Wat maak je allemaal mee in het eerste jaar als moeder

15 februari 2019

Voor alles is een eerste keer, ook eerste keer mama worden. Maar niet alleen mama worden, maar ook eerste keer in verwachting, de bevalling, de kraamweek en alles wat op je pad komt. Ik was zo bang om fouten te maken, maar dat is blijkbaar heel normaal. Je moet je geen zorgen maken.

Lees ook: Rust, Reinheid en Regelmaat, het werkt >>

Eerste keer mama worden

Toen Lauren nog maar een paar weken oud was, of zelfs een paar dagen, heb ik dingen geleerd in en van het leven, die ik voorheen nog niet wist of kon. Meerdere Wat maak je allemaal mee in het eerste jaar als moeder, 1 jaar moederschapmensen in mijn omgeving zeiden: volg je moeder-gevoel, maar ik vroeg me dan af als ik ergens de handleiding had gemist: eerste keer moeder… wat te doen? Want zo nieuw als een baby voor andere mensen is, was Lauren dat ook voor mij.

Je baby begrijpen

Na verloop van tijd, begreep ik haar steeds meer en werd het allemaal makkelijker. Vanaf het moment dat ik weer aan het werk ging genoot ik zo van haar, en was ik blij haar weer te zien na een werkdag. Niet dat ik niet genoot in mijn verlof, maar ik kreeg een heel ander gevoel. Alle ‘fases’, ja dit is wel het bekende woord voor veel moeders, ben je de ‘fases’ die minder leuk zijn al snel vergeten na alle ontwikkelingen die zo bijzonder zijn. Tijgeren, kruipen, staan en ga zo maar door.

Eerste jaar als moeder

De dagen, de weken en de maanden vlogen voorbij. Nooit verwacht dat de tijd zo snel ging, en dat ze alweer 1 jaar is geworden. Lauren is nu geen baby meer maar een dreumes. Ik kwam op het internet een gedicht tegen wat ik zo inspirerend vond waar alles in zit qua gevoel en wat je allemaal meemaakt in het eerste jaar als moeder zijnde.

Wat maak je allemaal mee in het eerste jaar als moeder

Ik verzorg je, bescherm je, omarm je, ontferm me, over je liefde, die pijn doet
doet leven, soms beven, van angst en bezorgdheid
van zorgen voor morgen, slapeloos slapend en gapend
hopend op een nacht, ongestoorde rust zonder tranen van jou
huilend om niks of om die onzichtbare monsters onder je bed
ik jaag ze uitgeput van emotie en devotie voor je weg
de weg kwijt en verloren, in jouw eerste lach, jouw eerste dag
zo onwerkelijk en bijzonder, een wonder dat ik jouw mama zijn mág
zomaar het liefste, het beste en zeker het gekste
dat me ooit is overkomen, nog mooier dan
dromen zijn tóch geen bedrog
ook al krijg je tanden, rode billen, diarree
zit ik soms met mijn iPhone verstopt op de wc
kijk je me door het kiertje van de deur nieuwsgierig vragend aan
ontwapenend je lach waarvan ik houden mág
elk moment van de dág, geroerd door je blik
zorgeloos verwonderd bewonder ik je
om wie je bent, om wie je wordt
later, maar nu nog even je steevast kleverige knuist in mijn hand
het liefst voor altijd maar niet voor lang, veel te kort in mijn armen
loop je opeens, praat je opeens, laat ik je los en houd ik je vast
dicht tegen me aan, mis ik je als je niet bij me bent
veilig geborgen, verborgen in mijn buik, op mijn buik, buikpijn van liefde
voor jou klopt mijn hart nog veel harder dan hard
weet je, vergeet je niet dat ik door jou compleet
zonder jou compleet incompleet ben

Ik wil alle mama’s en mama’s in spe meegeven dat je de bijzondere momenten moet koesteren. En dat na alle minder leuke periodes alles weer goed komt. Vergeet niet goed voor jezelf te zorgen.

Lots of love,

Esther @eastsidemommy

Lees ook: Zwanger en nu? >>>

Lees ook: 12 weken zwanger >>

20 weken zwanger >>

Lees ook: 30 weken zwanger >>

Lees ook: Bevallen doe je zo >>

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel

De beste accessoires voor zwangere vrouwen

Zwanger zijn heeft iets magisch over zich, maar brengt ook wat obstakels met zich mee. Gelukkig zijn er vele accessoires...
IMG_1074-scaled-1

5 unieke manieren om jouw zwangerschap vast te leggen!

Een bijzondere tijd is aangebroken. Alles staat nu in het teken van jouw zwangerschap en deze periode wil je natuurlijk...
IMG-20240317-WA0007

Budget zwangerschapskleding van Zeeman!

Voor mijn eerste zwangerschap keek ik wel eens online. Ik zag altijd zoveel moois aan zwangerschapskleding! Maar toen het eenmaal...