Waarom is deze draagzak goed voor je baby?

13 november 2021

Wow! Heb jij de super trendy draagzakken al gespot van By Kay X Tabitha? Die wil je hebben! Ze zien er zo tof uit. Er was een tijd dat mensen het vreemd vonden; een draagzak. Maar tegenwoordig zie je steeds meer mama’s en papa’s er meer lopen. Het is nu een trend, en het dragen van een draagzak/draagdoek heeft ook een hele belangrijke natuurlijke functie. Namens By Kay mocht ik een draagzak testen. Wat een uitkomst!

Draagdoek of draagzak, By Kay X Tabitha, draagzak , click carrier classic

Draagzak of draagdoek?

Destijds met Lauren had ik een draagdoek van By Kay en ik kon me er niet echt in vinden. Ook Lauren voelde zich daar niet prettig in. Natuurlijk is het per kind verschillend, maar nee dit was het niet voor mij. Terwijl ik in mijn omgeving veel positieve verhalen over de draagdoek. Toen kwam het voorstel om voor Lott een (By Kay X Tabitha) draagzak te testen, dit wou ik zeker weten wel proberen!

In de week dat ik de draagzak (click carrier classic) ontving heb ik eerst van By Kay een onlinecursus gehad over de verschillende draagzakken en draagdoeken, over hoe je het allemaal kan dragen en waarom het eigenlijk erg goed is voor je kindje. Dit was zeker interessant en leerzaam. Nooit geweten dat er zoveel soorten zijn. De draagzak die ik opgestuurd zou krijgen was de variant click carrier.

Limited edition By Kay X Tabitha

By Kay heeft een nieuwe samenwerking met Tabitha, zangeres en kersverse moeder. Ze ontwierp samen met By Kay de IMAYA-lijn. Deze lijn is verkrijgbaar als limited edition. Het kleurenpallet is samengesteld aan de hand van de smaak van Tabitha. Deze draagzakken lijn is uniek en bevat naast een echt prachtige en toffe rib velvet draagzak (voor alle seizoenen), ook items voor het najaar in teddystof. Je vindt haar liefde voor de natuur en veganistische leefwijze terug in de producten zoals het vegan ‘leren’ label. Dit is gemaakt van 100% gerecyclede petflessen en de verpakking is natuurlijk van gerecycled karton.

by kay draagzak, Draagdoek of draagzak, By Kay X Tabitha, draagzak , click carrier classic

Natuurlijke houding

Toen ik eenmaal de draagzak (click carrier classic) had ontvangen ging ik maar eens aan de slag. Wat mij gelijk opviel is de mooie kwaliteit van de draagzak en de prachtige ribstof in de kleur chocolade-bruin. Bij de draagzak zat een teddy binnen voering, deze kan je snel en gemakkelijk bevestigen aan de binnenkant van de draagzak. Heerlijk warm voor Lott in de komende koude maanden. Ik vond het natuurlijk wel spannend, ik heb dus eerst geoefend met een pop. Later was Lott aan de beurt 😉 Je zag meteen dat haar houding veranderde met een mooie bolle rug en dat de beentjes in een M-positie zaten. Door die M-positie geeft de draagdoek ondersteuning van knieholte tot knieholte. Dit is een gezonde en natuurlijke houding. Ik zie aan Lott dat ze zich er prettig bij voelt, en het zit voor mij ook prettig.

Click & Go

De click carrier draagzak van By Kay kan je gebruiken vanaf de geboorte, waarin je je baby en peuter op je buik en rug kunt dragen. Wat ik zo fijn vind aan deze draagzak is dat je met behulp van clips het heel snel gereed hebt en dat het erg makkelijk is. Click & Go! Als je van de verstellingsbanden wat overhoudt kan je deze oprollen en vastmaken met een elastiek die je nauwelijks ziet. Als je dat eenmaal hebt gedaan ziet de draagzak er echt supergaaf want het is echt goed weggewerkt. Bij de draagzak zat een aparte (bevestigings)band deze is te gebruiken om het rugpand te versmallen of om een grotere baby op de rug te dragen. Het slaapkapje kan ik makkelijk oprollen en deze kan ik weer gebruiken als neksteun voor Lott. Als ik Lott lekker warm en beschermend wil houden kan ik het slaapkapje over haar hoofdje leggen. Dit is zo ideaal met koud weer en helemaal met koude wind.

Voordelen

Ik ben ervan overtuigd dat het dragen van een baby voor iedereen een fijne manier is en het is zeker simpeler dan je denkt. Het grootste voordeel vind ik dat ik mijn handen vrij heb en ik vind het een prettig idee dat Lott er een gezonde houding in heeft. Wat zijn jullie ervaringen met het dragen een draagzak of draagdoek? En zijn jullie ook fan van BY KAY?

Liefs, Esther

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...