Duurzaam speelgoed voor de allerkleinsten

22 februari 2023

Verantwoord spelen gaat over slim en stimulerend speelgoed, maar ook over eerlijke, eco-vriendelijke materialen waarvan het is gemaakt. VTech sorteert daar al enkele jaren op voort met verpakkingen en producten die steeds duurzamer worden. Na de introductie van de Play Green lijn in 2022, komen we ook dit jaar met nieuwe ecologische producten voor de allerkleinsten. Elk jaar gaat VTech een stapje verder, om zo de impact op het milieu te verkleinen.

Speelgoed van eco-vriendelijke materialen

Een sleutelbos, het ideale speelgoed

Zo is de Rammelpret Sleutelbos voor 45% gemaakt van bio-plastic. Even shaken en er is al actie: meer dan 40 geluidjes en zinnetjes, melodietjes, gezongen liedjes en een knipperende licht-toets. Fijn is ook de bijtring die voor verlichting zorgt als er tandjes doorkomen.

Het leukste Vtech speelgoed voor kleintjes

Duurzaam knuffelen

Een torenhoog knuffelgehalte met de Zeevriendjes Schildpad, waarvan de stof en vulling voor 100% gemaakt zijn van gerecyclede plastic flessen. Verreweg het ideale maatje om mee te spelen, te leren en te ontdekken. Dit veelzijdige vriendje verstopt onder zijn schild meer dan 50 geluiden. Inclusief een spiegeltje en mini-schildpad die altijd weer naar moeder terug kruipt.

Vtech schoonmaakset

Ouderwets in een duurzaam jasje

De Vrolijke Vormenappel is ouderwetse peuterpret in een nieuw jasje en bestaat voor 90% uit gerecycled plastic. Een appeltje waar ze zelf een draai aan geven! Want dan openen zich gaatjes waarin precies de bijgeleverde stukjes fruit passen. Fijne motoriek en tastzin worden spelend gestimuleerd. Zin in fruit krijgen ze vanzelf!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...