Een aantal besparingstips voor de vaste lasten

6 augustus 2020

Vaste lasten zijn kosten die iedere week, iedere maand of bijvoorbeeld ieder kwartaal terugkomen. Iedereen die een huis onderhoudt heeft vaste lasten. Deze kosten kunnen soms best hoog zijn en erop besparen is voor veel mensen een moeilijke opgave. Zeker wanneer je een net geboren kind hebt, is het wel fijn om te besparen op de vaste lasten. Er zijn echter wel manieren hoe je kunt besparen op de vaste lasten, maar veel mensen passen deze manieren niet toe omdat zij bijvoorbeeld niet in de gaten hebben dat dit daadwerkelijk geld scheelt. Besparen op de vaste lasten kan bijvoorbeeld door te besparen op de energierekening.

Besparen op de energierekening

Een energierekening betaal je als gevolg van de energie die je verbruikt in huis. Als je minder energie verbruikt, betaal je logischerwijs dus ook minder. Het is natuurlijk nodig om geld aan de energierekening te betalen, maar het is absoluut niet nodig om hier te veel aan te betalen. Daarom is het slim om zo snel mogelijk te beginnen met besparen. Stap bijvoorbeeld over op LED-verlichting en stop met het gebruiken van normale lampen. Dit scheelt behoorlijk wat energie op lange termijn. Verder is het van cruciaal belang dat je lichten uitzet in kamers waar je je niet bevindt en de lichten dus niet nodig hebt. Veel te vaak worden er nog onnodige lampen aan gelaten. Hetzelfde geldt voor apparatuur zoals computers die op dat moment niet worden gebruikt. Zorg simpelweg dat ze enkel aan staan wanneer ze nodig zijn. Een andere belangrijke stap is het isoleren van je woning. Als je net overgaat tot de aankoop van een nieuwe woning, kijk dan of de woning goed geïsoleerd is. Soms betaal je hier dan wat meer voor, maar je bent een stuk voordeliger uit in de energierekening waardoor het ook te zien is als een goede investering.

Betaal niet te veel

Natuurlijk moet je zelf zo veel mogelijk bezuinigen en zo min mogelijk energie verbruiken, maar daarnaast is het ook belangrijk dat je voor de energie die je wel verbruikt niet meer betaalt dan nodig. Overstappen energie is een makkelijke manier om te besparen op de energierekening. Zorg ervoor dat je een energiecontract hebt dat geen hoge energietarieven bevat. Je kunt jaarlijks eenvoudig energie vergelijken op overstappen.nl. Binnen enkele minuten ben je al overgestapt. Je hoeft alleen je gegevens in te vullen, hiermee kun je op jaarbasis tot wel 450 euro besparen. Dit bespaarde geld kun je bijvoorbeeld uitgeven aan de inrichting van de nieuwe baby kamer.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC00720

Review; Olifant bijtring van Mushi…

In 2015 zijn wij, mijn man en ik, op reis geweest naar Thailand. Het land van de olifanten. Prachtig om...
DSC08829

Sophiesticated Cadeausets! + Winactie…

Wat houden wij van dieren! En zo leuk dat Rae dat al helemaal gaat overnemen. Wij kregen een hele mooie cadeauset...
strand musthaves

Strand musthaves voor de kleintjes

Een dagje strand is zo heerlijk en daar genieten ook de allerkleinste van. Zandkastelen bouwen, in het water spelen en...