hippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabelbabymeisje, babygirl, hippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Kleuter boeken voor peuters, leuke peuter boeken, voorleesboeken, kijkboeken

Published on juli 2nd, 2019 | by Saskia v K

0

Lekker lezen met je kleintje

Boeken, misschien wel het meest gegeven verjaardagskado. Zelfs als geboortekado is er al iemand die met een boekje voor je koter aankomt. De boekjes hier in huis zijn al niet meer te tellen en elke keer komen er weer meer bij. En dat terwijl er elke avond uit het zelfde boekje word gelezen. Puk zijn lievelingsboek is die van een krokodil; “Ik zou wel een kindje lusten“, ik probeer vaak een ander boekje, maar daar heeft hij helaas geen oren naar.  Nieuwsgierig naar meer van onze favoriete peuter boekjes? Lees met me mee.

Bekijk ook dit leuke peuterspeelgoed >>

9x favoriete boeken voor peuters

boeken voor peuters, leuke peuterboeken

1. Het groot HavenABC

Het groot HavenABC” staat hier in huis stipt op nummer 1. Een heerlijk kijkboek waar Puk uren naar kan kijken en steeds weer iets anders ontdekt.

2. Peuterboek: Bij ons in de straat

Op nummer 2 zet ik mijn eigen lievelingsboekje; “Bij ons in de straat“. Wat ik heel leuk vind aan dit boekje is dat alles verteld word in rijmvorm, het is echt super grappig.

3. De gele Ballon

De gele ballon“, een boek zonder tekst met veel, heeeeuuul veel kleurtjes en mooie prenten. Op elke bladzijde zijn er een gele ballon, blauwe auto, fakir op een vliegend tapijt en een boef verstopt. Een heerlijk zoek boek, waar heel veel in te zien is. Kan jij de ballon vinden?

4. Draakje vurig

Draakje vurig“, het boek waar ik mijn kleine grote vriend heel erg in herken. Hij vind het boek nu nog niet interessant, maar ik denk dat hij hier later ook herkenning in zal vinden. Draakje vurig is een draak die maar al te goed weet WAT hij wilt, en vooral HOE hij dat wilt…helaas loopt het niet altijd zoals hij had gedacht… een mooi boek voor enthousiaste, wilskrachtige kindjes die af en toe ook gevoelige heethoofdjes zijn.

5. De leuke boeken van Nijntje

Nijntje“, wie kent het niet? Ik denk dat dit wel in elke kinderkamer te vinden is. Je hebt zoveel verschillende soorten boeken voor peuters en kleuters, knisperboekjes, korte woorden boekjes, geluidenboekjes, maar ook boekjes in verschillende accenten. Wij hebben de Rotterdamse versies.

6. Favoriet boek: De Gruffalo

De Gruffalo“, een spannend boek in vorm van een rijmpje. Een piepklein muisje is de vos, slang en uil te slim af. Leuk geschreven en leuke plaatjes er bij.

7. De mooiste vis van de zee

De mooiste vis van de zee“, dit boek kon ik nog van vroeger. Welk kindje vind deze mooie schitters nou niet leuk? De vissen in de zee in iedergeval wel…. ze zijn erg jaloers op deze mooie vis en zouden ook wel zo’n mooie schitterschub willen hebben. Zou de mooie vis zijn schubben willen delen??

mijn grote held papa, ollimania boek

8. Grote heldenboek van Ollimania

Dit boek heb ik online besteld voor vaderdag. Je kan het personaliseren door de naam van je kindje en de naam van zijn/haar grote held te gebruiken. Ook kan je foto’s toevoegen. Dit grote helden boek is van Ollimania.

9. Voorleesboeken

Deze boeken speciaal voor peuters van Marianne Busser en Ron Schroder zijn speciaal om voor te lezen; eentje voor de mama’s en eentje om voor te lezen voor de papa’s. Er staan super grappige verhaaltjes in, afgewisseld met leuke versjes. Ook de tekeningen zijn leuk getekend. Ook leuk om als kraamkado te geven.

Wat is jouw favoriete peuterboek om samen met je kleintje te lezen? Leuk als je het ons laat weten in een reactie hieronder. Misschien ken ik het boek nog niet. Leuke boekentips zijn altijd welkom!

leuke peuterboeken, boekentips peuter, prentenboeken

Ook leuk de boeken van Studio Circus >>Comments are closed.

Back to Top ↑