Dagje Antwerpen met kind

5 maart 2019

Niets leuker dan een gezellig uitstapje met de kids! Maar, waar naartoe? Hieronder geef ik je graag een aantal tips mee voor leuke uitstapjes voor een dagje Antwerpen met kind met daarbij ook mijn favoriete eetplekjes met kids, regio Antwerpen (België).

Meer leuke uittips >>

Dagje Antwerpen met kind- de leukste tips

Uitstapjes regio Antwerpen

  • Kinderboerderij Mikerf (Brasschaat) – Een leuke kinderboerderij met dieren zoals kippen, varkens, konijnen, geiten, schapen, koeien, etc. Er is ook een leuke, recent aangelegde speeltuin, evenals een cafetaria waar je een ijsje kan eten of gezellig op het terras iets kan drinken. Wandel zeker ook even verder naar de nabijgelegen vijver waar je mooi kan rond wandelen.
  • T’ Struisvogelnest (Lier) – Deze originele boerderij heeft naast de gewone boerderijdieren zoals varkens, geiten, kippen, koeien, konijnen, schapen, paarden, ezels, … ook exotische dieren zoals alpaca’s en struisvogels, emoe en een wolvarken. Tevens kan je er ook een bijenhal en insectenhotel vinden.
  • Zoo van Antwerpen (Antwerpen) – In deze prachtige 19e-eeuwse zoo kan je uren dierenplezier beleven. De dierentuin is gelegen vlak naast het mooie Centraal Station van Antwerpen en in het hartje van de stad, ideaal dus om te combineren met een wandelingetje over de Meir of Keyserlei.
  • Kalmthoutse Heide (Kalmthout) – Een prachtig natuurgebied waar je uren kan rondwandelen. Te combineren met een bezoekje aan het Bijenteeltmuseum (Putsesteenweg 131, 2920 Kalmthout), waar je ook meteen kan parkeren om de Heide in te trekken.
  • LAGO De Meerminnen (Beveren) – Zalig zwemparadijs voor groot en klein.

Uit eten regio Antwerpen met kids

  • Felfel (ontbijt / lunch – Antwerpen) – Libanese keuken met betaalbare en lekkere gerechten, en bovendien heel (kind)vriendelijke bediening. Er is veel plaats tussen de tafeltjes, ideaal voor als je met de kinderwagen bent.
  • Wasbar (ontbijt / lunch- Antwerpen) – Heb je toevallig wat vuile was bij, dan kan je die hier in de wasmachines stoppen en terwijl gezellig ontbijten of lunchen. Een bagel, een soepje of iets zoets, voor ieder wat wils.  Ook hier is er voldoende ruimte tussen de tafeltjes voor een kinderwagen.
  • Sensunik (Lunch / diner- Antwerpen) – Kindvriendelijker zal je het niet vinden. Wil je graag gezellig rustig genieten van een verfijnd menu terwijl de kids zich naar hartenlust uitleven op de speelzolder, onder deskundige begeleiding van animatoren en culinaire verzorging door een kidschef? Dan is dit dé place to be.
  • Hart (Ontbijt / lunch- Antwerpen) – Plant based eten en drinken in hartje Antwerpen. Mooie, moderne inrichting én ze hebben een speciale kinderruimte op de benedenverdieping, met tafeltjes waar de kids naar hartelijk kunnen tekenen of spelen.
  • Heide city (Ontbijt / lunch – Heide/Kalmthout)  – Het gezelligste ontbijt/lunch-plekje in Kalmthout en omstreken. Voor een gezond broodje, lekkere salade of zoet taartje moet je hier zijn. In de zomer kan je ook in het achtergelegen tuintje zitten, waar zelfs een leuke kindertipi staat. PS; ideaal om te combineren met een wandeling op de Kalmthoutse heide.

 

Heb jij nog leuke tips voor een dagje Antwerpen met kind? Laat het ons zeker weten!

De leukste mama cafés >>

Dagje Antwerpen met kind, uiteten antwerpen, dagje uit antwerpen, uittips met kind

dagje Antwerpen met kind

LET OP bij een dagje uit: Bescherm je kindje goed tegen UV straling >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...