online baby magazine, baby tijdschrift, mamamagazine, mamablogs, babylabel, baby magazine, babymusthaves, alles voor baby's ,alles over baby's, 24baby, ontwikkeling baby, zwanger, zwangerschap, mumtobe, babyblog, zwangerschapsblog, baby meisje, zwanger van een baby meisje, baby meisjesnamenbabyjongen, babyboy, hippe babykleding, meisjesmama, babykleding, blogs, mamablogs, babylabel, jonge ouders,


Blogs baby ziek, baby eerste keer ziek

Published on november 9th, 2018 | by Evelyne

0

De eerste keer je baby ziek…?

Je weet wel dat het gaat komen. Die eerste keer dat je lieve kleine baby ziek is. Ik kon het zelf zo mooi wegwimpelen; “Oh ja, nu Charlotte naar de kinderopvang gaat zal haar immuunsysteem zeker getest worden, daar zal ze alleen maar sterker van worden!” Het is onvermijdelijk en we moeten ons daar dan maar aan verwachten. Nu ja. Tot het zover is uiteraard…

Wat te doen bij darmkrampjes >>

Je baby ziek …

Het was vrijdagmiddag. Charlotte had sinds dinsdagavond buikloop maar dat leek allemaal goed mee te vallen. Gisteren had ze op de kinderopvang zelfs een hele goede dag gehad en leek het allemaal weer in orde. Ik was druk aan het werk en had net een mailtje gekregen van Babylabel dat ik voor hen mocht bloggen. Ik stond te popelen om een enthousiaste mail terug te sturen en er volop voor te gaan. Maar toen ging mijn telefoon. De kinderopvang. Of we Charlotte wilden komen halen. Want er was  ‘iets’ met haar… ze leek last te hebben van haar buikje en was helemaal ontroostbaar. En oh ja, “het dochtertje van de begeleidster die met zwangerschapsverlof is heeft het Rotavirus, dus nou ja, dat zou wel eens in de lucht kunnen hangen. Dus toch best meteen naar de dokter hoor.”

baby ziek, baby eerste keer ziek

Naar de dokter

Mijn vader (Charlottes ‘Papie’) zou haar die dag halen en was na mijn telefoontje meteen holderdebolder naar de kinderopvang gereden. Ze leek rustiger dan verwacht toen hij daar aankwam en viel in haar gezellige Maxi Cosi rustig in slaap. Die arme Papie heeft meer dan twee uur in de wachtkamer van de dokter doorgebracht vooraleer het hun beurt was. De dokter bekeek Charlotte goed en stelde mijn Papie dan ook meteen gerust. “Dit kindje is kerngezond. Ze heeft wat last van krampjes, maar verder is ze helemaal in orde. Een pijnstiller geven indien nodig en de rest komt wel goed!”. Een pak van ons hart. Goed knuffelen en aandacht geven en ze leek weer helemaal de oude.

En ondertussen weten we dus ook dat we niet hoeven stressen wanneer de kinderopvang belt. Die mensen kunnen uiteraard ook geen ontroostbare baby de hele dag op de arm nemen, aangezien ze er nog een heleboel andere hebben rondlopen (eh, liggen). En dat immuunsysteem? Dat zal hoogstwaarschijnlijk gauw nog wel eens getest worden!

Een lesje babyverzorging >>

Tags: , , , , , ,Back to Top ↑