Corona moe

11 oktober 2020

Je leest het goed, ik ben echt Corona moe! Wat dat precies inhoud zal ik in deze blog omschrijven. Wellicht niet naar ieders mond, maar eerlijk gezegd maakt me dat niets uit.

Corona moe

Er gaat geen dag voorbij zonder het woord Corona. Op de werkvloer, op straat en in je eigen huishouden (want we heten voortaan huishouden) word je ermee dood gegooid. Waar ik eerst lichte angst voelde voel ik nu eigenlijk alleen maar vermoeidheid en irritatie.

Ik krijg jeuk van uitspraken als; het nieuwe gewoon. Die 1,5 meter irriteert me rot als moeder zijnde van een kind van twee dat zelf wil lopen (wat ik uiteraard stimuleer) maar dat overal tussendoor doet in plaats van omheen. En dat je dan je best doet om het te waarborgen terwijl de zogenoemde ‘kwetsbare doelgroepen’ voor het zuivelschap nog even voor je door schieten.

Halve verplichtingen …

Het dragen van mondkapjes waarin de regering maar halve verplichtingen doet! Lekker helder.. Verplicht iets of doe het niet, maar laat het niet in het midden. Iedere keer aangeven dat ze verwachten dat we zelf handelen vanuit gezond verstand. Nou, ik kwam influencers tegen die daarin duidelijk wat gemist hebben.

Hak knopen door en zorg voor helderheid, heldere maatregelen en sancties. Dat lukt in andere landen, dus hier ook! Of ik overal achter sta? Lijkt me niet heel belangrijk, ik ben van mening dat iedereen gewoon duidelijkheid nodig heeft.. en nog harder, een corona loze samenleving.

Iedereen is er klaar mee

Iedereen is klaar met vakanties die verzet moeten worden, telefoontjes die gepleegd moeten worden om te checken of een vakantie wel of niet door kan gaan, reserveren in tijdsblokken en om 22.00u elkaar maar een fijne avond wensen. Iedereen is klaar met verdeelde verjaardagen (vooral kinderverjaardagen), ziekenhuisbezoeken in je eentje en je kriebelhoest inhouden.

Vertrouwen in het RIVM

Hoe we dit moeten doen? Geen idee.. maar ik denk dat we ergens best wel wat vertrouwen mogen hebben in het RIVM en al die mensen die er hard aan werken. En ja, we horen zeker tegenstrijdigheden, we zijn tenslotte allemaal mensen en we maken allemaal fouten of moeten dingen herzien.

Ik ben Corona moe, maar houd me wel groot en deels aan de maatregelen. En voor sommige is dat de kop in het zand steken, voor mij heet dat vertrouwen hebben. En groot en deels? Jazeker, want die 1,5 meter waarborg ik zoveel ik kan, maar als mijn moeder het zwaar heeft krijgt ze een knuffel. En soms hé, soms schiet het er gewoon even bij in. Omdat dit voor mij niet het nieuwe gewoon is, maar een tijdelijke oplossing. En soms vergeet je dat even.

corona moe

Mondkapjes voor een ander

Ik draag een mondkapje in de winkel, niet voor mezelf maar voor die ander. Ik doe alleen boodschappen, niet voor mezelf maar voor die ander. Ik vermijd drukke plekken, niet voor mezelf maar… nou ja je snapt hem.

Ik denk dat momenteel niemand baat heeft bij egoïsme. Je kunt voor het eerst op een hele makkelijke manier wat voor een ander doen. En als het niet werkt kun je maar één groep aanwijzen als schuldige; de regering.

Als we nu allemaal gewoon even doen wat van ons gevraagd wordt kunnen vakanties volgend jaar misschien weer doorgaan, kunnen we elkaar volgend jaar weer gewoon knuffelen.. en nog belangrijker, kunnen we dit jaar kerst vieren met de FAMILIE in plaats van je huishouden.

En zo niet, dan hebben we het tenminste met zijn allen geprobeerd. En dan mag je van mij roepen wat je wilt!

Take care!

Liefs,

Pauline

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...