Klaar voor de start? Hap! Het nieuwe boek van Oma Nel

3 juli 2019

Weet jij dat de eerste 1000 dagen van je kleintje het verschil kunnen maken in de gezondheid van een kind voor de rest van zijn leven? Oma Nel wijst ouders de weg door de wirwar van voedingsadviezen, met feitelijke inzichten en praktische tips in haar nieuwste boek: Klaar voor de start? Hap!

De eerste 1000 dagen zijn heel belangrijk!

Een goede start wil je je kleintje natuurlijk meegeven, maar weet je ook dat de eerste 1000 dagen hét verschil kunnen maken voor de rest van zijn of haar leven.

De eerste 1000 dagen van je kleintje

De eerste 1000 dagen bestaan uit de zwangerschap (gemiddeld 270 dagen) plus de eerste twee jaar van een kind. Uit onderzoek blijkt dat genen niet allesbepalend zijn. Juist op heel jonge leeftijd zijn die genen nog te beïnvloeden, onder andere door voeding. Wat en hoe je eet tijdens je zwangerschap en wat je je kind in de eerste twee jaar geeft, kan ziekten OmaNel, klaar voor de start? Hap!, babyvoeding, zwangerschapsvoeding boeken overgewicht voorkomen. In ‘Klaar voor de start? Hap!’ leren ouders en verzorgers hoe zij een positieve bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van hun kind om het zo de best mogelijke start te geven. Ook geschikt voor vega’s en vegans!

Oma Nel weet het wel!

Oma Nel heeft al veertig jaar ervaring als diëtiste en ‘Klaar voor de start? Hap!’ is haar achtste boek. Zij heeft door de jaren heen alle foodtrends zien komen en heeft een schat aan levenservaring die ze graag met de volgende generaties deelt.

Daarnaast is ze – zoals zovele oma’s – een stevige autoriteit in de keuken, een kookfanaat en een liefhebber van lekker en
gezond eten. Een echte foodie.

‘Klaar voor de start? Hap!’

In dit mooi vormgegeven boek ‘Klaar voor de start? Hap!‘ wordt je (als mum-to-be) op een duidelijk manier uitgelegd wat gezond eten en leven is. Er staan voedingsrichtlijnen in maar  ook uitleg over een gezond gewicht. Je leest over vitaminen en mineralen en krijgt lijstjes van wat je wel of niet moet doen om gezond te worden en te blijven. Daarna volgen de zwangerschap en de geboorte uitvoerig.

Het boek is een complete kalender, vanaf jouw zwangerschap tot het tweede levensjaar van je kind. 270 dagen (zwangerschap) + 730 dagen (nul tot twee jaar) = de eerste 1000 dagen

In het boek staat ook veel informatie en tips over borstvoeding, groei en ontwikkeling, darmkrampen, de eerste hapjes en de vaste voeding voor jouw kleintje. Stap-voor-stap wordt je door de eerste twee jaren van je kind aan de hand genomen. En is ben je zelf wat kilo’s aangekomen na je zwangerschap? Ook daar weet Oma Nel raad op.

Er staan geen recepten in het boek. Voor aanstaande en jonge ouders is dit een heel compleet boek met alles wat je maar wilt weten over de zwangerschap en je pasgeboren baby. Wat ons betreft een must have voor alle (to-be) ouders!

LEES OOK:

De eerste 1000 dagen van je kleintje, boek oma nel

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

zwangerschapsbadkledin

Stylish naar het strand, let’s go!

Je heerlijk gewichtloos voelen tijdens jouw zwangerschap kan in het water! Een relaxed middagje aan het strand doorbrengen is dan...
positie lingerie zwangerschaps ondergoed

Comfortabele kleding voor jou en je newborn by Prenatal

Hoera je bent zwanger! In deze bijzonder periode komt er veel op je af en je vraagt je dan ook al...
zwangerschapskleding

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...