De eerste kraamweek

21 mei 2019

Kleine Féliz is al weer 2 maanden oud. Pfoeh wat lijkt het al weer lang geleden, die dag dat ze geboren is. Die heerlijke eerste kraamweek. Voor het eerst dat ik daar echt fullpull van heb genoten.

Leer alles over zelf leren drinken >>

Darmkrampjes, wat kan ik eraan doen? >>

De eerste kraamweek

Ooit heb ik een tip gekregen, blijf stug de eerste kraamweek in bed liggen, geniet van je kraamtijd. Zo snel als ze je uit bed zien, denken ze dat je alles weer kan. Gewend om altijd bezig te zijn en wellicht net iets te snel in de actiestand te gaan, heb ik daar bij de geboorte van Klaas en nu bij Féliz daar weer goed naar geluisterd. Stug die pyjamabroek aan iedere dag en simpelweg communiceren tegen de apies dat moeders de eerste week niet naar buiten mag. Met duidelijke signalen weten ze waar ze aan toe zijn. Deze kraamverzorgster viel erg goed in de smaak bij mijn drie andere apies, waardoor ik die eerste week maxi de tijd heb gehad om lekker met Féliz te kunnen kroelen. Zelfs nu vragen ze nog wel eens of ze nog komt haha.

Na de kraamweek moest ik het zelf doen

Ik heb best even moeten slikken na de eerste feestweek, dat ik niet meer maxi verwend werd met broodjes op bed enzovoorts, maar het was ook wel goed. De gehele organisatie thuis moest tenslotte één geheel worden en dat kost tijd. Vol goede moed hebben we ons erin gestort en nu na twee maanden kan ik wel zeggen, het lijkt aardig te lukken. Met vallen en opstaan hoor, ik heb ze echt wel wat vaker achter de Ipad gezet dan normaal en vaker eten voorgeschoteld waarvan ik wist dat de bordjes zo leeg zouden zijn.

Baby voedingen

Féliz zit vandaag de dag op 6 voedingen (in plaats van 8), waardoor er natuurlijk meer tijd is voor de andere apies. Omdat ik bijna weer mag gaan werken, heb ik (ieder zijn eigen ding) ervoor gekozen om over te schakelen op flesvoeding. Tot grote vreugde van de andere drie. Zij mogen haar ook wel eens een flesje geven. Niet alleen goed voor hun onderlinge band, ook ideaal om dan in de tussentijd met de anderen alvast te starten met koken of bijvoorbeeld een wasje op te hangen.

En niet geheel onbelangrijk, we krijgen langzaamaan weer meer slaap. Nachten van 6 a 7 uur, het voelt weer als uitslapen haha. Iets meer slaap zorgt bij mij i.i.g. voor iets meer energie en iets meer geduld om deze organisatie draaiende te houden.

Liefs,

Fleur

Lees ook: je relatie na de bevalling >>

Lees ook: haaruitval na de bevalling >>

Hoe krijg ik mijn oude figuur terug na de bevalling >>

de eerste kraamweek – net bevallen

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...