Zo verloopt mijn dag met Alessia

28 september 2019

Wanneer je moeder (of vader) wordt veranderd je leven compleet. Eigenlijk moet je voortaan alles plannen maar valt er niets te plannen omdat je kindje geen voorgeprogrammeerd computerprogramma is. In mijn blog over tijd vrij maken voor elkaar heb je al kunnen lezen over hoe mijn partner en ik proberen tijd voor elkaar vrij te maken. dagindeling met mijn kleintje

Toch heb ik heel bewust ouderschapsverlof opgenomen. In het begin vooral om te herstellen van de bevalling en het wennen aan het moederschap wat bij mij erg lang heeft geduurd. Nu bestaat mijn ouderschapsverlof vooral uit genieten en opvoeden.

De dagindeling met mijn kleintje

Wanneer je moeder bent zitten er eigenlijk te weinig uren in een dag want je benut ze allemaal. Wanneer ik vrij ben gaat alles wel wat relaxter. Ik vind het heerlijk om aan te rommelen met Alessia. Als ze wakker wordt gaan we eerst even knuffelen op bed. Ik hoop nog altijd stiekem dat ze dan nog even wil slapen en ik dus nog een uurtje kan bijtanken, maar helaas! Mevrouw gaat dan doodleuk met haar vinger in mijn neus zitten peuteren of aan mijn haren trekken. Toch geniet ik van dat momentje.

Eten

Daarna gaan we lekker naar beneden, papfles maken en heerlijk drinken samen op de bank. Krijgt Alessia nog een papfles? Jazeker! Ze eet prima boterhammen hoor! Alleen in de ochtend is dit gewoon super makkelijk en even een knuffelmomentje. Zeker als we moeten werken heb ik geen zin in gestress dus lekker een papfles.

daginvulling met mijn kleintje, daginvulling baby

Spelen

Als ze die op heeft gaat ze vaak even lekker spelen. We hebben een grote speelgoedmand en daar rommelt ze wat in. Ik kan dan zelf even ontbijten, thee en koffie drinken en wakker worden.

Wassen

Wanneer ik uitgegeten ben gaan we wassen. Alessia is dol op badderen maar met haar eczeem moeten we dat helaas beperken naar 1x per week. Dus dan maar zo wassen of met papa of mama mee onder de douche.

Aankleden

Van tevoren zoek ik haar kleren uit. Alessia ‘leest’ dan vaak boekjes op haar kamer. Daarna de commode op en aankleden geblazen. Wanneer ik vrij ben doen we dit op het gemakje en maken we er een spelletje van, althans Alessia. De sokken vliegen me vaak om de oren en de romper die ik klaar leg beland ooit in de bak met water van het wassen. Zij grote lol en ik dus dan eigenlijk ook. Rompers genoeg!

daginvulling met mijn kleintje, daginvulling baby

Lekker naar buiten

Wanneer Alessia aangekleed is zorg ik voor mezelf en dan gaan we vaak daarna even wandelen. Alessia is een buitenkind. Je hoort me niet klagen!

Meestal lopen we naar het dorp voor kleine boodschappen, even langs de diertjes bij de molen. Nou ze ouder wordt merk je ook hoe leuk ze dat vindt. Ze probeert de verschillende dieren na te doen en roept de hele tijd; “kijk”.

Bedtijd

Eenmaal weer thuis is het tijd voor een fruithap en water. Ik moet zeggen dat ik soms ook gewoon knijpfruit meeneem in de kinderwagen. Ze kan er goed mee uit de voeten en het geeft je net wat meer ruimte om langer weg te kunnen blijven. Alessia slaapt nog twee keer en haar eerste bedtijd ligt vaak rond 10 uur / 10.30 uur.

Me-time… of niet

Alessia naar bed is me- time.. i wish! Nee, dan vliegen we door het huis voor de was en de poets. Speelgoed weer terug in de mand, even de stofzuiger er doorheen. En soms als ik geen zin heb plof ik op de bank en kijk doelloos tv, dan dus wel me-time.

