De geboorte van Maé

14 december 2021

Ineens hadden wij een mogelijke datum dat ze geboren zou gaan worden (lees het voorgaande blog). Dus alles moest ook geregeld worden voor Vienna. Oppas voor in huis, boodschappen, iedereen inlichten dat ik werd ingeleid. Of ja, de mensen die dicht bij ons staan. De dagen dat ik nog thuis was heb ik helemaal in het teken van Vienna gezet, zoveel mogelijk tijd met haar doorbrengen want heel eerlijk, ik zag er zo tegen op om haar te missen. Bij de gedachte alleen al moest ik zo hard huilen.

De geboorte van Maé

Maar ik wist ook dat Vienna in goede handen is, mijn zusje komt in huis en zorgt ook voor de beestjes. Dus gelukkig was dit getackeld. Het aftellen was echt begonnen en de spanning namen ook heel erg toe. Maar we hebben zoveel mogelijk leuke dingen gedaan en alles voorbereid. Normaal gaat een weekend heel snel en dan gaan ineens de uren heel langzaam.

geboorte baby, newborn, baby geboren, geboorte, bevalling

De voorbereiding

Zaterdag 9 oktober moest ik weer op controle, gelukkig was alles stabiel en konden wij snel naar huis. De middag heb ik nog gezellig met Vienna en haar (vriendinnetje) buurmeisje pepernoten gebakken & heerlijk gespeeld.

Zondag 10 oktober moesten wij ons melden om 14:00 uur. In de ochtend is mijn vader nog langs geweest en hebben we nog even gezellig kunnen kletsen tot ik naar het ziekenhuis moest. Het was voor mij heel lastig om de controle uit handen te geven. En ook om mezelf over te geven aan de inleiding. Maar ik was vast beraden om alles over mezelf heen te laten komen en op een natuurlijk manier te bevallen. Dat was mijn grootste wens! Een normale bevalling…

Dat was mijn grootste wens! Een normale bevalling…

Dezelfde verpleegkundig als bij de bevalling van Vienna

Om 14:00 melde wij ons netjes op de afdeling. De verpleegkundige die ook tijdens de zwangerschap van Vienna voor mij heeft gezorgd was er nu ook. Geregeld spraken wij elkaar even via Instagram. Toch heel erg leuk en bijzonder als zij nu wel ons meisje geboren zou zien worden. ik zei het toen nog tegen haar: wie weet ben je wel bij de bevalling!

En voor nu was het inderdaad zo dat ze erbij zou kunnen zijn. We werden weer op dezelfde kamer geïnstalleerd als de afgelopen dagen. Dit was erg fijn zeker omdat het gewoon erg prettig aanvoelde, toch een beetje een eigen plekje te hebben. Er werd eerst een ctg gemaakt en daarna zou de ballon geplaatst worden & het infuus gezet worden.  ik vond dit zo onwijs spannend. De vorige keer ging het prikken van het infuus niet geheel vlekkeloos dus ik hield mijn hart vast voor deze keer. Maar wat ik nu wel had gedaan is alles aangegeven en duidelijk ook gezegd wat mijn grens was. Gelukkig viel het allemaal wel mee en was het eigenlijk allemaal zo gebeurt.

geboorte baby, newborn, baby geboren, geboorte, bevalling

Het ballonnetje zetten was spannend

Het ballontje zetten was even een uitdaging omdat mijn baarmoedermond wat diep licht maar uiteindelijk heeft de gynaecoloog hem gezet. Het was geen prettig gevoel omdat ze dien eendenbek erop zetten en je krijgt dan een soort van krampen maar deze zakte gelukkig af toen de ballon eenmaal zat.

