Zie de maan schijnt door de bomen…

4 december 2020

Iedereen heeft zijn eigen manier van Sinterklaas vieren. De één viert het klein of zelfs helemaal niet, terwijl de ander groots uitpakt en tot diep in de nacht bezig is met het uitpakken van Sinterklaas cadeautjes en het lezen van gedichten. Ik heb dit jaar het mooiste cadeau ter wereld al gekregen: dochter Lauren. Lauren is nog net geen jaar maar ik ga wel Sinterklaas vieren. Dan lijkt het schoentje zetten en pakjesavond misschien een beetje overbodig… je kind krijgt hier toch niets van mee? Toch kan Sinterklaas vieren met een kleine uk echt heel leuk zijn. Ik vind dat het Sinterklaasfeest er gewoon bij moet horen bij het gezinsleven. Leeftijd maakt niks uit.

Eerste sinterklaas

Nu ik zelf een ukkepuk heb hoort het er gewoon bij om Sinterklaas te vieren. Gezellig met het gezin en buren naar de Sinterklaasintocht. Heb stiekem al wel een (roze)pietenmuts gekocht. Hoe leuk en hoe gezellig lijkt me dat. Ik vier 2 keer dit jaar pakjesavond, 2 december met mijn familie (totaal 3 kleine kindjes) en 5 december met mijn vriend zijn familie (Lauren het enige kind). Gezellig samen zijn is natuurlijk het belangrijkste van deze dagen. December is cadeau maand, en daar horen ook cadeautjes bij van Sinterklaas. Ik vind niet dat Lauren daar te jong voor is. Zoals ik al eerder zei: “het hoort er gewoon bij”. Eigenlijk maakt het ook niet veel uit wat je met Sinterklaas inpakt voor baby’s en peuters. Ze hebben eigenlijk al genoeg plezier met het uitpakken en spelen met het cadeaupapier ;). Ik heb al verschillende cadeautjes in huis gehaald zoals een lopende pip, een voorleesboekje en vtech speelgoed. Altijd leuk en leerzaam. Wat je ukkepuk ook krijgt: hij/zij zal het altijd enthousiast ontvangen.

Babyschoen zetten

Niets ziet er zo schattig uit als een babyschoentje voor de openhaard. Als je oudere kinderen hebt, wordt vanzelfsprekend het babyschoentje bij de andere schoenen gezet, maar wat doe je als het je eerste kind is? Ik kan deze traditie overslaan, omdat Lauren hier toch niks van meekrijgt, maar ik kan dit moment natuurlijk ook aangrijpen om mijn partner te verrassen. Ik las op internet dus als je ’s avonds de schoen van je partner en van je kind zet, dat dan je partner natuurlijk de volgende dag erg enthousiast kan reageren, terwijl je ook iets leuks voor je kindje hebt. Leuk voor mij, nog leuker voor mijn partner! En wie weet komt de goeie Sint dan ook nog bij mij langs.

Hoe vier jij Sinterklaas met je baby, dreumes of peuter? Laat het me weten in een reactie.

Lots of love, Esther
@eastsidemommy

eerste sinterklaas, baby sinterklaas

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...