Samen lezen in De Knorrige Koning

20 november 2022

Het momentje van de dag, even samen zitten en genieten van een leuk leesboekje. Er is weinig zo fijn als samen lezen en dat niet alleen want (voor)lezen is ook nog eens super goed voor de ontwikkeling. Om het lezen leuk te houden is het belangrijk dat je boekjes hebt die de interesse wekken. Rijmen, leuke plaatjes en grapjes doen het altijd goed bij kleine kindjes. De Knorrige Koning is dan ook zeker één van de favoriete boekjes van kindjes.

Bekijk hier meer leuke kinderboekjes

Het boek

Zodra je het boek openslaat zie je direct dat er veel aandacht is besteed aan de invulling van de bladzijdes. Vrolijke kleurtjes en prachtige illustraties waarop je telkens weer iets nieuws ziet.

‘Jij wil geen hapje stoof of een lepel kokossoep, omdat jij al vol zit van dat vele gesnoep’

Sommige rijmpjes zijn herkenbaar uit ons eigen dagelijks leven wat het boek ook gelijk weer grappig maakt en je als ouder soms stiekem even een keer moet gniffelen.

De Knorrige Koning

Hij is chagrijnig, weet het altijd beter en verzint overal een list voor: ga mee op audiëntie bij de Knorrige Koning! Of hij nou zijn bordje niet wil leegeten of spontaan wil vertrekken om te kamperen in het bos: deze Hoge Boosheid krijgt altijd zijn zin. Of toch niet? Ontdek het in vier hilarische verhalen over de Knorrige Koning en zijn trouwe lakeien, volledig geschreven op rijm!

De Knorrige Koning knort de ruimte in

De Knorrige Koning gaat opnieuw op avontuur! Eén ding is zeker: saai is het nooit met zijn Koninklijke Knorrigheid. Zo wil hij spontaan de maan gaan veroveren en vecht hij met bilbijtende monsters in de grotemensen-wc. Lukt het de Knorrige Koning om zijn zin te krijgen of steken de lakeien een stokje voor zijn fratsen?

Winactie de Knorrige Koning

Vind jij lezen samen met je kleintje ook zo fijn en kun je nog wel een leuk boek gebruiken? Doe dan mee met de winactie en maak kans op deel 1 De Knorrige Koning. Vul hieronder het formulier in en vertel voor wie jij mee doet.

*** Janis van de Pol wint dit leuke boek. Hij komt binnenkort jouw kant op***

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC00720

Review; Olifant bijtring van Mushi…

In 2015 zijn wij, mijn man en ik, op reis geweest naar Thailand. Het land van de olifanten. Prachtig om...
DSC08829

Sophiesticated Cadeausets! + Winactie…

Wat houden wij van dieren! En zo leuk dat Rae dat al helemaal gaat overnemen. Wij kregen een hele mooie cadeauset...
strand musthaves

Strand musthaves voor de kleintjes

Een dagje strand is zo heerlijk en daar genieten ook de allerkleinste van. Zandkastelen bouwen, in het water spelen en...