Dit mag niet ontbreken voor jouw baby

16 december 2022

Het voorbereiden op de komst van een eerste baby kan heel spannend zijn. Natuurlijk heb je al veel voorbereidingen getroffen, maar vraag je je af wat je misschien nog hebt gemist. Hieronder staan tips waar je misschien nog niet aan hebt gedacht. Eentje om jouw eerste nachten comfortabeler te maken, eentje vooruitkijkend naar de groeifase van je baby en een tip om ervoor te zorgen dat je baby niks te kort komt in de koude wintermaanden. Een heerlijk kinder vloerkleed is daar een van. Lees er hier meer over!

Kindervloerkleed

Die eerste tijd met een pasgeboren baby heb je vaak onderbroken nachten, waarbij je de kinderkamer op ieder uur van de nacht hebt meegemaakt. Een hele fijne toevoeging is een vloerkleed. Op deze manier krijg je geen koude voeten wanneer je rechtstreeks uit bed naar de kinderkamer rent. Het kleedt niet alleen de kamer aan, maar zorgt dus ook voor het comfort in die eerste nachten met de kleine. Denk er dan wel aan dat je een vloerkleed kiest waar je kind niet te snel op uitgekeken is. Een ander voordeel kan zijn dat je het kinderkleed kan gebruiken als tuin vloerkleed. Zo’n kindervloerkleed met drukke patronen of een autoweg als ontwerp valt altijd in de smaak en zo kan je kind buiten verder spelen. Denk bijvoorbeeld aan een kleed in de vorm van een giraffe of eentje waar je op kan hinkelen. Een toevoeging voor jouw koude voeten en blijdschap voor je kind.

Meegroeiend bed

Dit is een tip voor als je de baby van een wieg naar een ledikant wil verplaatsen. Je wilt voorkomen dat je baby na een paar maanden uit het bed groeit. Je kunt daarom kiezen voor een meegroeiend bed. Er zijn veel opties beschikbaar, en de lengte kan variëren van 120 centimeter tot 200. Zelfs de breedte is vaak aan te passen, zodat je kind niet meteen in een bed van 90 centimeter breed ligt, maar kan beginnen in een breedte van 60 centimeter. Hierdoor groeit je bed mee en is het een stuk duurzamer dan een ledikant waar je kind steeds uitgroeit. Volgens verschillende aanbieders kan je het ledikant vanaf tweejarige leeftijd gebruiken en groeit het daarna mee tot de tienerjaren, een super investering dus!

Verschillende dekens

Hier is nog een tip om jouw baby warm te houden. Denk er aan om dekens in verschillende diktes te kopen voor je baby. Het kan variëren waar je baby behoefte aan heeft. Als ze wat ouder worden draaien ze meer in hun slaap en zullen ze het warmer hebben. Ook is het belangrijk om in het begin een kleine deken te hebben, zodat ze er niet onder verdwijnen. Na de eerste groei is een deken die groot genoeg is natuurlijk weer belangrijk. Als je zelf creatief bent, kan het ontzettend leuk zijn om zelf een deken te maken. Gebruik dan wel zacht ademend materiaal. De huid van je baby is natuurlijk heel kwetsbaar, dus zorg dat je een anti-allergisch materiaal gebruikt. Daarnaast is het een leuk cadeautje om te krijgen bij iedere verjaardag, zo fleurt het de kinderkamer elke keer weer op.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...