Welkom op de wereld kleine meid

18 april 2022

Wanneer zou ze toch komen? Onze zoon was met 37,5 week geboren maar onze dochter zat nog prinsheerlijk in mijn buik met ruim 40 weken zwangerschap. 8 maart was mijn uitgerekende datum. Maar uiteindelijk besloot ze dat ze op 11 maart toe was om geboren te worden en kennis te maken met de wijde wereld!

De geboorte van onze prachtige dochter

Vrijdag 11 maart om 03:23 is onze lieve prachtige dochter geboren. 3922 gram, 51 cm groot en het belangrijkste: helemaal gezond!

9 Maanden lang heb ik onze kleine frummel gedragen, uitkijkend naar het moment dat we haar eindelijk in onze armen konden sluiten. En daar was ze dan….

Ik keek haar aan, en toen ze bij mij op de borst werd gelegd voelde ik alleen maar liefde. Liefde voor dit kleine mini mensje die ons gezin compleet maakte.

geboorte, dochter geboren, kraamweek, geboorte baby meisje, babylabel, blog geboorte baby meisje

Op weg naar huis

Nadat alle controles goed waren, mochten we naar huis. Ik kon niet wachten! We waren nu een gezin van vier, wat een rijkdom!

Mijn schoonouders, die tijdens de bevalling op onze zoon hadden gepast, hadden we gebeld dat we onderweg naar huis waren.

En daar zag ik onze lieve zoon, mijn pulletje. Ondanks dat we maar één dag waren weggeweest, voelde het veel langer dan dat. Onze kleine stoere bink was nu grote broer!

Hij liep blij op ons af en gaven elkaar een dikke knuffel. Bij het zien van zijn zusje, keek hij verrast en nieuwsgierig tegelijk. Eenmaal binnen hebben we kennisgemaakt, want voor onze zoon was het natuurlijk ook een grote levensverandering. Er was ineens een mini mensje bij.

geboorte, dochter geboren, kraamweek, geboorte baby meisje, babylabel, blog geboorte baby meisje

Een en al liefde

We namen de tijd om onze zoon te laten wennen aan onze nieuwe gezinssamenstelling. Daar zaten we dan op de bank, ons gezin van vier! Nieuwsgierigheid maar vooral liefde, één en al liefde wat ik zag bij onze zoon.

Hij keek van ons naar zijn zusje en weer terug, alsof hij probeerde te zeggen: “is dit mijn lieve kleine zusje?”

De eerste nacht verliep wat onwennig maar rustig. Het wiegje wat al die tijd naast het bed heeft gestaan, was nu gevuld met een kleine frummel.

Ik ben veel wakker geweest, niet alleen vanwege mijn lichamelijke ongemakken maar ook door alle geluidjes die mijn dochter maakte. Alles was nieuw, tot aan haar kleine zuchtjes en snurkjes toe.

Kraamweek

De volgende ochtend rond 09:00 stond de kraamverzorgster op de stoep. Mijn man en ik waren erg nieuwsgierig naar haar. We hoopte dat er een klik zou zijn want dat weet je natuurlijk van te voren nooit. Gelukkig was die er en na de eerste kennismaking gingen we met elkaar de eerste kraamweek tegemoet.

Ik ben één en al structuur en regelmaat, dus begonnen we ook dit keer met het voeden op schema. Elke 2,5 a 3 uur kreeg ze borstvoeding. En dat deed dronk ze goed! Binnen een week zat ze alweer op geboorte gewicht, de knapperd!

Slapen in haar wiegje ging vanaf dag één ook prima, overdag sliep ze voornamelijk in haar nestje die in de box lag of lekker bij ons.

Een bevalling is lichamelijk erg zwaar. En daardoor zijn de eerste weken na de bevalling lichamelijk gezien behoorlijk pittig.

Door het gebruik van een ruggenprik had ik weinig kracht in mijn benen waardoor lopen erg moeizaam ging,  ik had last van mijn hechtingen, kreeg er een blaasontsteking bij en door extreme stuwing bijna een borstontsteking en natuurlijk niet te vergeten: de kraamtranen.

Ik moest echt de tijd nemen en mijn lichaam rust geven om goed te herstellen. Ik merkte dat ik na 3 weken, lichamelijk gezien, weer een beetje mezelf begon te worden.

Eén maand oud

We zijn alweer een paar weken verder en onze kleine meid is 1 maand oud! En in zo’n eerste maand hebben we best al wat meegemaakt met zijn viertjes.

De eerste regeldagen hebben we achter de rug, gehoortest en hielprik gehad, bezoek aan het consultatiebureau en natuurlijk al het kraambezoek.

Ook zijn we van borstvoeding overgegaan naar kunstvoeding en zijn we bezig met een slaapritme omdat we merken dat ze dat overdag extra nodig heeft. Slapen in de nacht doet ze super goed! Zo goed dat ze bijna een keer had doorgeslapen. Wat een verwennerij!

Daarnaast zoeken we met elkaar een balans om te wennen aan onze nieuwe gezinssamenstelling. Mijn man is weer aan het werk, waardoor ik op bepaalde dagen alleen ben met de kinderen.

Een baby en een peuter die allebei een ander ritme hebben. Dat is even wennen! Het voelt echt als een ontdekkingsreis, waarbij elke dag weer een verrassing is hoe deze zal gaan lopen. Maar eerlijk, ik zou niet anders willen.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...