De favoriete kinderboeken top 3 van onze bloggers

1 oktober 2022

Boekjes voorlezen en prachtige plaatjes bekijken, één van de eerste dingen die we samen met onze kleine kinders doen. Het is algemeen bekend dat het voor een goede ontwikkeling zorgt wanneer er al op tijd begonnen word met het voorlezen van boekjes. Van 5 t/m 16 oktober is het kinderboeken week en ook wij van Babylabel zijn dol op boekjes lezen met onze kleintjes. Daarom hieronder diverse top 3 favoriete kinderboeken van onze bloggers.

Lees ook; Voorlezen met Peppa Pig

De top 3 favoriete kinderboeken van Lieke

1. Over een kleine mol die op zijn kop gepoept werd. Het is een ontzettend leuk boekje waarbij vooral de tekeningen eigenlijk al genoeg zeggen. Onze jongste (2) benoemt alle dieren en de oudste (4) kan het verhaal al heel goed vertellen! Altijd lachend naar bed met dit boekje. 

1.Gewoon zoals je bent: Een boek met korte teksten maar hele leuke tekeningen / prenten. Het boek wordt hier regelmatig uitgezocht als voorleesboek, ze kunnen het zelf al mee vertellen. Roepen dan hard Nee!! blijf in de rij!  Een ondeugend olifantje die leert dat hij blij mag zijn met wie hij/zij is. Iets wat ik heel belangrijk vind in deze maatschappij! 

2.De jongen, de mol de vos en het paard: Een hartverwarmend boek, zo mooi ontroerend en soms ook grappig!  De illustraties en teksten zijn heel pakkend en leren veel over vriendschap en het leven. Ik vind dit boek mooi voor jong en oud en een perfect kado voor iemand die je lief hebt. Een echte levensles die je weer even met beide benen op de grond zet. Wij hebben hierbij ook de Holztiger diertjes waar ze dan ook mee spelen.

Bekijk hier meisjesboeken

Morris & Mandy’s top 3

1. Speuren naar dolfijnen. Met stip op nummer 1 staat dit boek uit de gelijknamige serie speuren naar …. Tijdens het voorlezen zoekt Morris met de kartonnen zaklamp naar de dieren die voorkomen in het verhaal. Inmiddels hebben we het boek zo vaak gelezen dat hij precies weet in welke volgorde de dieren gevonden moeten worden. Tijdens het luisteren is Morris dus zelf ook bezig en dit vindt hij fijn.

2. De hele dag op pad met Dikkie Dik. Morris is erg geïnteresseerd in dieren. In dit flapjesboek gaat Dikkie Dik van `s morgens vroeg tot s avonds laat op stap en komt hij allerlei dieren tegen. Het actieve aspect van de flapjes omdraaien zorgt ervoor dat Morris betrokken is tijdens het voorlezen van dit boek.

3. Boer Boris, start de motor! Dit boek was lang favoriet en wordt nog steeds vaak gekozen door Morris. Al zijn favoriete voertuigen zitten dan ook in het verhaal: de tractor, de ploeg, de zaaimachine en de hijskraan. Daarnaast is het ook een uitklapboek en dat doet het altijd goed hier in huis.

Favoriete voorleesboekjes van Viënna en Sanne

1.De ridder zonder billen. Dit boek heeft Vienna voor haar 3de verjaardag gekregen van vrienden van ons, echt een complete hit en staat dus in onze tot 3 van favoriete boeken. Het boek gaat over een ridder die gebeten is in zijn billen en dus opzoek moet naar een nieuw paar. Het leuke aan dit boek is dat het rijmt, dus de kinderen kunnen vaak de laatste zin ook afmaken. Wij hebben het al ontelbaar veel gelezen en tja Vienna kan het nu wel dromen!

2.De mooiste vis van de zee. Dit was een van de eerste boeken die ik voor Vienna heb gekocht toen ze nog baby was, we begonnen met een hardkaft en uiteindelijk het “echte” boek. Wat zo leuk is aan het boek, dat je kindje al vroeg mee krijgt om te delen en als ik kijk naar Vienna die was helemaal verliefd op de glitter shcubben van de mooiste vis. Dit boek gaat over een vis die mooie glitterschubben heeft en de andere vissen willen er graag eentje van hem maar hij wil ze niet weg geven..