Weet eten

Wanneer Alessia na ongeveer 1,5 uur weer wakker wordt gaan we samen een boterhammetje eten. Daar moet ik soms wat gas op gooien want mevrouw kan er prima een middag vullend programma van maken. Dat doet ze overigens ook alleen maar thuis want op het kinderdagverblijf of bij oma’s  gedraagt ze zich voorbeeldig. Ja mama’s ook ik heb daar dus last van!

De appelstroop smeert ze het liefst in haar haren en haar boterham kijkt ze vrolijk na wanneer ze hem vanuit de kinderstoel op de grond gooit.

Wanneer ze niet eerst de korsten krijgt begint ze te mopperen en als ik niet heel de tafel leeg ruim wil ze alles wat op tafel staat op haar plankje van de kinderstoel erbij. Soms als Alessia klaar is besef ik dat ik nog geen halve boterham gehad heb. Leerpuntje voor mezelf denk ik dan maar.

Samen op pad

Na de boterhammen gaan we samen spelen of op de koffie ergens. Ik ben iemand die moeilijk thuis kan zitten. Ik hou van gezelschap en mensen om me heen, dus vaak gaan we tussen de slaapjes door dus op pad.

wandelen met je kleintje

Eigenlijk altijd lopend of fietsend tenzij het te ver weg is. Ik vind het belangrijk om minimaal één keer per dag met haar naar buiten te gaan, weer of geen weer! Meestal gaan we dan naar vriendinnen of naar mijn ouders, die wonen dicht in de buurt. Alessia kan daar dan lekker spelen en ik gezellig kletsen. Soms ga ik ook naar een speelboerderij met vriendinnen en hun kinderen. Echt ideaal. Ze hebben daar binnen een speelparadijs voor de kids en wij volwassenen kunnen daar gewoon zitten en kletsen. Mogelijkheid tot lunchen is er natuurlijk ook dus in principe hoeven we alleen weg voor de slaapjes.

Weer even rust momentje

Alessia gaat de laatste tijd rond 15.00u weer naar bed. Dan slaapt ze nog ongeveer een uurtje. Van tevoren eten we dan vaak nog een Nijntje koek en drinken we water. Na dat slaapje blijf ik eigenlijk altijd thuis. Ik zorg vast voor het eten en speel ondertussen wat met haar.

Ik merk dat nu Alessia een jaar is geworden ik makkelijker met haar ben. Ik hou nog wel zoveel mogelijk een ritme aan maar kijk ook meer naar hoe het loopt. Als ze de ochtend goed geslapen heeft kan ik haar wel ‘vroeg’ in bed leggen maar dit heeft dan totaal geen zin. En soms komen mijn afspraken zo uit dat haar slaapje opschuift, dan is dat maar zo. Voorheen kon ik daar echt niet mee omgaan en durfde ik niet van een schema af te wijken, maar ik merk dat het soms echt niet verkeerd is.

Papa-tijd

Na het eten is het vaak papa-tijd door de weeks. Nog even samen spelen en knuffelen. Dan rond 19.00u naar boven een pyjama aandoen, flesje melk en lekker naar bed.

In het weekend wordt het soms wat later en plannen we ook één dag in waarin we met zijn drieën dingen ondernemen. Dat hoeft echt niet de hele dag, maar bijvoorbeeld de middag lekker wandelen en fietsen. We merken aan Alessia dat ze dat gezellig vindt en het is gewoon fijn om door die drukte van werken en sociale contacten heen een moment te hebben met elkaar.

De hele dag zijn wij bezig met ons kindje

Al met al staat een dag veel in het teken van haar en dat is normaal als je ouder bent. Ik hoef niet continu met haar te spelen of haar te vermaken dat kan ze namelijk prima zelf maar je moet nu eenmaal wel in de buurt zijn en haar in de gaten houden. De wereld is één grote speeltuin voor zo’n kleintje en ze ontdekken de wereld vaak letterlijk met hun mond.

Kleine bezigheden kunnen prima en soms als het zo uitkomt stof ik de beneden verdieping terwijl zij fijn speelt.

’s Avonds ben ik vaak moe maar wel voldaan. Het kost soms behoorlijk wat energie, maar heb het graag voor haar over.

spelen, klein kind spelen, dagindeling met mijn kleintje

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...