De bakfiets, veilig fietsen met baby en kids

17 augustus 2022

Tegenwoordig zijn ze niet meer uit het straatbeeld weg te denken; de bakfiets. Voor kleine afstanden of voor een fietstochtje met het hele gezin, niks is te gek! En weet je wat helemaal top is….. Baby’s kunnen al vanaf een paar maanden veilig met je mee op de fiets wat betekent dat je niet eerst hoeft te wachten tot je kleintje zelfstandig kan zitten. Welke moeder wil er niet graag veillig fietsen met haar baby en kids?

elektrische bakfiets

Fietsen met een baby

Een eerste uitje kan voor jou als voor je baby, behoorlijk wat indruk maken. Maak je eerste tochtje daarom ook niet te lang. beperk het eerste ritje tot ongeveer een kwartiertje. Merk je tijdens de rit dat je kindje het niet fijn vindt in de bakfiets, probeer het dan over een paar weken nog eens.

Veilig op pad met je kids

Wat zo ideaal is aan een bakfiets is dat je er meerdere jonge kinderen tegelijk in kunt vervoeren. Door de bevestigingsgordeltjes zitten ze stevig in de bak en dat scheelt een heleboel paar extra ogen. Geen kids die ineens de weg op schieten of de rem niet weten te vinden maar gewoon veilig bij papa of mama in ‘het bakkie’.

Elektrisch of niet?

Steeds vaker twijfelen mensen twijfelen bij de aanschaf van een bakfiets tussen de elektrische of de niet-elektrische variant. Hieronder een paar tips waarom je juist wél een elektrische bakfiets zo moeten kiezen.

  • De bakfiets zou een alternatief voor een tweede auto kunnen zijn. Hebben jullie eigenlijk een tweede auto nodig? Denk dan eens aan een elektrische bakfiets! Je kunt ‘m echt gebruiken als tweede auto, want ook de wekelijkse boodschappen kunnen erin, zelfs als je je kindjes erin hebt zitten.

  • Volle bak, geen probleem! Of je nu 1 of 4 kinderen mee moet nemen, met elektrische trapondersteuning, ben je geen minuut later thuis.

  • Met een elektrische bakfiets, fiets je wat fijner een langere afstand. De elektrische trapondersteuning geeft je net even dat zetje in de rug wat je soms even kan gebruiken. Extra voordeel…. ALTIJD WIND IN DE RUG!

  • Iedere stad of dorp heeft ze wel, zo’n tunneltje, bruggetje of heuveltje, die je helaas toch vaker over moet dan je denkt. Met een elektrische bakfiets zijn die bruggetjes geen probleem meer, zelfs niet wanneer je je bakfiets vol hebt.

Welke past bij mij?

De Vogue Superior 3 is een stijlvolle betaalbare e-bakfiets met voldoende ruimte om je kinderen eenvoudig te vervoeren. De effectieve trapondersteuning zorgt ervoor dat je een extra duwtje in de rug krijgt. De Superior 3 beschikt over een aluminium frame en stevige motor op het achterwiel. De 7 speed Shimano derailleurversnelling geeft je de ruimte om zelf de mate van ondersteuning te kiezen. De optimale actieradius van de Vogue Superior 3 ligt tussen de 50 tot 70 kilometer op een volle accu, onder meer afhankelijk van het gewicht dat je met je meeneemt. Je vindt de digitale kleurendisplay van deze e-bakfiets midden op het stuur, waardoor deze goed leesbaar is. Daarnaast heeft de display een usb ingang voor je smartphone om onderweg op te kunnen laden.

De Vogue Superior 2 Binnen het design van de Vogue Superior 2 is rekening gehouden met design en efficiency. Kies dit e-bakfiets model voor functionaliteit, snelheid en comfort. De optimale actieradius ligt tussen de 40 en 70 kilometer op een volle accu. De motor is te vinden in het achterwiel en daarmee heb je directe trapondersteuning vanaf het moment dat je onderweg bent. In combinatie met het herkenbare fietsstuur ervaar je op de Superior 2 de meest natuurlijke fietservaring, mét een duwtje in de rug. De Vogue Superior 2 is verkrijgbaar in het zwart met een zwarte of een bruine bak.

De Vogue Carry 3 noemen we ook wel de Vogue Carry Deluxe. Deze stijlvolle e-bakfiets beschikt over alle eigenschappen waar jij naar zoekt. De positie van de motor is in het midden, waardoor je directe trapondersteuning ervaart vanaf het moment dat je in beweging komt. Dankzij de Bafang Max Drive 250 Watt middenmotor en de maximale koppel van 80Nm krijg je altijd de gewenste ondersteuning tijdens je fietsroute, ook met een volle bak. Deze e-bakfiets heeft een stabiele wegligging. Het belastbaar gewicht is ruim met 220 kg, geschikt voor het vervoeren van kinderen, boodschappen of zware elementen.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...