De ideale babyuitzet

19 december 2017

Bestaat de ideale babyuitzet? Nee ik denk dat de ideale babyuitzet voor iedere moeder en baby anders is. Toen ik zwanger was vond ik het heerlijk om baby warenhuizen langs te struinen, handig daarbij is deze baby uitzetlijst.

De ideale babyuitzet

Ik ging nauwkeurig te werk, want ik wilde natuurlijk alles in huis hebben om de kraamtijd voor mij en mijn kleine man zo fijn mogelijk te maken. Natuurlijk spreken een heleboel dingen voor zich zoals een wieg of ledikant, maar als je nog nooit van een hydrofiele luier hebt gehoord koop je er netjes een stuk of zes zoals op de lijst staat aangegeven. Al vlak nadat Dex geboren was werd ons duidelijk dat je er minimaal twee keer zoveel kan gebruiken, je gebruikt ze als spuugdoeken onder het hoofdje als je kleine ligt te slapen in de wieg of ledikant, je gebruikt ze om je baby lekker af te drogen na een warm badje in tummytub of badje want beide zijn toch wel een beetje overbodig maar ik gebruikte ze ook voor de steriele onderdeeltjes van mijn borstkolf, de uitgekookte speentjes en ga zo maar door.

De babyuitzet

Ik zal bij een eventueel volgende zwangerschap niet meer zo nauwkeurig te werk gaan, al is het zooooooo aantrekkelijk om nog veel meer liefs leuks en schattigs te kopen de echte essentials bestaan naar mijn idee uit;

Voor in het ledikantje of een wiegje:

1 dekentje
1 slaapzakje mijn voorkeur gaat uit naar de Puck a Baby piep!
Molton
Hoeslaken
2 bovenlakens
2 kruiken en twee kruikzakken ik heb een winterkindje, in de zomer lijkt het mij niet nodig
1 newborn speentje

Babykleertjes

8 rompertjes maat 50 of 56 (of vier in 50 en vier in 56)
4 broekjes
3 shirtjes
Boxpakjes
2 Vestjes
Jasje
5 paar sokjes
2 mutsjes

Babyverzorging

Babybadje en/of tummytub
Badthermometer (zit soms al bij je badje)
Babyshampoo, baby badolie
Flesje babyolie of crème voor na het badderen
Zacht haarborsteltje
Digitale koortsthermometer
Nagelvijltje of baby nagelschaartje

6 spuugdoekjes of slabbetjes
6-12 hydrofielluiers
3 grote hydrofieldoeken heerlijk voor na een badje
1 pak newborn luiers
1 Pak billendoekjes
Bepanthen voor eventueel smetplekjes en rode billetjes sudocreme kan ook voor rode billetjes

Babyvoeding

Het hangt er natuurlijk vanaf of je borstvoeding wilt gaan geven of flesvoeding maar ondanks mijn planning voor borstvoeding had ik voor de zekerheid wel het volgende in huis en dat bleek een uitkomst omdat hij te weinig borstvoeding binnen kreeg;

1 pak flesvoeding (merk naar keuze natuurlijk, ik koos voor herobaby omdat deze in veel ziekenhuizen wordt gegeven)
2 flesjes naar keuze (ik vond de dr Brown flessen erg fijn) en twee bijpassende spenen voor op de fles
Flessenborstel

Magnetron sterilisator… onmisbaar 😉

Voor de borstvoeding kan je beter niet meteen een borstkolf aanschaffen of flesjes wat wel handig is;
Zoogcompressen
Twee voedings bh’s
Eventueel voedingshirt of grote sjaal zoals ik deed.

Kraampakket

En last but not least: het kraampakket! Als is dit niet het leukste cadeau wat je ontvangt tijdens je zwangerschap je zal er veel van nodig hebben

Lees hier onze blog over Baby Essentials >>>

Babyuitzetlijst, babylabel, babyuitzet

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Screenshot_20220804-154044_Gallery

Mijlpalen van je baby, een leuke herinnering

Jullie kennen waarschijnlijk allemaal wel de mijlpaalkaarten. Je zet je kindje op de foto met zo’n leuke kaart om de...
retour jeans mini

Fashion voor de mini’s by Anouk Matton

Retour Jeans lanceert exclusieve mini collectie samen met power woman Anouk Matton voor seizoen FW22. De collectie is voor boys...
cocooning

Cocooning of kraamvisite.

Coco watte? Cocooning oftewel het tegenovergestelde van kraamvisite. Je familie en vrienden staan na de bevalling te springen om je...