Vanaf hier begon het wachten soms kreeg ik krampen maar had niet echt het idee dat het ballontje wat deed. Het was een dagje dat ik lekker rustig aan kon doen en heel fijn dat Jeroen kon blijven. De volgende ochtend moesten wij ons om 07:00 weer melden op de verloskamers. Ik had goed geslapen en was ook betijd wakker om te douchen zodat ik fris en fruitig naar de verloskamers zou gaan. Eerst werd ik aan de ctg gelegd en daarna gingen ze kijken of de ballon iets gedaan had. Ik zelf was ervan overtuigd dat ik geen ontsluiting had.  Maar uiteindelijk had ik toch echt 2cm en konden ze mijn vliezen breken.

Vliezen breken

Natuurlijk ging dit ook niet helemaal vlekkeloos, doordat mijn baarmoedermond te ver lag konden ze het niet breken met de speciale “brei” naald. Uiteindelijk hebben ze gekozen om met de electrode mijn vliezen te breken. Je zou denken dat een klein gaatje niks te weeg kan brengen maar niks is minder waar. Eerst vloeide het een beetje, tot ik van het bed af wilde en dus naast mijn bed ging staan. Bij de gedachten nu ik eraan terugdenk moet ik zo hard lachen. Het liep namelijk recht in mijn sloffen..

geboorte baby, newborn, baby geboren, geboorte, bevalling

De inleiding

Doordat ik werd ingeleid werden elke keer de weeën opwekkers hoger gezet, en dit was ook duidelijk te merken. Ik kreeg al gauw last van rugweeën. In het begin viel het echt wel mee maar ze werden steeds heftiger en pijnlijker waardoor ik ze niet goed kon opvangen en ook geen houding wist voor ze op te vangen.

Het liefst zonder verdoving

Ik wilde het zo graag zonder pijnstilling doen maar niks hielp… ik heb onder de douche gezeten, ik heb rond gelopen, ik heb gewiebeld. Maar niks hield en de weeën werden dusdanig heftig dat ik uiteindelijk toch voor pijnstilling heb gekozen. Doordat ik al drukkend gevoel had, werd er eerst gevoeld hoeveel cm ik had. Nou en ik hoopte echt heel erg dat het toch wel iets zou zijn. Helaas was het nog maar 3 cm en daarna werden mijn de keuzes voor de pijnstilling voorgelegd. Ik had de keuze uit een injectie in mijn been, deze mogen ze eenmalig toedienen en werkt 4 uurtjes. Dus met de kans dat ik weer dezelfde pijn terug zou krijgen en met veel pech als ik dan op 7cm zat ik geen ruggenprik meer kon krijgen.

Toch een ruggenprik

Uiteindelijk heb ik toch mijn keuze gemaakt voor de ruggenprik. Hoe bang ik ervoor was hoe blij dat ik er nu mee was. Het gaf een hoop rust en ik kon eindelijk ontspannen. Ik zat nog maar op 3cm dus had nog wel even te gaan en het was half 2 dus stiekem hoopte ik ook dat het snel zou vorderen. Maar zoals het met alles gaat duurde dit langer langer en nog eens langer dan gedacht. Rond 18:00 zat ik dus nog maar op 5cm dus het was niet heel veel sneller gegaan. Wel besloten ze de weeën opwekkers nog iets hoger te zetten zodat het misschien sneller zou gaan. Elk uur kwamen ze even kijken en om de 3u ongeveer voelen op hoeveel cm ik zat.

Helaas hielp de prik nog maar aan een kant en kon ik alleen nog maar op mijn rug liggen, dit voelde op een gegeven moment niet meer fijn omdat alles pijn begon te doen. Maar zo gauw ik niet plat genoeg lag had Maé er best wel last van.

Ook is er even sprake van geweest dat het een twijfel geval werd of het geen keizersnede zou worden. vanaf dat moment kreeg ik blinde paniek en wilde ik gelijk dat ze gehaald werd. Ik wilde namelijk een gezond meisje mee naar huis nemen en niet dat ik haar onnodig in gevaar zou brengen omdat we dit al eens met Vienna mee hadden gemaakt. Onze geest kon dit niet nog een keer aan. Nu moet ik wel echt zeggen dat Jeanine de verpleegkundige die ook tijdens dat ik er lag met de zwangerschap van Vienna en nu dus ook weer voor mij zorgde mij onwijs er doorheen heeft geholpen en gerust heeft gesteld. Het was heel moeilijk om mijzelf rustig te houden en positief te blijven want de angst nam het heel erg over.

