Voor de eerste keer Oud & Nieuw als moeder

29 december 2018

Ging jij voorheen altijd knallend het oude jaar uit en ging je de hele nacht los met een lekker drankje er bij? Nu je moeder bent is dat wel even anders en zijn je plannen misschien iets minder wild. Keuzes maken en oud en nieuw vieren op een andere manier is misschien even wennen. Je kunt er ook voor kiezen om wel naar een feestje te gaan en de kleine te laten logeren bij iemand. Maar wil je de eerste keer oud en nieuw zonder jouw kleintje vieren?

eerste keer Oud en Nieuw

Allerlei vragen die naar boven komen nu oud & nieuw er aan komt. Nu moet ik zeggen dat het voorheen ook al lastiger was. Ga je naar vrienden van je vriend of ga je met jouw vriendinnen op stap? Ook hierin moesten wij altijd compromissen sluiten met elkaar. Maar nu wordt het nog extra lastig. Een aantal vragen passeerden mijn pad toen ik hier over nadacht.

Eerste keer oud en nieuw

Je kleintje wakker maken of niet om 00.00 uur?

Ik weet niet of hier een juist antwoord op is, maar ik denk dat ik mijn kleintje lekker laat slapen. Want ja, wat krijgt hij nou daadwerkelijk mee hiervan? Volgens mij niet zoveel en is zijn regelmaat belangrijker dan het moment waarop wij het zo gezellig vinden om met zijn drieën het nieuwe jaar in te luiden. Ook experts zijn het hiermee eens. Het enige wat je hiermee bereikt is dat het slaapritme van jouw kleintje wordt verstoord.

Wordt mijn kleine niet wakker van het vuurwerk?

Dat gaan we meemaken… Ik denk het niet. Meestal slaapt hij behoorlijk vast, dus dit is al een probleem die ik van mijn lijstje kan schrappen. Mocht je kleine man of meisje toch wakker worden, zorg er dan voor dat je hem of haar lekker troost.

Alcohol tijdens Oud & Nieuw?

Voorheen dronk je een lekker glaasje tijdens Oud & Nieuw. Niks mis mee, en ook zeker niet nu je een kleintje heb. Houd er alleen wel rekening mee dat je kleintje wakker kan worden en je dus met een dronken hoofd je kindje moet verzorgen. Misschien toch verstandig om iets minder te drinken dan je voorheen deed. Ook voor de volgende ochtend is het wel prettig, want voor jouw kleintje begint de dag weer rond 06.00 uur, dus dat is het wel fijn dat je nog enigszins fris en fruitig bent.

Belangrijkste vraag, hoe ga je het vieren?

Ga je het evengoed met vrienden vieren, of ga je het thuis vieren met familie en vrienden, of lekker met z’n drietjes, of pak je toch een feestje? Keuzes, zeker omdat in mijn geval er weinig mensen met kinderen zijn. Ik vind het lastig. Een feestje vind ik leuk, maar Oud & Nieuw bij vrienden vind ik ook leuk. Maar ga ik mijn kleine mannetje dan heen en weer slepen? Vind ik ook niet ideaal. Oppas regelen kan ook nog, zodat je weer een lekker avondje kunt doorzakken. Doe wat bij je past en wat je wilt. Misschien is de week voor Oud & Nieuw wel een hel met slapen, omdat je kleintje aan het spoken is. Dan lig je waarschijnlijk na 00.00 uur al direct te slapen. Het is maar hoe je het zelf invult en waar jij je prettig bij voelt.

In ieder geval, maak een keus en geniet lekker van de avond. Hoe je de eerste keer oud en nieuw met jullie kleintje ook viert; Babylabel wenst jullie een fantastisch nieuwjaar toe samen!

Lees ook het blog op Boyslabel: Jongens en vuurwerk >>

eerste keer Oud en Nieuw

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...