De kers op de taart: de Sleep Dojo

13 juli 2021

Het is eindelijk zo ver. THE SLEEP DOJO is live gegaan. De kers op de taart na een periode keihard werken. De laatste tijd heb ik mijn kaken stijf op elkaar gehouden en oh, wat was dat moeilijk. Maar nu eindelijk mag iedereen het weten. Voor Het Slaapatelier is dit een mijlpaal!

De Sleep Dojo

Iedereen die mij iets beter kent dan enkel van social media, weet dat ik doorgaans recht door zee ben en niet zo van geheimzinnig gedoe hou. Tenslotte heb je daar in de praktijk vrij weinig aan. Desondanks was dit de laatste tijd wel het geval. Een naar gevoel, maar gelukkig wel met een goede reden. Ik kan niet wachten om dit nu met alle ouders te delen! 

Als mens, maar ook vooral als coach, ben ik wekelijks bezig met het opdoen van nieuwe ideeën over hoe ik ouders en kleintjes nog beter kan ondersteunen. Sommige ideeën stranden, maar anderen gaan vliegen. Ongeveer een jaar geleden kwam ik voor het eerst in gesprek met Numsy en dat bleek het begin van iets super moois.

Een community én slaapcursus voor ouders, gesteund door professionals

Numsy is naar mijn mening een jong, energiek bedrijf met enthousiaste mensen en een mooie visie. Ze zijn bekend van de white noise apparaten én vanwege hun fijne slaapgidsen. Het klikte meteen en vanuit onze passie was het uur zo vol. Korte tijd geleden kwamen we online opnieuw bij elkaar. Samen met Josanne Verhoof van Villa Bimbi en Tamara Kops van Slaapkops zijn we toen ons geheime project gestart. Een community én slaapcursus voor ouders, gesteund door professionals. Toen nog naamloos, maar inmiddels omgedoopt tot The Sleep Dojo.  

Het doel van ons project was om een veilige, online omgeving neer te zetten, waar we op laagdrempelige manier waardevolle kennis kunnen aanbieden. Overal op het internet is zoveel informatie te vinden is over hoe je nou je kindje beter laat slapen, aan het ritme moet werken, over voeding en wat je allemaal moet doen om het te laten werken. Als ouders is het daardoor soms zo lastig om het kaf van het koren te scheiden. Toen ik nog geen slaapcoach was, maar gewoon een zoekende moeder, heb ik dat zelf ook zo vaak op die manier ervaren. En wat dacht je van alle negatieve energie en kritiek op sociale media wanneer je aan het zoeken bent naar antwoorden of je verhaal wilt delen? Dat voelt gewoon niet fijn en het lost je uitdagingen ook niet op.

Dat is bij the Sleep Dojo anders en wat we wilden neerzetten is gelukt. Het is namelijk dé omgeving geworden waar ouders zich vertrouwd en thuis kunnen voelen, waar we goed onderbouwde kennis delen én waar we een open cultuur hanteren. Alles kan en alles mag. Je mag je struggles delen, anders zijn en successen met elkaar delen, zonder dat daar kritiek op komt. Deze community is er niet alleen voor ouders van slechtslapende kindjes, maar ook gewoon om de dagelijkse strubbelingen van het ouderschap te bespreken. Ook omtrent gewone dingen als ‘de overstap naar de basisschool’ kan je fijne informatie vinden.

Goed onderbouwde slaapkennis toegankelijk voor iedereen

Samen met Numsy bieden wij in de slaapcursus een heel breed scala aan onderwerpen aan. Van een veilige slaapomgeving, tot aan omgaan met veranderingen, voeding, op reis tips en vertellen we natuurlijk hoe kinderslaap werkt. Maar ook dingen als bedplassen, nachtmerries, ziek zijn en reflux komen aan bod. Dit ondersteunen we door interessante gastsprekers uit te nodigen, webinars te  geven, case studies te bespreken en vragenuurtjes.

Het voelt zo fijn om dit voor ouders te kunnen doen. Zo waardevol. Natuurlijk is mijn werk als slaapcoach ook mijn bron van inkomsten, maar dat neemt niet weg dat ik het liefst elke ouder zou willen helpen. Helaas kan dit niet altijd. Een slaapcoach inschakelen is financieel niet voor iedereen haalbaar en helaas loopt de zorgverzekering een beetje achter op dit gebied. The Sleep Dojo neemt deze drempel gedeeltelijk weg en maakt goed onderbouwde slaapkennis daardoor toegankelijker voor iedereen. Daarom deel ik dit ook. Niet om reclame te maken, maar juist omdat ik ervan overtuigd ben dat the Sleep Dojo voor elke ouder waardevol kan zijn. 

Gratis proberen

Zie ik jou binnenkort in de Sleep Dojo? Via de instagram van Het Slaapatelier kan je je meteen inschrijven en in de maand juli kan je The Sleep Dojo gratis uit proberen.

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...