Bescherm je baby tegen de zon!

5 maart 2019

Samen met je kleine op een zonovergoten terrasje zitten is natuurlijk heel gezellig en speciaal. Maar sta wel even stil bij de extra vatbaarheid van het zachte babyhuidje voor zonnebrand, voordat je enthousiast gaat zonnebaden. Bescherm je baby tegen de zon!

Lees ook: zomertips met je baby >>

Bescherm je baby tegen de zon

Lekker in het zonnetje zitten maakt je vrolijk en geeft je energie. Bovendien bevorderen uv-stralen de aanmaak van vitamine D, dat onder andere goed is voor je botten. Maar in de zon kun je verbranden, dat weet iedereen. Gebruik daarom op warme en zonnige dagen zonnebrandcrème. Zo wordt jouw huid en dat van je
bescherm je baby tegen de zon, zonnehoedjes, babyhoedjeskind beschermd tegen te veel blootstelling aan uv-stralen.

Pas op voor Uv-stralen

De Kankerbestrijding adviseert om kinderen in te smeren met zonnebrandcrème van minimaal factor dertig. Kinderen hebben namelijk een dunnere beschermlaag die de huid gevoeliger maakt dan die van volwassenen. Uv-stralen kunnen bij hen makkelijker door de huid dringen.

Beschermingsfactor

Als factor 30 dan zo goed is, dan zal factor 50 nog veel beter zijn. Dit is wat veel mensen gauw denken. Tussen deze twee categorieën zonnebrandcrème zit echter vrij weinig verschil. Maar producten met een zeer lage beschermingsfactor kun je volgens de Kankerbestrijding beter niet gebruiken.

Beschermende kleding

Net zoals bij zonnebrandcrème heeft kleding ook een beschermingsfactor. Als kleding nat wordt, heeft de huid minimale bescherming. Smeer daarom je kind eerst in met zonnebrandcrème voordat je zijn kleren aantrekt. Hoe jonger je kind, hoe belangrijker het is dat je zijn huid uit de zon houdt. Als je baby jonger is dan één jaar, probeer hem dan zoveel mogelijk in de schaduw te houden. Gebruik verder kleding met lange mouwen of bescherm het hoofd en de nek met een hoedje of petje. Je kunt een zonnehoedje bestellen via Stoerekindjes.nl.

Gebruik ook zonnebrandcrème in de schaduw!

Wees extra alert in de middaguren vanaf 12:00 tot 15:00, dan is de kracht van de zon het sterkst. Zoek daarom rond deze tijd zoveel mogelijk de schaduw op. Belangrijk om te beseffen is dat niet zozeer de hitte zelf schadelijk is voor je huid, maar de uv-stralen. Dit betekent dat je dus ook in de schaduw kunt verbranden! Weliswaar is de blootstelling aan uv-stralen in de schaduw minder, maar ook hier is het raadzaam om je kind met zonnebrandcrème in te smeren.

Uv-stralen kunnen weerkaatsen via het water dus in een bootje moet je extra opletten. Smeer je kind ook in op bewolkte dagen, aangezien wolken uv-stralen niet helemaal tegen kunnen houden. Bescherm je baby tegen de zon!

Leuke uittips samen het je gezin >>

bescherm je baby tegen de zon, zonnehoedjes, babyhoedjes

Perfect ter bescherming van je kindje is de Dooky cover >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG-20240317-WA0007

Budget zwangerschapskleding van Zeeman!

Voor mijn eerste zwangerschap keek ik wel eens online. Ik zag altijd zoveel moois aan zwangerschapskleding! Maar toen het eenmaal...
kleine-kinder-schoenen

Hoe je online hoogwaardige babykleding kunt vinden voor een mooie prijs

Het vinden van hoogwaardige baby- en peuterkleding voor een mooie prijs kan een uitdaging zijn, maar met de opkomst van...
z8moodimageshr03-24884

De Z8 lente/zomer 2024 collectie is uit!

Waar we nog lekker wegkruipen onder een warme deken bij het zien van deze regenachtige dagen, komen de eerste prespring...