3.Raad eens hoeveel ik van je hou! Dit boek hebben wij gekregen als kraamcadeau voor Vienna haar geboorte, ik vind het een heel mooi en liefdevol boek. Vienna komt geregeld met dit boekje aanzetten omdat ze zelf op een kinderopvang zit die Grote haas heet, dus ook afgeleid van het boek. En het zal altijd ons bij blijven, want voor het slapen gaan zeggen wij altijd tegen elkaar : ik hou van jou tot de maan en terug. Dit boek gaat over een kleine en grote haas, de kleine haas kijkt erg op naar grote haas en probeert in alles het meeste te houden van hem..

Leandra en Lobke’s top 3

1.Waar is mijn mama? Eendje is haar mama kwijt. Maar gelukkig is daar hondje op het erg. Hondje wil Eendje graag helpen met zoeken. Samen gaan ze opzoek naar Eendje’s familie.
Veel boekjes die we hadden gingen over papa maar hier vind ze het vooral leuk als ik het boekje met haar lees omdat steeds als het woordje mama voorkomt ze even benoemd dat ik haar mama ben en niet kwijt ben.

2.Van wie is dit potje? Er staat een vreemd voorwerp in de tuin van de boerderij. De dieren van de boerderij hebben geen idee waar het voor dient alleen kleine Tim weet wat hij hiermee moet.
Het boek is hier een hit omdat de kleine meid hier het potje ook herkent omdat ze geïnteresseerd is in dit onderwerp en de combinatie met dieren werkt altijd.

3.Coco kan het! Coco moet leren vliegen want het is tijd. Er is alleen een klein probleempje, coco durft niet. Ze is bang dat ze valt en dat het eng is beneden bij de boom. Doordat mama Coco helpt lukt het wel en kan ze het! Kinderboek van vorig jaar en sinds de eerste keer op het kinderdagverblijf een enorme hit hier in huis en wordt er hier dagelijks uit gelezen.


De leukste boeken volgens Daniël en Noëlle

1.Een selectie van de boeken van Fien en Teun. Dit boertje en boerinnetje zijn de absolute favoriet van Daniël. Het park, de liedjes, de filmpjes en zeker ook de boeken. De boekjes zijn aanstekelijk geschreven met vrolijke illustraties. Wat ik zo leuk vind is dat de boekjes ook echt leerzaam zijn. De kinderen leren bijvoorbeeld over het nut van bijen, de functie van molens, hoe eigen groenten te verbouwen en waarom vogels wegtrekken in de winter.

2.Vier kleuterboeken geschreven door Carry Slee & Jaques Vriens. Deze boeken zijn pure nostalgie voor mijzelf. Ik weet nog hoe leuk ik het zelf vond om deze boeken te lezen en met de kinderen mee te leven, ook al is het bijna 30 jaar geleden. Gelukkig is Daniël er net zo enthousiast over. De verhalen van Iris & Michiel, de kinderen van de grote Beer en de feestdagen met Wouter en Mieke blijven actueel. Beide schrijvers slagen erin herkenbare situaties te creëren voor kleuters en zitten met hun schrijfstijl dicht bij de belevingswereld van kleuters. Een feest der herkenning om deze boeken te lezen voor jong en oud.

3.Eerste woordjes boekje en Nijntje. Noëlle is nu 1 jaar en 8 maanden en sinds ca twee maanden merk ik dat boekjes om woordjes te leren erg populair zijn. Op de foto de grootste favoriet van Ballon Media. Overzichtelijk woordjes leren gesorteerd op thema’s uit het dagelijks leven. Wat ik fijn vind aan de meeste van deze boekjes is dat het laatste thema meestal naar bed gaan is. Mooi overzichtelijk voor dreumesen en peuters als onderdeel van het naar bed breng ritueel.

Sinds kort favoriet is de alom bekende Nijntje. Voor beide kinderen hebben we een gepersonaliseerd Nijntje boek gekregen. Bij Daniël was dit in zijn eerste peutertijd absolute favoriet en bij Noëlle zien we dit ook beginnen. Uit een kast met 30 boekjes wordt elke keer deze gekozen. En Nijntje is natuurlijk ook een erg belangrijk onderdeel van de opvoeding.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...