Mensen, neem alle Corona maatregelen serieus!

17 maart 2020

Het is zover. Nederland zit in een soort van lockdown door het Coronavirus. Mensen moeten zoveel mogelijk thuis werken en/of thuis blijven en scholen en kinderdagverblijven sluiten veelal hun deuren. Al tijden hoor ik mensen roepen dat de scholen dicht moeten en eindelijk lijkt daar gehoor aan gegeven. En dan.. dan weten sommige mensen opeens niet meer wat ze met hun kinderen moeten doen.

Lees ook: Angst voor het Coronavirus >>

Corona maatregelen zijn er niet voor niets!

Onwijs apart in mijn ogen. Roepen dat het gevaarlijk is de scholen open te houden. Niet eens zozeer voor de kinderen, maar voor iedereen waarmee zij in contact komen. Leerkrachten, ouders, kinderdagverblijf. Kinderen zouden volgens vele een bron van besmetting kunnen zijn.

Afgelopen zondag heeft de regering besloten dat de scholen dicht moeten voor ouders die niet werken in een bepaalde sector (voor meer info zie RIVM). En wat valt me op, we gaan met zijn allen massaal naar speeltuinen.

Hier kan ik met mijn gezonde verstand niet bij! We willen besmetting voorkomen en sluiten daarom de scholen, maar we gaan gezellig hutje mutje op elkaar tijd doorbrengen in de speeltuin?

Contacten te beperken moeilijk?

Is het werkelijk zo moeilijk om je contacten te beperken? Om kinderen te leren dat ze ook gewoon in de tuin kunnen spelen? Of om dan dat tv uurtje maar door te trekken?

Lees ook: verplicht thuis blijven door het Corona virus >>

corona maatregelen

Geloof me, ik snap heus wel dat ze van binnen zitten op den duur niet vrolijk worden. Mijn dochter is pas 1,5 jaar oud en echt een buiten kind. Daar geef ik alsnog gehoor aan, maar op een gepaste wijze.

Wij wandelen een rondje door de wijk, samen. Wij gaan naar de speeltuin als deze leeg is en wij spelen gewoon fijn in de achtertuin. En als ze dan persee langer tv wil kijken dan is dat maar een keer zo. Ik heb er gewoon oprecht geen zin in om haar heel de dag te moeten vermaken en dat dan bij wijze van 7 dagen in de week.

Voor mij is de getroffen maatregel eigenlijk maar weinig anders dan anders hoor. Het enige wat nu wegvalt zijn de sociale contacten en het lijkt net of een bepaalde doelgroep daar dus gewoon niet zonder kan. Dat ze opeens aangewezen zijn op hun eigen gezin en soms dus ook eigen vermaak met kinderen. En daarmee brengen ze de veiligheid van anderen alsnog in gevaar.

Even niet aan jezelf denken

Is het daadwerkelijk zo moeilijk om even niet aan jezelf te denken of in het belang van je eigen kind maar in het belang van anderen? Het is voor niemand leuk! Ik merk dat mijn ouders er ook moeite mee hebben. Als we voor elkaar willen zorgen dan zullen we elkaar wat serieuzer moeten nemen. De één kan en mag het allemaal onzin vinden, maar doe het voor de ander!

Of ik hiermee paniek wil zaaien? Absoluut niet, maar ik wil je wel bewuster maken. Mijn afspraken voor de komende periode heb ik afgezegd en op verjaardagen zal je mij nu niet zien. Uit bescherming voor mezelf, maar ook voor anderen. Al een geruime week ben ik niet fit, heb op en af verhoging en hoest best wel wat af. Kan een verkoudheid zijn, kan ook een lichte vorm van Corona zijn. Wie zal het zeggen en wie ben ik om de regering hierin dus niet serieus te nemen?

binnen blijven door corona

NIET hamsteren

Het is mij gezegend. Wij cocoonen lekker in ons huis en in onze tuin. Zolang mijn vriend nergens last van heeft kan hij het uitstapje naar de supermarkt maken (want nee, wij hamsteren dus mooi niet) en anders bestel ik ze wel online (al zag ik dat dat ook een topsport gaat worden).

Mensen laten we elkaar helpen door gewoon even geen tijd met elkaar door te brengen buiten de deur en even te realiseren wat we nog hebben en in goeie gezondheid nog lang hopen te mogen hebben!

 

Take care!

Liefs,

Pauline

 

Handig: weekschema voor kinderen thuis >>

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...