De laatste loodjes van de zwangerschap

1 juli 2017

Je uitgerekende datum komt steeds dichterbij, de laatste loodjes van je zwangerschap. De paniek slaat toch wel een beetje bij je toe. Want ja, heb je wel alles en heb je overal aan gedacht? Zeker bij een eerste is het even zoeken naar hoe en wat.

Lees ook: ben ik er klaar voor? >>

De laatste loodjes van de zwangerschap

Ook ik zat zelf in dit schuitje laatst. Ja, ik was op 17 mei uitgerekend, maar wat zegt dit eigenlijk. Het had zo twee weken eerder, of later kunnen zijn. En dan is het lastig als je altijd de controle graag wilt hebben. En hiermee is dat eigenlijk onmogelijk. Wat mij wel rust gaf, is om in ieder geval alles wat ik kon voorbereiden, ook echt voor te bereiden. Kamer op tijd klaar, spullen in huis, klossen onder het bed en netjes mijn ‘ziekenhuis’ tas klaar hebben staan in week 36.

Alles op tijd klaar voor de bevalling

Je focust je volledig op de komst van de kleine en je zorgt er voor dat alles voor hem of haar gereed is. Ik heb een aantal items voor jullie geselecteerd die ik echt nodig had voor mijn kleine mannetje. Toch altijd even goed om dat paraat te hebben. Zowel voor een jongen als een meisje een kleine selectie gemaakt en hopelijk kan ik je ook nog een beetje inspireren met leuke items.

Niets vergeten

Vergeet ook zeker een omslagdoek niet, zodat je kleintje na de geboorte warm mee naar huis kan. Ik ben zelf in mei bevallen en je denkt al snel het is lekker warm dus het is niet nodig. Maar voor een pasgeborenen is het natuurlijk enorm wennen. Niet meer veilig en warm in mamma’s warme buik.

En dan heb je alles klaar voor de komst van de kleine, maar vergeet vooral jezelf niet. Het kan zijn dat je uren of misschien zelfs wel dagen in het ziekenhuis moet doorbrengen. Zorg er daarom voor dat ook jouw tas helemaal klaar staat in de gang, zodat ook jij je comfortabel en op je gemak voelt. Een lekker zittende joggingbroek, een fijn t-shirt en slippers mogen zeker niet ontbreken!

20 weken zwanger >>

30 weken zwanger >>

Bevallen doe je zo >>

Boeken aanraders:

Tijdens zwangerschap: Veilig zwanger

Bevalling: Buskruit met muisjes en  Veilig bevallen

Kraamtijd: Veilig door de kraamtijd 

Babyboek: Oei ik groei

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG-20240317-WA0007

Budget zwangerschapskleding van Zeeman!

Voor mijn eerste zwangerschap keek ik wel eens online. Ik zag altijd zoveel moois aan zwangerschapskleding! Maar toen het eenmaal...
kleine-kinder-schoenen

Hoe je online hoogwaardige babykleding kunt vinden voor een mooie prijs

Het vinden van hoogwaardige baby- en peuterkleding voor een mooie prijs kan een uitdaging zijn, maar met de opkomst van...
z8moodimageshr03-24884

De Z8 lente/zomer 2024 collectie is uit!

Waar we nog lekker wegkruipen onder een warme deken bij het zien van deze regenachtige dagen, komen de eerste prespring...