De eerste stapjes van jouw kleintje

4 oktober 2016

Babyvoetjes bestaan voornamelijk uit kraakbeen en zijn daarom nog zacht en buigzaam. Ook zijn ze plat omdat er een lekker dik vetkussentje onder zit. De botstructuur wordt in het eerste jaar echt gevormd en rond de eerste verjaardag beginnen de voeten goed te functioneren. Om die reden beginnen baby’s rond deze tijd meestal ook te lopen.

Shoesme eerste schoentjes, babysmart shoesme, shoesme babyschoentjes

De eerste stapjes komen vanzelf

Voor het zover is moeten baby’s eerst vertrouwd raken met hun voetjes. Baby’s trappelen en spelen daarom graag met hun voeten. Terwijl ze dat doen, ontwikkelen de spieren zich en worden de voeten en benen voorbereid op het dragen van gewicht en op het lopen. Zodra de voetjes het lichaamsgewicht kunnen dragen en een baby vertrouwen en balans heeft komen de eerste stapjes vanzelf. De meeste baby’s beginnen met zelfstandig lopen tussen de 10 en 18 maanden.

  •  Vanaf ongeveer 9 maanden beginnen de meeste baby’s zich voorzichtig op te trekken
  • Tussen 9 en 12 maanden staan ze en maken ze voorzichtig stapjes terwijl ze zich vasthouden
  • Rond de 14 of 15 maanden lopen de meeste baby’s zelfstandig

Probeer dit proces niet overdreven te stimuleren. Iedere baby ontwikkelt zich op zijn eigen tempo, je hoeft je dan ook geen zorgen te maken als je baby een paar maanden eerder of later loopt.

In deze periode is het goed om baby’s binnenshuis te laten lopen op blote voeten of slofjes. Hierdoor kunnen de voeten en spieren op een natuurlijke manier groeien en kracht ontwikkelen. Als er buitenshuis gestapt gaat worden, zullen de babyvoetjes beschermd moeten worden tegen kou en verwondingen.

Babyproof Smart; de eerste schoentjes

Speciaal voor de eerste stapjes heeft Shoesme een licht en buigzaam babyschoentje ontwikkeld. Deze eerste schoentjes zijn 100% leer gevoerd en hebben flexibele, door Shoesme ontwikkelde, zolen die met de voetjes meebuigen. Ook zijn de hielen verstevigd voor een goede loophouding. En door de toevoeging van het zachte schuimlaagje bij alle drukpunten zitten ze ook nog eens heerlijk. Speciaal voor de eerste wankele stapjes, binnen of buiten. De meeste bijzondere ontwikkelingen zijn voor veel ouders de eerste woordjes en het leren lopen van hun baby.

Bekijk en shop de eerste schoentjes voor jouw kleintje bij:

Shoesme

 shoesme-babyschoentjes-eerste-babyschoentjes-copy

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG-20240317-WA0007

Budget zwangerschapskleding van Zeeman!

Voor mijn eerste zwangerschap keek ik wel eens online. Ik zag altijd zoveel moois aan zwangerschapskleding! Maar toen het eenmaal...
kleine-kinder-schoenen

Hoe je online hoogwaardige babykleding kunt vinden voor een mooie prijs

Het vinden van hoogwaardige baby- en peuterkleding voor een mooie prijs kan een uitdaging zijn, maar met de opkomst van...
z8moodimageshr03-24884

De Z8 lente/zomer 2024 collectie is uit!

Waar we nog lekker wegkruipen onder een warme deken bij het zien van deze regenachtige dagen, komen de eerste prespring...