Mijn dreumes wil niet mee naar huis…

31 juli 2018

Onze kleine meid gaat naar het kinderdagverblijf sinds ze 3 maanden oud is. Die eerste dagen brak mijn hart telkens ik haar afzette. Ze was zo klein en ik had het gevoel dat enkel ik haar écht begreep en wist wat ze wanneer nodig had. Zelf was ze zich hier uiteraard helemaal niet van bewust en vond ze het allemaal prima. Charlotte sliep rustig verder of keek wat in het rond, terwijl een lieve juf haar liefdevol in de armen nam. Elke avond na mijn werk spurtte ik terug naar het kinderdagverblijf, vol enthousiasme om mijn kleine schat weer te zien. dreumes wil niet mee naar huis

Kinderdagverblijf

Momenteel is Charlotte 14 maanden oud en alhoewel de routine ongewijzigd blijft, verloopt het toch nét iets anders. Wanneer ik haar ‘s ochtends breng naar het kinderdagverblijf komt ze er al lachend toe. Ze wijst naar sneeuwwitje en de zeven dwergen die aan de muur pronken en opent haar armen meteen naar de juf toe. Ze gaat vlot en vrolijk spelen en wuift me liefdevol uit met handkusjes en zwaaitjes. Dat is heel fijn om te zien en maakt het me als mama gemakkelijk om haar ‘s ochtends met plezier “achter te laten”.

Mijn dreumes wil niet mee naar huis

Maar wanneer ik haar ga halen, is het een heel ander verhaal. Vanuit het raam zie ik haar gezellig spelen met de blokken, op een glijbaantje of met de andere kindjes. Zodra de juf haar naar mij brengt en haar naar me toe reikt, is het andere koek. Charlotte begint te spartelen en schreeuwen en klampt zich weerbarstig aan de juf vast. Ze wil niet met me mee.

De eerste keren brak mijn hart. Ik ben toch geen strenge of boze mama? Het is toch leuk bij me, en thuis heeft ze toffe speeltjes? Waarom wil ze niet met me mee? De twijfelende, onzekere mama kwam in me boven.

Ondertussen kan ik dit gedrag al wat beter relativeren. Ze is gewoon graag in het kinderdagverblijf en vindt het jammer dat ze naar huis moet en dus de juffen en kindjes (en al dat leuke speelgoed) moet achterlaten. En ze heeft het tevens misschien moeilijk met die plotse overgang. Niet?

Wil jouw kindje ook niet mee naar huis van het kinderdagverblijf? Laat het weten in een reactie hieronder.

Bekijk deze leuke baby gifts >>

Waar spelen baby’s graag mee >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Weer zelfverzekerd voelen over je lichaam na de bevalling? Koop corrigerend ondergoed!

Als je onlangs bent bevallen, kan het lastig zijn om weer vertrouwen te krijgen over je lichaam. Een bevalling is...
DSC09274

Deze borstkolf is echt een aanrader! + winactie.

Borstvoeding geven is echt iets wat je in het begin goed onder de knie moet krijgen. Het is niet zomaar...
REVIVE-MODEL-02-768x513-1

Een gezonde zwangerschap met Sups

Een bijzondere tijd is aangebroken. Een tijd waarin er veel veranderd aan en in jouw lichaam. In jouw lichaam groeit...