Gezocht: een oppas die wél ervaring heeft…

27 december 2017

Als je zwanger bent van je eerste kindje krijg je regelmatig te horen: geniet nog maar even met z’n twee! En jouw antwoord is dan steevast: ‘ja, doen we!’. Maar pas als dat kleintje er is en je omkomt in kraambezoek, cadeautjes, huiluurtjes en nachtelijke voedingen, weet je pas echt wat die opmerking betekende. Want tijd met z’n twee zit er voorlopig niet meer in. Ons eerste avondje uit na de geboorte van mijn dochter was toen zij zo’n 4 maand oud was. Spannend zeg! Dus we moesten op zoek naar een betrouwbare oppas.

Nu hadden wij op dat moment geluk dat mijn moeder heel graag wilde oppassen. En omdat het mijn moeder was, vertrouwde ik het compleet. Natuurlijk was ik lichtelijk neurotisch terwijl we romantisch aan het diner zaten, maar achteraf was alles goed gegaan. Heel langzaam pak je dan je normale leven weer op, vooral als je gaat werken. En je normale leven betekent natuurlijk ook naar feestjes toe en tijd maken voor je partner. Wij zijn nu een tijdje verder, maar nog steeds vind ik het lastig om voor de avonden oppas te vragen. Waarom dat is?

Betrouwbare oppas?

Een tijdje geleden vroeg ik een vriendin (alleenstaand en zonder kinderen) te oppassen. Alle opa’s en oma’s hebben het al druk genoeg en houden ook van hun rust, en ik dacht dat zij het wel aankon. Ze had er van te voren wel zin in maar was heel erg zenuwachtig. Ze had dit nog nooit gedaan en vroeg van te voren wel 100 x ‘wat als’… Nu slaapt onze dochter best goed in de avond, maar op de een of andere manier voelde ze het blijkbaar aan dat niet haar papa en mama beneden zaten maar een nerveuze ’tante’. Je raadt het al: ze zette het op het krijsen. Ze ging telkens staan in haar ledikantje en gooide haar speen en knuffeltje op de grond. Wat mijn vriendin ook probeerde, niets was goed.

Na vier oproepen op onze telefoon gemist te hebben, zijn we naar huis gesneld. Zodra ons drollie ons zag, werd ze rustig. Na een dikke knuffel en kus viel ze als een blok in slaap. Arme schat. M’n vriendin heb ik ook maar een dikke knuffel gegeven, gelukkig viel zij niet in slaap. Ik denk echt dat mijn dochter die gespannen sfeer aanvoelde en er daarom een feessie van maakte. Want de week erop, toen opa en oma lekker rustig beneden zaten te oppassen, liep alles perfect.

Ik denk in vervolg nog een keer na voordat ik een onervaren iemand vraag op te passen. Misschien volgende keer maar een professionele en betrouwbare oppas inhuren!
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...