BIBS fopspeen

12 juni 2018

Wil jouw kleintje graag een fopspeentje? Geen probleem! Sommige baby’tjes hebben na eenmaal een sterke zuigbehoefte. De meeste baby’s zuigen dan op hun vingertjes of duimpjes. Om te voorkomen dat ze blijvend duim gaan zuigen kun je als alternatief een speen aanbieden. Zo heb je zelf in de hand wanneer je het speentje nodig vindt of niet. Vaak geeft het baby’s die een sterke zuigbehoefte hebben ontspanning en rust. En tegenwoordig maken ze wel erg mooie fopspenen! Wat denk je van de BIBS fopspeen …

BIBS fopspeen

De fopspenen van Bibs zijn prachtig! Dit Deense bedrijf maakt al 40 jaar de beste fopspeentjes gemaakt van 100% natuurlijk rubber en zijn BPA vrij. De ronde vorm van het schildje is speciaal ontworpen om de mond van je kleintje niet te irriteren. Alle tutjes zitten verpakt in een mooi linnen tasje.

Vergeet niet om de speentjes goed en regelmatig schoon te maken. Schoonmaken kan door de speen voor gebruik te steriliseren door er kokend water over te gieten. Druk het water uit het speentje zodra de speen is afgekoeld.

BPA-vrij BIBS fopspeen

Alle BIBS speentjes zijn BPA-vrij. Dit is een synthetische stof die hetzelfde werkt als het oestrogeenhormoon. BPA is schadelijk en verstoort de natuurlijke hormoonbalans in het lichaam van je baby. Spenen die gemaakt zijn van natuurrubber zijn sowieso vrij van BPA. Dus veilig voor jouw kleintje!

Leeftijdscategorie fopspeen

Fopspenen zijn eveneens gemaakt voor verschillende leeftijdscategorieën. Je hebt speentjes voor newborns, baby’s van een half jaar, jaar, jaar tot anderhalf jaar en zelfs voor peuters. Dit betekent dus dat je regelmatig de speen van je baby moet vervangen voor een nieuw exemplaar passend bij de leeftijd.

Fopspenen, een waar fashion item >>

Belangrijk: vervang je speen op tijd!

Nog steeds vervangt ongeveer 70% van de ouders fopspeen van het kindje niet op tijd. Waarom is het belangrijk om de fopspeen op tijd vervangen? De belangrijkste reden is dat de kaken van het kindje sterker worden naarmate het kindje ouder wordt. De fopspeen wordt gebruikt om op te zuigen. De Difrax fopspenen zijn verschillende per leeftijd. Ze hebben ook eigenschappen die bij de leeftijd passen. Zo is het zuiggedeelte massiever worden, zodat de kracht van de kaken minder schade aanbrengt. Onverwoestbaar is het fopspeentje hierdoor alleen niet. Als je kindje bijt op de fopspeen is het beter om een bijtring te gebruiken. Daarnaast kan het siliconen gedeelte van het fopspeentje door langdurig gebruik verzwakt worden door uitdroging of juist speeksel en kleine beschadigingen gaan vertonen. 

Je shopt deze prachtige speentjes bij de Gele Flamingo

BIBS fopspeen, BIBS speentjes, BPA vrije speentjes, veilige babyspeentjes

Baby’s eerste fles >>

Lees ook: Stoppen met de speen >>

Kijk hier voor meer babyaccessoires en verzorging>>>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...