online baby magazine, baby tijdschrift, mamamagazine, mamablogs, babylabel, baby magazine, babymusthaves, alles voor baby's ,alles over baby's, 24baby, ontwikkeling baby, zwanger, zwangerschap, mumtobe, babyblog, zwangerschapsblog, baby meisje, zwanger van een baby meisje, baby meisjesnamenbabyjongen, babyboy, hippe babykleding, meisjesmama, babykleding, blogs, mamablogs, babylabel, jonge ouders,


Blogs ben je weer zwanger, lelijke buik na zwangerschap

Published on december 15th, 2017 | by Babylabel

0

Er is 1 vraag die ik NIET meer wil horen: Ben je weer zwanger?!

Mijn lichaam heeft een flinke optater gekregen na drie zwangerschappen en vier kindjes. Lichamelijk heb ik veel klachten, ik loop bij de fysio en ook zie ik er niet meer uit zoals ik er voor mijn zwangerschappen uit zag. Zelf heb ik daar niet zoveel moeite mee (ok, ik kijk wat minder graag naar mezelf in de spiegel soms en ook de kledingkeuze is wat lastiger) maar waarom moet ik er iedere keer weer aan herinnerd worden!!! ben je weer zwanger

Na de zwangerschap van mijn tweeling ben ik tien kilo afgevallen. Mede doordat ik gewoon niet kon eten. Ik was lang heel erg misselijk en daarna moest ik er gewoon aan denken dat ik moest lunchen. Soms vergat ik dat gewoon. Ik had nooit trek. Behalve in Tompoucen ha ha. Ik woog ervoor 75 kilo (ben 1.76 lang) en erna woog ik nog maar 65 kilo. Nog nooit ben ik zo slank geweest na een zwangerschap. Ik kon zelfs mijn oude broeken weer aan. Ik kreeg dan ook veel complimenten. Hoe deed ik dat na een tweeling?!

Maar nu een jaar later ben ik nog steeds niet heel veel zwaarder (69 kilo) maar heb ik een buik. Ik heb slanke benen en armen en daardoor valt dat buikje extra op. Het vel is wat losser en ik heb een holle rug waardoor mijn buik iets naar voren staat. Zelf heb ik er niet zo heel veel moeite mee omdat ik weet dat ik vier mooie kindjes heb gedragen en dat dit een ‘litteken’ is zeg maar. Maar ik word enorm onzeker door andere mensen. Waarom?

Ben je weer zwanger?

Ik krijg continu (soms meerdere keren op een dag) de vraag: “ben je weer zwanger?” Mensen snappen nog steeds niet dat je dat niet moet vragen als het niet overduidelijk is. Iedere keer krijg ik weer een klap in mijn gezicht als mensen deze vraag stellen. Nee, ik ben niet zwanger, ik ben klaar met 4 bloedmooie kindjes. Zie je mijn wallen soms niet?

Persoonlijk zou ik mijn tong liever afbijten dan deze vraag te stellen bij een klein buikje. Ja ok, ik ben heel slank en heb een uitstaande buik maar geen 6 maanden buik. Hooguit een drie/vier maanden buikje. Ik probeer dus zoveel mogelijk wijde dingen te dragen om deze vraag te voorkomen. Maar nee hoor, juist dan denken mensen helemaal dat ik zwanger ben. Vaak zijn het mannen en soms vrouwen. Ik antwoord meestal dat ik gewoon dik ben. Om ze even te laten voelen dat deze vraag niet heel tactisch is.

Ik wil het niet meer. Ik wil deze vraag niet meer krijgen! Het is in mijn geval gewoon een belediging en erg dom van de mensen die de vraag stellen. Stel deze vraag niet als het niet overduidelijk is! Het is niet leuk! Stel je voor dat je een buikje hebt en probeert zwanger te worden maar dat het niet lukt. En dat je dan continu deze vraag krijgt? Heel pijnlijk.

Sporten?!

Ik heb het heft nu in handen genomen en ik ben gaan sporten. In eerste instantie vooral om mijn lijf weer wat sterker te maken. Mijn buikspieren zijn slap en daardoor nemen andere spieren het over waardoor ik daar overbelast ben. Daarnaast wil ik van dat buikje af. Gewoonweg om die vraag ‘ben je weer zwanger’ te voorkomen. Ik heb er geen zin meer in en wil gewoon aan kunnen trekken wat ik wil! Dat zou nu eigenlijk ook moeten kunnen maar ik voel me er niet happy bij.

Op dit moment kan ik bijna niet lopen van de spierpijn en voel ik me net een oud vrouwtje. Ik krijg mijn kindjes niet eens de trap af. Ik doe een programma waarbij je twee keer per week een half uur heel intensief sport met een trainer en voor de rest van de week vet verbrand. Daarnaast ga ik gezond eten. Ik snoep niet, maar gezonder kan altijd! Ik ben benieuwd hoe de resultaten over een tidje zullen zijn en of ik dan eindelijk die rotvraag niet meer krijg!

Heb jij wel eens deze vraag gehad? Laat hieronder in een reactie of op onze Facebook weten hoe jij reageerde!

Tags: , , , , , , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑
 • hippe kraamcadeautjes, kraamkado, babycadeau, babyshop, online babykleding shoppen, baby webshop

 • hippe babykleding, baby boy, baby jongen, zwanger, zwangerschap, babylabel, babyshop, online babykleding shoppen, baby webshop

  hippe babykleding, baby girl, baby meisje, zwanger, zwangerschap, babylabel, babyshop, online babykleding shoppen, babyshop, babyspullen

 • ONTVANG GRATIS DE BLIJE DOOS

 • LEUKE SHOPS

  baby zonnebril, goodcha, kinderzonnebril, zonnebrillen voor baby en kind

 • duurzame babykleertjes, ecologische babykleding, schattigebabykleertjes, fairbabybeginnings, unieke babymerken, toddler, baby, peuterkleding, babykleding, urban babykleding, babyblog, babymode, hippe babykleertjes, hippe peuterkleding, hippe kleuterkleding

 • handgemaakte babykleding, babylabel, babyshop, unieke babymusthaves, newborn musthaves, babykamer accessoires, hellobaby, baby cadeautjes, gepersonalisereerd kraamkado

 • ballenbadjes, ballenbaden, babyspeelgoed, dreumesspeelgoed, peuterspeelgoed, kleuterspeelgoed

 • geboorteslingers, baby eerste verjaardag, eerste verjaardag slingers, folie ballonnen, kinderfeestjes, babyfeest, babyshower, kinderfeestje 2 jaar, thema kinderfeestjes, feestversiering, hieppp, verjaardag, verjaardagsfeestje

 • duurzame babykleertjes, babylabel, babywinkel, online babywebshop, unieke babymusthaves, newborn musthaves, babykamer accessoires, little thingz, baby cadeautjes, babymusthaves, kindermusthaves, babymodeblog, hippe babyspullen, babyaccessoires

 • babykleertjes, peuterkleding, babykleding, urban babykleding, babyblog, babymode, hippe babykleertjes, hippe peuterkleding, hippe kleuterkleding

 • baby blog, baby blogs, babybloggers, baby musthaves, bloggers, babyblog

  hippe babyshops, online baby shop, babywinkel, leukste baby webshops

 • Babykamer inspiratie

  babykamers, babykamer styling, babykamer inspiratie, babykamer voorbeelden, babykamer collages