Het consultatiebureau of het consternatiebureau?

18 juni 2017

Het consultatiebureau, ook wel het consternatiebureau genoemd door anderen… Ik weet nog dat ik voor het eerst heen ging met Liv. Om te meten, te wegen en kennis maken.

Het consultatiebureau

Het was in de zomer, super warm weer. Ik leek wel een klamme pakezel toen wij daar aan kwamen. M’n voedingstopje kon je haast uitwringen. Ik had geloof ik alles wat ik maar dacht nodig te hebben meegenomen (natuurlijk was het meeste totaal overbodig). Het wachtkamertje zat overvol, daar had ik zo niet op gehoopt. Als kersverse moeder wilde ik klungelen met zo min mogelijk ooggetuigen.

Het meet- en weegmomentje was allemaal prima, ze was lekker aangekomen van mijn moedermelk en dat maakte mij super trots!  Na een gesprekje over hoe Liv het deed waren we klaar en moest ik een afspraak maken voor de eerste prikjes. Uhh, zo lang mogelijk uitstellen graag!

Ik heb na die eerste keer diverse afspraken gehad en ik moet zeggen dat ik nooit moeite heb gehad met ons ‘cb’. Ik heb juist hele fijne adviezen gehad toen Liv nog echt een baby was, op het gebied van voeding en opvoeding. Dat was fijn omdat je als kersverse moeder alles nog moet leren en ontdekken over en met je kleintje.  Ook is de assistent Saskia superlief en herkent Liv altijd. Maar ook dat kan je in twijfel trekken omdat zij natuurlijk in de agenda ziet wie er aan de beurt is.

Liv vindt het tegenwoordig een heel festijn, want de speelhoek is favoriet! Ik hoor om mij heen ook andere geluiden, niet echt positief…  De woorden bemoeizuchtig,  betweterig en onzeker makend komen dan vaak naar voren.

Of toch consternatiebureau

Ik kan er niet echt over mee praten, maar daarnaast neem ik het allemaal heel luchtig met het consternatiebureau uhh consultatiebureau. Ze kunnen mij goed bedoeld advies geven en tips.  Sta ik er achter of denk ik er iets aan te hebben? Dan probeer ik dat en anders laat ik het advies links liggen.

Ze houden natuurlijk veel de ‘standaard’ aan, maar elk kindje is natuurlijk anders in ontwikkeling,  persoonlijkheid,  grootte en gewicht. Daarbij heeft iedereen een eigen idee over de beste opvoeding van zijn of haar kind met eigen normen en waarden.  Dus ik blijf lekker dichtbij mijzelf en ik ken mijn lieve Liv het beste! En als ik graag wat advies wil,  vraag ik dat absoluut!

Tegenwoordig ga ik soms tussendoor even meten en wegen. Gewoon uit nieuwsgierigheid en de controles natuurlijk.

Het is ook een keuze hè, niets moet 😉

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...