Duurzame babykleding by Moodstreet Petit

14 januari 2020

Als kersverse ouder wil je alleen het allerbeste voor jouw kleintje. Daar hoort ook kleding bij die goed en zacht genoeg is voor de huid van je baby. En tegelijkertijd ben je je als jonge ouder extra bewust van onze planeet en de toekomst van deze planeet. Moodstreet begrijpt dit en heeft een duurzame babykleding collectie gelanceerd voor newly borns tot peuters; Moodstreet Petit.

Helemaal hip: zelf kinderkleding maken >>

Duurzame babykleding

Moodstreet heeft al een jarenlange ervaring in kindermode land. Ook zij zijn overtuigd dat ’t anders kan; Genieten van mooie dingen, zoals mooie kleding, maar wel graag gemaakt op een goede manier voor mens en milieu. En ook eerlijk, waarbij voorkomen wordt dat de prijs daarvan aan de andere kant van de wereld betaald wordt.

Missie: duurzaam geproduceerde kleding ‘gewoon’ maken

duurzame babykleding, moodstreet petit, babylabel, babycollectie

Bekijk hier de hele collectie

Moodstreet Petit

Daarbij is nu de lancering van hun nieuwe babylijn: Moodstreet Petit. Een duurzame babykleding collectie voor dagelijks gebruik, zacht in comfort, verkrijgbaar in de best beschikbare, biologische katoen en GOTS, duurzaam en sociaal verantwoord geproduceerd.

Deze prachtige babylijn bestaan uit tijdloze modellen, gemaakt om lang mooi te blijven. Al deze kleertjes zijn zoveel mogelijk bestaand uit één grondstof, zodat recycling makkelijker realiseerbaar wordt.

duurzame babykleding, moodstreet petit, babylabel, babycollectie

Dat jurkje! 🙂

Moodstreet Petit streeft een Zero-Waste productie na. Wat betekent geen of nauwelijks snij-afval door slim omgaan met ontwerp en stof. Daarbij kijken ze ook naar het hergebruik van materialen, of dat nou om plastic gaat of recycled papier voor onze dozen, om de footprint van alle producten zo laag mogelijk te houden.

Organic Cotton

Katoen is van nature zacht, ademend en hypoallergeen. Maar om katoen te verbouwen worden er veel chemicaliën gebruikt in de vorm van pesticiden. Die pesticiden kunnen irriteren. Dat kan op je huid maar zorgt daarnaast voor giftige grond en grondwater, bovendien is het schadelijk voor mens en dier.

Bij biologisch katoen worden er geen chemische pesticiden gebruikt. Geen schadelijke stoffen voor onszelf en onze flora en fauna. Maar ook de katoenboer leeft daardoor een stuk langer! Daarnaast wordt er nog eens veel minder water gebruikt bij de verbouwing van biologisch katoen. Om zeker te weten dat onze kleding echte biologisch katoen bevat werken we met GOTS gecertificeerde materialen.

babymeisje, babyblouse, babyjurkje, duurzame babykleding, moodstreet petit, babylabel, babycollectie

GOTS label

GOTS (Global Organic Textile Standard) betekent organic kleding en sociale verantwoordelijkheid. Vanaf het inzaaien en oogsten van de grondstof, tot aan de afwerking van het product. GOTS staat voor eerlijke lonen voor iedereen. Het GOTS label houdt ook in dat er geen schadelijke chemicaliën gebruikt zijn, wat beter is voor het zachte babyhuidje.

Recycle

Daarbij streven zij er naar om bijna alle Moodstreet Petit kleertjes van 100% katoen te maken, tot en met het wash-en brandlabel. Na het plezier van het dragen, kan het kledingstuk gemakkelijk worden gerecycled. De polybags die ze gebruiken zijn van gerecycled plastic, omdat ze hiermee geen nieuw plastic de wereld in helpen.

Let’s take care of our planet together!

instagram: @moodstreet_petit

Testmoeders gezocht

Lijkt jou deze babycollectie ook echt helemaal geweldig en heb jij een kleintje thuis die deze kleertjes prachtig zal staan? Wij zoeken 2 testmoeders die deze kleding voor ons gaan testen. Durf jij die uitdaging aan? Kijk hier >>

Prachtige collectie babykleding! #weloveit

Meer duurzame kinderkleding >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG-20240317-WA0007

Budget zwangerschapskleding van Zeeman!

Voor mijn eerste zwangerschap keek ik wel eens online. Ik zag altijd zoveel moois aan zwangerschapskleding! Maar toen het eenmaal...
kleine-kinder-schoenen

Hoe je online hoogwaardige babykleding kunt vinden voor een mooie prijs

Het vinden van hoogwaardige baby- en peuterkleding voor een mooie prijs kan een uitdaging zijn, maar met de opkomst van...
z8moodimageshr03-24884

De Z8 lente/zomer 2024 collectie is uit!

Waar we nog lekker wegkruipen onder een warme deken bij het zien van deze regenachtige dagen, komen de eerste prespring...