hippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabelbabymeisje, babygirl, hippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Baby borstvoeding in de nacht

Published on juni 11th, 2017 | by Melanie

0

Het leed dat borstvoeding heet!

Lekkende borsten, stuwingen, borstcompressen, voedingsbh´s, kloven, zere tepels, spruw… Nee, borstvoeding gaat niet altijd over rozen. Toch ben ik alweer bijna 6 maanden onderweg in mijn derde borstvoeding avontuur.

Het idee dat je zelf voeding aanmaakt voor je kindje vind ik echt bijzonder. En als ik dan zie hoe goed Jayce groeit, dan ben ik best trots op mezelf. Toch heb ik vaak willen opgeven. De eerste vier maanden waren echt afzien. Eerst kregen we spruw. Ik had veel te veel voeding en daardoor continu stuwingen. Maar de kloven waren het ergst. Met kromme tenen zat ik te voeden omdat het zoveel pijn deed. Ik heb zelfs een week of negen fulltime gekolfd. Borstvoeding kost soms veel tijd. En alleen de deur uit gaan is bijna geen optie, want na vier uurtjes moet ik gillend naar huis om mijn borsten te legen. In het openbaar voeden blijft altijd een dingetje. Laat ik vooral de nachtvoedingen niet vergeten. Helaas heeft mijn vriend geen melk in zijn borstjes, dus ben ik iedere nacht een paar keer de sjaak.

Ik hoor jullie denken..

Waarom stop je dan niet? Borstvoeding heeft ook zoveel voordelen. Het kost niks! Want jeetje, wat is kunstvoeding duur. Je hebt het altijd bij je en het is meteen op temperatuur. Je kindje krijgt precies wat hij/zij nodig heeft omdat je voeding zich afstemt op je kindje, en daarbij krijgt hij/zij van jou nog allemaal extra antistoffen mee. Borstvoeding is ook goed voor de binding met je kindje. Het is toch echt een momentje samen steeds.

Bij mij is ook het voordeel dat ik superslank word van borstvoeding. Ik zit inmiddels al drie kilo onder mijn startgewicht voor de zwangerschap. En geef nou toe… een tijdje met cup dubbel D lopen is ook niet vervelend… haha!

Er zijn ook moeders bij wie borstvoeding niet lukt, of moeders die bewust voor flesvoeding kiezen. Daar heb ik natuurlijk niks op tegen, ieder zijn ding en keuzes. Maar het belangrijkste, wat je ook kiest of doet, het maakt je geen betere of slechtere moeder!

Ik ben heel benieuwd hoe jij je borstvoedingsavontuur ervaart!

Kijk ook eens op deze shop pagina voor babyverzorging producten >>>

Vind je dit ook leuk ♥ Deel het dan:
Facebook0
Google+1k
https://www.baby-label.com/blog-borstvoeding/
Instagram2k
Pinterest570
Twitter242

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑

Vind je dit ook leuk ♥ Deel het dan

  • Facebook6k
  • Google+1k
    https://www.baby-label.com/blog-borstvoeding
  • Instagram2k
  • Pinterest570
  • Twitter242