Getest: Bobike achterzitje

4 september 2017

De vakantie is weer voorbij. Zelf ga je weer aan het werk en de kindjes worden weer naar de opvang of oppas gebracht. Vooral als die opvang/oppas dichtbij is, dan breng je je kleintje natuurlijk lekker op de fiets. Of je gaat op je vrije dag lekker samen op de fiets van de natuur genieten. Kinderen vinden het vaak heerlijk om op de fiets te zitten. Ze kunnen alles goed zien en zitten dicht bij papa of mama. Belangrijk is dan ook dat je kindje veilig en lekker kan zitten in het fietszitje.

Er zijn verschillende zitjes verkrijgbaar. Het fietszitje voorop is geschikt voor kinderen die zelfstandig kunnen zitten tot ongeveer 2 á 3 jaar, met een maximaal gewicht van 15 kilo. Op een gegeven moment wordt je kindje te zwaar om voor op de fiets mee te nemen, maar hij kan er ook niet meer goed in zitten. Dan wordt het tijd om je kindje te gaan vervoeren achter op de fiets. Ik heb voor jullie de bekende Bobike Exclusive Maxi uitgetest.

Je kindje zit in dit Bobike fietsstoeltje achterop volledig ín het zitje. Een mooi nieuw en gepatenteerd driepuntsgordelsysteem maakt deze fietsstoel helemaal compleet. Dit fietsstoeltje is te gebruiken vanaf 18 maanden tot ongeveer 6 jaar. Wij hebben tot de leeftijd van 3 jaar gewacht om hem voortaan via het achterstoeltje te vervoeren. Wat wel even wennen was omdat je hem toch al die tijd dicht tegen je aan en in zicht vervoert hebt.

Veilig van top tot teen

Doordat de Bobike Exclusive Maxi uit één stuk bestaat is deze volledig afgeschermd van de spaken van je fiets. De Bobike eenvoudig aan te passen aan de hoogte van je kindje, het heeft namelijk een voetenbak die makkelijk te verstellen is. Persoonlijk vind ik het erg fijn dat de hoofdsteun een soort van inham heeft waar mijn zoontje zijn hoofd goed kan ‘inleggen’ en wat hij als erg prettig ervaart. Dit fietszitje is speciaal ontworpen voor stadsgebruik.

Doordat dit fietsstoeltje op het frame van je fiets geplaatst wordt is deze vrijwel op iedere fiets te plaatsen. Voor fietsen zonder bagagedrager is er een aparte montagebeugel verkrijgbaar. Het Bobike Exclusive Maxi fietszitje wordt eenvoudig gemonteerd met een inbussleutel (inbegrepen). Het heeft een gemakkelijk Click & Go systeem om hem na gebruik weer naar binnen te brengen om hem op te bergen.

Het Bobike achter fietszitje is verkrijgbaar in verschillende kleuren zodat je hem kan matchen met je fiets. Daarnaast zijn er voor dit fietszitje ook verschillende mooie design kussentjes om het fietszitje nog mooier te maken!

Je shopt de Bobike fietszitjes bij een fietsenwinkel bij jou in de buurt of bij:

Bol.com

Wist je dat een loopfietsje voor je kleintje erg belangrijk is voor de ontwikkeling? Lees hier verder >>> 

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...