Paas ‘eitje’

17 april 2017

Papa is naar de papsneeuw… met onze oudste twee jongens Chiel en Olivier. De paashazen en eitjes zijn ingepakt, net als mijn drang om te paas-shoppen voor een versierd huis. Andere jaren kleurde ons huis geel, zochten de kids naar eitjes en bezochten we de weide met lammetjes en grote mensen in hazenpakken. Nu ga ik thuis genieten van wat extra daagjes ´kraamverlof´ met onze Wieger van 5 maanden! Als je eenmaal de drukte (energie!) van 3 jongens gewend bent, is thuis met eentje echt een (paas)eitje!

Naast de extra quality time, staan er nog wel een paar ´moetjes´ op het programma. Zakken babykleertjes uitzoeken en dé verhuizing van wieg naar ledikant. Wieger heeft zijn naam eer aan gedaan, bijna 6 maanden is een nieuw record voor deze familiewieg! Deze week vroeg Olivier nog hoe zijn kleine broertje gaat heten als hij van de wieg naar het ledikant verhuist? “In de buik heette hij Sjakie, in de wieg heet hij Wieger, maar wat is nu zijn echte naam?” Ik verzekerde hem dat Wieger altijd Wieger blijft en niet opeens ‘ledikantje’ heet, als hij deze week verhuist naar zijn nieuwe bed.

De wieg van baby Wieger

Tijdens mijn zwangerschap hadden we al een klein vermoeden dat deze naam voor sommigen even wennen zal zijn, hoe mooi, krachtig en lief wij het ook vinden. Toen ik voor het eerst op het schoolplein verscheen na de geboorte van Wieger, vertelde een vader dat zijn zoontje een beetje in verwarring was van de Oud Hollandse naam. Uit school vertelde hij thuis het grote nieuws, ‘Chiel heeft een broertje, en hij heet Mandje!’

Komende dagen ga ik extra genieten van ons lieve paasmandje!

-Sharon

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...