Voorbereiding op de bevalling (tips voor de mannen)

18 september 2017

Tijdens de zwangerschap komt er een hoop af op vrouwen, maar eigenlijk ook voor mannen. Zij voelen het kindje niet, en hebben niet wanneer de baby in de buik zit het gevoel wat een vrouw heeft, een gevoel van directe verbondenheid. Maar hoe kan een man zich nu voorbereiden op een bevalling en hoe kan hij zich nuttig maken? Met deze bevalling tips voor mannen gaat het vast goed komen, papa!

Bevalling tips voor mannen

Artikel voorbereiding man

Blijf rustig en geef steun

Ik heb het zelf meegemaakt bij mijn man. De geboorte van mijn zoon is nu vijf maanden geleden. En kan de dag van de bevalling nog heel goed voor me halen en ook de manier waarop mijn man hier op reageerde. Ik zat zelf tijdens de bevalling in een soort van trance. Ik had mijn man van te voren al gewaarschuwd dat ik misschien wat gemeen uit de hoek zou kunnen komen, maar dat is helemaal niet gebeurd. En ik denk dat dit kwam doordat hij heel rustig bleef en alles zo comfortabel mogelijk voor mij gemaakt heeft. Mijn advies is daarom, blijf rustig en raak niet in paniek. Steun waar je kan en maak het zo comfortabel mogelijk. 

Lees onze blog “Bevallen doe je zo”, zodat je weet wat er gaat komen.

Voorbereiding man artikel

Voel je niet machteloos tijdens de bevalling

Een man denkt waarschijnlijk tijdens de bevalling dat hij niks voor je kan doen, alleen maar zien pijn lijden. Maar een man kan wel degelijk het verschil maken. Wees aanmoedigend en laat haar niet aan het lot over. Praat haar door de weeën heen en geef complimenten dat ze het allemaal heel goed doet.

Behandel je vrouw als een prinses

De meeste mannen denken nu: ik behandel mijn vrouw altijd als een prinses! Maar bij een bevalling, ECHT als een prinses. Ga niet tegen discussies in, geef haar d’r zin en doe wat er gevraagd wordt. Even een korte tijd je ego opzij zetten.

Emoties lopen hoog op

Emoties lopen tijdens een bevalling hoog op. Zeker ook de spanning voor een man. Eerst je vrouw supporten, dan je vrouw zien pijn lijden en dan komt er een klein wonder ter wereld en dan kun je al je emoties laten gaan.

Voorbereiding man artikel

De eerste periode thuis

Ook thuis is het prettig voor een vrouw als je helpt waar je kunt. Ook hier zal je in het begin je af en toe jezelf een beetje nutteloos voelen. Maar dat hoeft helemaal niet, help je vrouw waar je kunt en begin direct met het opbouwen van een band met je zoontje of dochtertje. Jouw vrouw vindt dat fantastisch en wordt nog verliefder op je, dan ze al was!

LEES OOK: 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

vroeggeboorte

Behandeling met progesteron geeft beter resultaat bij vroeggeboorte

Zwangere vrouwen die rond 20 weken zwangerschap een korte baarmoedermond hebben, hebben een verhoogde kans om te vroeg te bevallen....
image-2

Je kraamtas klaarmaken: hoe en wanneer begin je met de voorbereidingen?

Aanstaande ouders kijken ongeduldig uit naar de komst van hun baby. Van de vele voorbereidingen voor de grote dag, is...
zwangerschap

Volg je hart want dat klopt!

Wanneer je geboren bent word je direct al bloot gesteld aan hoge verwachten. De bekende zinnen, Rolt ze al, praat...