De feestdagen vieren met een pasgeborene

9 december 2022

Party Time! Met Sinterklaas, Kerstmis en oudjaar op de loer begin je je al af te vragen hoe je deze periode met je baby heel gaat doorkomen. Je familie en vrienden willen jou en je kleintje bedelven met cadeaus en je overal uitnodigen, maar dat vergt heel wat energie. Je wil je kind niet uit zijn of haar slaapritme halen en zelf ben je waarschijnlijk ook nog regelmatig moe. Lees hier enkele tips om de feestdagen te vieren met een pasgeborene

Thuisdiner 

Plan je het kerstdiner bij je thuis, dan heb je het voordeel dat je je niet hoeft te verplaatsen. Dat bespaart je heel wat inpakwerk. Wat dan wel op je bordje komt, is het eten. Hoewel je pap en groetenpotjes a volonté hebt staan, wil je op speciale gelegenheden wel wat meer uit de kan halen. Weet dat deze avond vooral draait om gezelligheid en dat niemand van kersverse ouders een stijlvol driegangendiner verwacht. Je kan zelfs een maaltijd bereiden met jouw baby veilig in de draagzak, wat de taak makkelijker maakt. ​ 

Als het idee van koken voor een grote groep met een baby in de buurt je al rillingen bezorgt, denk dan aan een traiteur of een afhaalmaaltijd. Een ander leuk idee is om iedereen een eigen gerecht te laten maken en meenemen. Zo hoeven jullie misschien enkel te zorgen voor het dessert, njam! 

Spreek ook niet te laat af. Een avond met hapjes en drankjes loopt al gauw uit. Wees ook eerlijk als je ‘s avonds je moe bent en je graag hebt dat je bezoek vertrekt, ze begrijpen dat. Eventueel kan je het etentje op de middag plannen. Dat kan beter passen bij het ritme van je baby en dat van jou. 

Naar familie of vrienden met je pasgeborene 

Gezellig met de voetjes onder tafel schuiven is altijd fijn. Een babytje hebben dat nog veel slaap, eten en aandacht nodig heeft, maakt het uitdagender. Lijst op voorhand op wat je zeker moet meenemen. Ook de Ergobaby Evolve bouncer moet mee op dit lijstje. Je baby kan zich dan veilig amuseren met zijn eigen schommelbewegingen terwijl jij gezellig met je naasten kan praten. 

Wordt je kind moe? Dan kan je het reisbedje zetten in een slaapkamer met een babyfoon, ongeveer zoals thuis. Op die manier kan je wat langer blijven als je nog niet naar huis wil! 

Sinterklaas (of Kerst) op locatie 

Liever niet bij iemand thuis? Zoek dan voor je diner met je familie of vrienden dan een kindvriendelijke horecazaak. Een restaurant met een speelhoek en een aangepast kindermenu is ideaal om een stressvrij moment te beleven. Ook kan je je baby meenemen in de compacte Metro+ wandelwagen, waar hij of zij dankzij de vlakke rugleuning een dutje kan doen. Wanneer er meerdere kinderen zijn kan je ervoor kiezen om de dag samen in een binnenspeeltuin door te brengen. ​ 

Fijne feestdagen! 

Zo zie je maar, je hoeft je geen zorgen te maken om de feestdagen door te komen. Geniet van het samen zijn, het lekkere eten en de cadeautjes! 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

a4c4a1e2-1f44-4d05-bc6d-394e5597e011.__CR001464600_PT0_SX1464_V1___

Bijzondere outfits voor je kleintje voor carnaval

Laatst deelden we al een leuke blog met te gekke onesies voor je kleintje. Vandaag laten we je nog wat...
1200x1200-14

Carnaval met je kleintje, de leukste onesiepakjes!

Carnaval komt er aan, 4 dagen feesten en dus ook verkleden! Hoe klein ze ook zijn, je kunt altijd wel...
baby cadeautjes

Sinterklaas cadeau inspo voor de kleintjes.

Hoor wie klopt daar kindertjes, hoor wie klopt daar kindertjes, hoor wie klopt daar zachtjes tegen het raam. Het is...