Mijn dreumes wil niet mee naar huis…

31 juli 2018

Onze kleine meid gaat naar het kinderdagverblijf sinds ze 3 maanden oud is. Die eerste dagen brak mijn hart telkens ik haar afzette. Ze was zo klein en ik had het gevoel dat enkel ik haar écht begreep en wist wat ze wanneer nodig had. Zelf was ze zich hier uiteraard helemaal niet van bewust en vond ze het allemaal prima. Charlotte sliep rustig verder of keek wat in het rond, terwijl een lieve juf haar liefdevol in de armen nam. Elke avond na mijn werk spurtte ik terug naar het kinderdagverblijf, vol enthousiasme om mijn kleine schat weer te zien. dreumes wil niet mee naar huis

Kinderdagverblijf

Momenteel is Charlotte 14 maanden oud en alhoewel de routine ongewijzigd blijft, verloopt het toch nét iets anders. Wanneer ik haar ‘s ochtends breng naar het kinderdagverblijf komt ze er al lachend toe. Ze wijst naar sneeuwwitje en de zeven dwergen die aan de muur pronken en opent haar armen meteen naar de juf toe. Ze gaat vlot en vrolijk spelen en wuift me liefdevol uit met handkusjes en zwaaitjes. Dat is heel fijn om te zien en maakt het me als mama gemakkelijk om haar ‘s ochtends met plezier “achter te laten”.

Mijn dreumes wil niet mee naar huis

Maar wanneer ik haar ga halen, is het een heel ander verhaal. Vanuit het raam zie ik haar gezellig spelen met de blokken, op een glijbaantje of met de andere kindjes. Zodra de juf haar naar mij brengt en haar naar me toe reikt, is het andere koek. Charlotte begint te spartelen en schreeuwen en klampt zich weerbarstig aan de juf vast. Ze wil niet met me mee.

De eerste keren brak mijn hart. Ik ben toch geen strenge of boze mama? Het is toch leuk bij me, en thuis heeft ze toffe speeltjes? Waarom wil ze niet met me mee? De twijfelende, onzekere mama kwam in me boven.

Ondertussen kan ik dit gedrag al wat beter relativeren. Ze is gewoon graag in het kinderdagverblijf en vindt het jammer dat ze naar huis moet en dus de juffen en kindjes (en al dat leuke speelgoed) moet achterlaten. En ze heeft het tevens misschien moeilijk met die plotse overgang. Niet?

Wil jouw kindje ook niet mee naar huis van het kinderdagverblijf? Laat het weten in een reactie hieronder.

Bekijk deze leuke baby gifts >>

Waar spelen baby’s graag mee >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...