Commentaar van mensen zonder kinderen is enorm irritant

28 mei 2019

Hoe je om moet gaan met je kinderen. Iedereen heeft er wel wat over te zeggen, en dat is soms best wel lastig. Ik denk dat veel mensen zonder kinderen daar een mening over hebben.

Mensen zonder kinderen

Ik weet dat ik het zelf ook deed, maar nu ik zelf moeder ben kijk ik daar toch heel anders tegenaan. Want jij bent immers de moeder en jij weet wel degelijk wat het beste is voor jou kind. Maar waar heeft iedereen nu zo een mening over?

Kinderen moet je niet in het bed van de ouders laten slapen

Mee eens, maar soms gaat het niet anders. Ook ik zei van te voren. Ik laat nooit mijn kind bij mij in bed slapen. Maar als je na een paar nachten geen oog bent dicht gedaan, ga je toch anders handelen. En ja, ook wij hebben het eerst geprobeerd om de kleine te laten liggen, hem er uit te halen om even te troosten, de theorie toegepast van om het kwartier even naar binnen lopen. Maar niks hielp, alleen als hij tussen pappa en mamma mocht slapen. En dat was best wel even lekker, ook voor ons. Want als je aan chronisch slaaptekort heb, wil je ook wel eens een nacht doorslapen. En nu op de een op andere dag slaapt hij gewoon in zijn eigen bed en van 7 tot 7.

Je neemt je kind toch lekker overal mee naar toe

En ook dat is zo. Je kunt je kind overal mee naar toenemen. Maar wij zijn van mening dat je wel moet vasthouden aan het ritme van jouw kleintje. Want anders heb je in de avond/nacht hier last van en dat is wel het laatste wat je wilt als moeder. Moet je in de avond toch even weg, dan ga ik niet mijn kind even naar mijn ouders brengen en hem daarna weer ophalen. Ik wil dat hij rond 19.00 uur gewoon lekker in zijn eigen bedje ligt. En natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar ritme is alles bij een kleintje. Dat heb ik wel gemerkt.

Kun je niet om 21.00 uur afspreken?

Alles kan natuurlijk, maar als je de eerste maanden veel slaaptekort hebt, dan zit je even niet te wachten op afspraken die laat zijn. Dus even een kopje thee drinken in de avond met vriendinnen, kan zeker. Maar zullen we dan lekker om 20.00 uur afspreken? Kunnen wij als moeders evengoed op tijd naar bed.

Je kunt er toch wel gezellig bij zijn om 19.00 uur met het eten?

Ja, dat kan zeker. Maar neem het ons niet kwalijk dat we soms wat later zijn en misschien nog niet zo gezellig. Voor het slapen gaan ligt er een vol programma voor jouw kleintje. Avondeten, toetjes, misschien nog in bad, even spelen, eventueel nog pap eten, voorlezen, tandenpoetsen. Het moet allemaal gebeuren in een ongeveer 1,5 uur tijd. Bij mij dan in ieder geval. En als alles volgens planning loopt, ben ik vrolijk. Maar als mijn kleine moet spugen, of niet wil slapen dan is het een geren en gevlieg om alles voor elkaar te krijgen in zo een korte tijd. En nee, dan moeten we nadat dit gebeurd is even bij komen en zijn we niet meteen heel gezellig. Geef het wat de tijd en dan komt de gezelligheid vanzelf.

 

Heb jij nog ander commentaar gehad van mensen zonder kinderen, wat ook wel in dit rijtje past? Laat het ons weten!

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...