Een gezellige beestenboel – Opgroeien met dieren doe je zo!

4 oktober 2022

Als kind was ik altijd te vinden met een dier, of dit nu een paard / hond of kikker was maakte geen verschil! En ik vond altijd wel iets om mee naar huis te nemen, Dieren vond ik het mooiste wat er is. Mijn kinderdroom was dan ook om later dierenarts te worden! Deze droom ben ik enigszins nagekomen en werk nu als paraveterinair ( dierenartsassistente) in de dierenkliniek sinds 2015 in combinatie met mijn eigen trimsalon aan huis, waar Saar heel graag helpt met hondjes wassen en koekjes uitdelen.

Lees ook; We hebben een konijntje

Een gezellige beestenboel

Daarnaast hebben we ook een gezellige beestenboel in huis bestaande uit 3 honden, Welsh corgi Rémy, kruising teckel Sjors en kruising chihuahua Mientje. Een grijze roodstaart papegaai en een goudhamster Dotje! Wanneer het kippenhok af is komen er nog kippetjes in de tuin om de dierenbende compleet te maken en te laten zien dat eitjes van de kip afkomen.

Het is dus niet gek dat Saar en Reff dit virus ook een beetje te pakken hebben van mama en overal al snel een dier hebben gespot! Ik vind het ook heel fijn als we ergens komen dat ze niet bang zijn van een onbekende hond of ander dier. Ze weten hoe ze een ander dier moeten benaderen en laten altijd eerst rustig hun handje ruiken voor ze aaien. Het liefst zouden ze alles in huis nemen en knuffelen!

Lees ook; Wat is de invloed van dieren op kinderen

Kinderboerderij op school

Toen we voor Saar gingen kijken voor haar nieuwe school was ik ook direct om toen ik zag dat er een kinderboerderij op school aanwezig is, ze hebben hiervoor een soort rooster en mogen allemaal de dieren verzorgen. Ik vind dit een mooi concept, zo leren ze ook dat er verzorging nodig is en verantwoordelijkheid. Iets wat heel belangrijk is in de toekomst en wat ze hier onbewust ook echt meekrijgen. Een dier is geen speelgoed maar een levend wezen!

Ik vind een huisdier is echt een aanvulling voor het gezin, ze leren zorgen voor een ander en krijgen vaak veel liefde en speelplezier van ze terug, hebben jullie huisdieren? En zijn jullie kindjes ook zo gek op ze?

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...