Geen krampjes meer met de babyflessen van Hegen + WINACTIE

11 april 2022

Een krampje hier, een broertje daar…je kent het wel zoeken naar de juiste fles.. of voeding. Wij hadden met beide een erge zoektocht en nu eigenlijk na 5 maanden kan ik zeggen dat wij de juiste knopjes hebben gevonden. Wij gebruiken nu de voeding van Nutrilon in combinatie met de babyflessen van het merk Hegen. 

Hegen

Wat een verademing, wat een fijne babyflessen en wat drinkt Maé er ontzettend goed uit. Ze drinkt nu mooi met haar mondje om de speen heen, bij andere flessen krulde ze haar lippen op en kon ze veel lucht mee naar binnen pakken. Dit is nu niet het geval. Ook drinkt ze nu aan een stuk door en laat ze de speen niet los. Dit is zo fijn! Ik zal jullie ook een stukje informatie geven over de flessen, zodat ik jullie wellicht ook kan overtuigen. Want echt ik had deze tip veel eerder willen hebben!

hegen drinkfles, hegen flesjes, duurzame babyfles, babyfles tegen darmkrampjes

Duurzame babyflessen

Wat je moet weten van de Hegen babyflessen is dat ze dus gemaakt zijn van het matriaal PPSU dit is een matriaal wat je terug kunt vinden in de medische wereld maar ook in de wereld van de ruimtevaart! Hoe top is dat. Ook is dit product van nature BPA, BPS & PVC vrij. Dit betekend ook dat je flessen niet verkleuren en gekke geurtjes zullen krijgen. Ze kunnen daarom ook met een gerust hart in de vaatwasser mocht je dit willen. Ik ben nog steeds een mama die trouw haar flessen even uitkookt en daarna met een droge doek droog maakt. 

Op de website van Hegen kan je veel informatie ook terugvinden over de flessen

hegen drinkfles, hegen flesjes, duurzame babyfles, babyfles tegen darmkrampjes

Verschillende speenmaten

Niet alleen over de flessen is nagedacht maar ook over de spenen die erop zitten. Zo hebben ze 3 verschillende spenen. Wij gebruiken op dit moment de medium flow 3+ (2), deze speen kun je gebruiken voor kindjes tot 6 maanden en ook natuurlijk als je voeding geeft die ingedikt wordt is dit een prima speen om mee te beginnen. Mocht je echt de voeding heel dik maken hebben ze ook een xl papspeen 6+ (Y). deze hebben wij tot nu toe nog niet nodig gehad omdat ik maar een schepje bij de voeding doe. 

Geen krampjes

De speen heeft ook veel voordelen niet alleen als je net als ik de flesvoeding geeft, maar ook voor kindjes die borstvoeding krijgen kan deze fles dus echt prima gegeven worden. wat vooral erg fijn is dat het dus een speen is die voorkomt dat het kindje krampjes krijgt en dus de kans klein is dat het kleintje lucht mee hapt. En dit zie ik inderdaad ook duidelijk bij Maé. Ze drinkt veel rustiger en gecontroleerd nu, waardoor ze minder krampen heeft en dus ook minder moet boeren. 

hegen kinderbeker, kinderbeker met rietje, hegen
hegen kinderbeker, kinderbeker met rietje, hegen

Speciale rietjes

Ook Vienna is erg verwent want zij heeft dus de nieuwste rietjes beker van Hegen die ze mocht proberen. En die valt erg in de smaak want tja, er zit een roze dop op en daar drinken echte prinsessen uit. Dit maakt het drinken ook een stuk gemakkelijker want net als ik, is zij geen drinker en moet ik haar soms echt dwingen om slokjes te pakken. Dus straks met het goede weer is dit ook ideaal! Ze wilde niet alleen uit de rietjesbeker drinken maar ook uit de nieuwe fles van Maé, ze krijgt namelijk in de ochtend nog steeds een “fles” melk. Gewoon normale halfvolle melk maar ze wilt deze graag in de fles hebben. Ik vind het helemaal prima, en zolang zij dit wilt ga ik hier ook in mee. Ze doet het super goed en is dus ook fan, want der melk mag dus niet meer in een andere fles maar alleen in deze! 

Wist je trouwens dat je de babyflessen ook af kan dekken met deksel? Zo kun je ook fruit erin doen en of lekker yoghurt voor jezelf! Want de mama’s moeten natuurlijk ook niet vergeten worden. nu heb ik wel ook de opbergbakjes gekocht en ben ik van plan deze van de zomer te gaan gebruiken voor het fruit als we lekker erop uit gaan. Maar ze zijn dus ook prima geschikt voor borstvoeding of hapjes in te vriezen. Oh ik kan blijven vertellen over dit fantastische merk. Zo hebben ze dus ook een kolf die op de “bakjes/flessen” bevestigd kan worden. 

Kortom het zijn flessen, bakjes, bekers, eigenlijk een echte musthave die alle mama’s en hun kids kunnen gebruiken. Als ik dit geweten had bij Vienna had ik waarschijnlijk veel minder getobd en sneller overgegaan op de flessen van Hegen. 

Ach ik kom er nu achter en ben echt helemaal fan! Ik hoop dat ik jullie ook heb kunnen overtuigen met mijn enthousiasme en jullie in elk geval een kijkje gaan nemen

WIN €50,- shoptegoed by Hegen

Wil jij ook kennismaken met deze super fijne babyflessen of rijtjesflessen (en nog veel meer)? Doe mee met de winactie op Instagram. De naam van de gelukkige winnaar staat binnenkort hier op Babylabel. Good Luck!

hegen drinkfles, hegen flesjes, duurzame babyfles, babyfles tegen darmkrampjes
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC08829

Sophiesticated Cadeausets! + Winactie…

Wat houden wij van dieren! En zo leuk dat Rae dat al helemaal gaat overnemen. Wij kregen een hele mooie cadeauset...
DSC09274

Deze borstkolf is echt een aanrader! + winactie.

Borstvoeding geven is echt iets wat je in het begin goed onder de knie moet krijgen. Het is niet zomaar...
image-3

De 5 meest gestelde vragen en antwoorden over borstvoeding bij pasgeborenen

Van 1 tot 7 augustus vieren we de Internationale Borstvoedingsweek. Borstvoeding staat bekend als de beste manier om je baby...