

Goh… Een jaar geleden… Hoogzwanger, bijna 40 weken welgeteld. Ik was er helemaal klaar mee. Mijn bekken, de rolstoel, die enorme buik die in de weg zat. Ondanks dat ik zwanger zijn ook heerlijk vond, die laatste weken waren toch wel killing. Op dat moment kon ik me nog niet indenken hoe dat een jaar later zou zijn. Want hier zit ik nu, aan de eettafel met kleine Jayce naast me, die heerlijk zijn broodje aan het eten is.

Wat is dat jaar voorbij gevlogen

Maar jeetje, wat is dit jaar voorbij gevlogen. Eigenlijk wel iets te snel. Jayce en ik hadden sowieso een valse start. Door mijn traumatische bevalling kwam ik in een soort postnatale depressie waardoor de eerste 3 à 4 maanden compleet langs me heen zijn gegaan. Gelukkig kwam ik daar snel uit vandaan. Maar je bent die maanden wel kwijt. Het steekt me wel en ik merk dat het eigenlijk meer met me gedaan heeft dan ik gedacht had. Maar helaas kun je de tijd niet terug draaien. Ik merk dat ik hierdoor wel extra emotioneel ben deze dagen. Alsof je op het punt staat om alles weer een beetje her te beleven. Op het moment dat ik dit schrijf voel ik de brok in mijn keel alweer opkomen. Gek hoor, hoe het moeder zijn je veranderd in een emotioneel balletje.

1 Jaar

Dat hij bijna 1 jaar wordt betekent ook dat ik al één jaar borstvoeding geef. Echt een dikke vette mijlpaal. Ik had van te voren nooit gedacht dat ik dat zou volhouden. Daar ben ik best wel trots op! Stiekem is dat ook een manier om hem nog een beetje klein te houden.

Jongensmama

Jayce is mijn derde zoon en hoogstwaarschijnlijk ook de laatste. Dus overal neem je nu extra afscheid van. Zo ook van de babytijd. Momenteel is hij zich enorm aan het ontwikkelen. Hij zegt al enkele woordjes en doet al een poging tot zijn eerste losse stapjes. En ik ben echt mega trots op hem.

Iedere fase heeft iets leuks en ik kijk enorm uit naar alles wat nog gaat komen, maar toch mis ik dat kleine baby’tje dat heerlijk op mijn borst lag.

Fijne verjaardag lieve schat!

Lees ook: Eerste verjaardagtips >>

Lees ook: Cake smash >>


eerste verjaardag, baby 1 jaar

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

salted-stories-badpak_768x768_124509

Salted Stories – Voor avonturen op het strand

Dit is Salted Stories! Een nieuw UPF 50+ badmodemerk voor kinderen en volwassenen. Twinning met het hele gezin in deze...
bee4380a71833b1ce7735348be3abc0d

Elvie lanceert nieuwe SmartRhythm technologie om melkproductie te optimaliseren

Elvie introduceert een nieuwe app-functie voor ’s werelds toonaangevende, bekroonde en meest stille borstkolf op de markt, de Elvie Pump. Elvie ontwikkelt...
IMG_3762

Van luier naar het potje met de oefenbroekjes van Zoocchini

De stap naar het potje is altijd spannend, zowel voor het kind als voor de ouder. Ergens ben je toch...