8 cm ontsluiting

Om 21:00 gingen ze weer voelen en bleek dat ik al op 8cm zat dat was dus best snel voor ons doen en ik hoopte ook zo dat Jeanine bij deze bevalling zou zijn. maar haar dienst zat er rond 23:00/00:00 op. Uiteindelijke zat ik rond deze tijd op de volledige ontsluiting en werd het wachten op de persweeën.

Ik kreeg een nieuwe verpleegkundige ook echt een geweldige vrouw en een hele leuke verloskundige. Het waren twee ongelooflijke toppers die mij ontzettend geholpen hebben. Het wachten duurde wederom weer erg lang…en de ruggenprik stond inmiddels af en de weeën opwekkers werden weer iets hoger gezet zodat ze op gang zouden komen. Maar ook dat wachten werd beloond want om 01:45 kon ik eindelijk gaan beginnen en wat keek ik hier naar uit, eindelijk kon ik mezelf nuttig maken en zou ik eindelijk ons meisje in mijn armen kunnen sluiten.

Persen

Het persen ging heel soepel en soms moest ik even door de pijn heen en ook af en toe geen flauw idee waarmee ik bezig was, haha! Maar goed, Jeroen heeft mij zo goed bijgestaan en gedaan wat hij kon. Voor hem was het ook een lange dag met veel wachten en weinig kunnen doen.

De geboorte van Maé

Maar uiteindelijk na 45 minuten persen was daar om 02:30 onze prachtige Maé Anna Tanis, 52cm & 3770gram geboren. Ze huilde meteen toen ze eruit kwam en heb haar zelf aan kunnen pakken. Iets wat ik onwijs graag wilde en heb haar ook niet los gelaten. Jeroen kreeg niet eens de kans om haar goed te bekijken, ik vond het heel mooi dat ze nog een tijdje aan mij verbonden zat en ze de navelstreng echt even hebben laten zitten.

Jeroen mocht de navelstreng doorknippen

Uiteindelijk heeft Jeroen de navelstreng door mogen knippen en was het wachten tot de placenta ook na kwam. Dit vond ik zelf een minder prettig gevoel omdat ze op je buik kunnen gaan drukken. Maar na een keer persen was deze er ook. Gelukkig viel het hechten ook alles mee en werd alles voor ons gedaan. Maé werd aangekleed, ik werd gewassen want douchen was even geen optie door het vele bloed wat ik verloren was.

En voor ik wist lagen wij lekker op de kamer met zijn drietjes , het was heel onwerkelijk en ik bevatten het nog niet. De gehele nacht heb ik ook niet geslapen en kon ik niet wachten om Maé aan Vienna te laten zien want wat heb ik die gemist..

Maar een ding wist ik zeker, mijn gezin is compleet met de komst van onze prachtige dochter Maé.

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG_1074-scaled-1

5 unieke manieren om jouw zwangerschap vast te leggen!

Een bijzondere tijd is aangebroken. Alles staat nu in het teken van jouw zwangerschap en deze periode wil je natuurlijk...
IMG-20240317-WA0007

Budget zwangerschapskleding van Zeeman!

Voor mijn eerste zwangerschap keek ik wel eens online. Ik zag altijd zoveel moois aan zwangerschapskleding! Maar toen het eenmaal...
vroeggeboorte

Behandeling met progesteron geeft beter resultaat bij vroeggeboorte

Zwangere vrouwen die rond 20 weken zwangerschap een korte baarmoedermond hebben, hebben een verhoogde kans om te vroeg te bevallen....