De intocht van Sinterklaas

19 november 2022

Zie ginds komt de stoomboot, mijn eerste intocht als “moeder”. Ondanks dat Vienna al 3,5 ben ik nog nooit geweest, het maakt altijd weinig indruk en iets ervan snappen? Tja dat deed ze toch niet dus waarom zou ik dan gaan? Maar nu gingen we dan voor het eerst naar de intocht van Sinterklaas

Sint cadeautips

Bestaat sinterklaas echt?

Maar dit jaar was anders, ze leefde er onwijs naar toe en ineens kreeg ik ook allemaal vragen. “mama, bestaat sinterklaas echt?”, “mama, ga ik de echte sinterklaas zien?”, “mama, hoe komt sinterklaas en piet bij ons binnen”. En zo kan ik nog wel even doorgaan, hoe ga je hiermee om? Echt geen idee. Ik heb altijd geleerd dat ik niet mocht liegen en tja nu doe ik een “leugentje om bestwil”.

Want eerlijk, ik geniet, ik geniet van haar enthousiasme en haar hoop volle blik of haar schoentje gevuld wordt met een cadeautje.

Eerste keer de schoen zetten.

Het was een drukke middag geweest, vol prikkels en heel veel mensen. Ik weet dat Vienna daar iets minder goed tegen kan en dan lekker ook gaat stuiteren. Maar voor de eerste keer deed ze het verrassend goed. We hebben staan kijken hoe de stoomboot aan kwam met alle pieten en natuurlijk Sinterklaas. Daarna heeft ze kunnen zien hoe hij op zijn paard “Ozosnel” stapte en door de stad ging. Haar hoogte punt was wel dat ze Sinterklaas een handje heeft mogen geven en wel 10x heeft gezegd hoe lief ze hem wel niet vond. Het was een middag met een gouden randje, het was gezellig alle kindjes waren leuk verkleed als piet of sint. En natuurlijk werd er flink gebietst bij de pieten om pepernoten. Ohja en sidenote voor volgend jaar.. VERGEET GEEN TASJE VOOR DE PEPERNOTEN…Natuurlijk kon het niet ontbreken dat ze in de avond haar schoentje mocht zetten.

Biertje voor Sinterklaas..

Zo werd alles gereed gemaakt, ze koos haar grootste laars uit want daar kan meer in. Ze pakte ook voor Maé een schoentje en zetten netjes water voor het paard neer en een appel. Maar wat zou Sinterklaas lusten vroeg ze zich hardop af? Waarop ik antwoorde misschien een pakje drinken of een beetje fris. En wat ik toen als antwoord kreeg, ik kan er nog stuk om gaan.. “Nee mama, Sinterklaas lust een biertje net als opa bootje & papa”. Zo daar sta je dan met je mond vol tanden…komt dit uit jouw mond dacht ik? En ze is pas 3jaar hé.

Rij mijn huisje niet voorbij!

dat de intocht veel indruk heeft gemaakt was niet zo gek, ze was erg overprikkeld en stelde wel 10x dezelfde vragen en of Sinterklaas niet ons huisje voorbij zou rijden. Wat moet er toch veel in dat hoofdje om gaan. Ik vraag mezelf ook echt af wat ik toen als kind dacht? Het enige wat ik mezelf herinner dat ik vol spanning voor de tv zat en heel graag cadeautjes wilde in m’n schoen.

Maar deze vraag bleef echt bij haar hangen, ik stelde haar gerust dat sinterklaas echt zou komen, want hij was ten slotte in Vlissingen aangekomen.

Wie zoet is krijgt lekkers & wie stout is de…

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...