Vienna krijgt een …

27 mei 2021

Wauw, Vienna krijgt een zusje. Wat een bijzonder moment. Het geheim houden van het geslacht vond ik toch wel moeilijker dan verwacht. Wij wisten namelijk al 2 weken (na de pret echo) wat het zou worden. En wij zitten vanwege de verbouwing bij m’n schoonouders in huis, en geloof mij dat maakt het niet makkelijker want anders had ik iedereen mooi ontweken, ik was heel bang dat ik mezelf zou verspreken.

Geheimpje bewaren

De reden dat wij het nog geheim wilden houden, was eigenlijk omdat mijn ouders aan boord zaten. Dus toen wij te horen kregen dat ons gezin een mooi klein mini meisje mocht verwelkomen, waren hun net uitgerekend een paar dagen aan boord en konden we het niet vertellen. En omdat ik het hun ook persoonlijk wilde vertellen, moesten wij dus nog even een geheimpje bewaren.

bekendmaking geslacht baby, genderreveal, geslacht baby, koekjes jongen of meisje

Jongen of meisje?

Maar het was het wachten waard. Iedereen was namelijk overtuigd ervan dat wij een jongetje zouden krijgen. ik moet wel eerlijk zeggen dat ik zelf ook heel lang dacht dat het een jongen zou worden maar ergens had ik ook een voorgevoel dat het een meisje zou worden. Ik merkte het ook aan mijn huid. Deze had echt precies hetzelfde als toen bij Vienna. Natuurlijk moet ik het ook niet vergelijken want deze zwangerschap is heel anders. Ik vond ook echt de voorpret van het bekend maken heel leuk, zo had ik een brandblusser besteld en kaarten waar de mensen op konden schrijven wat ze dachten dat het zou worden. Ook had ik leuke koekjes besteld met “he or she?”.

Bekendmaking geslacht baby

Wel kan ik voor ons beide spreken dat wij op de dag van de bekendmaking van het geslacht van onze baby ook echt mega zenuwachtig waren. Ik vroeg mezelf eigenlijk heel de tijd af, gaat de brandblusser het wel doen. Gaat iedereen er zijn. Gaat het niet regenen, en staat er niet te veel wind. Maar uiteindelijk viel het reuze mee en hebben wij een prachtig moment gehad, en ook aan alle reacties te zien had niet iedereen  verwacht dat het ook echt een meisje zou worden. en dan is het alleen maar leuker om al die verbaasde gezichten te zien. Maar ook de blijdschap bij iedereen. Het is en blijft een bijzonder gegeven, de gehele zwangerschap en zeker omdat het niet zomaar voor iedereen is weggelegd en het niet zomaar bij iedereen lukt.

Ik ben in elk geval ontzettend blij en gelukkig dat ons gezin compleet wordt gemaakt door een klein meisje  en dat ik mezelf dus echt een meisjesmama mag noemen. Natuurlijk is het belangrijkste dat het kindje gezond is, maar toch vind ik het onwijs leuk en tof dat wij kunnen vertellen dat Vienna een zusje krijgt. Daar gaat Jeroen zijn rust.. twee meiden, dubbel zoveel zorgen…

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG_1074-scaled-1

5 unieke manieren om jouw zwangerschap vast te leggen!

Een bijzondere tijd is aangebroken. Alles staat nu in het teken van jouw zwangerschap en deze periode wil je natuurlijk...
IMG-20240317-WA0007

Budget zwangerschapskleding van Zeeman!

Voor mijn eerste zwangerschap keek ik wel eens online. Ik zag altijd zoveel moois aan zwangerschapskleding! Maar toen het eenmaal...
positiekleding-zwangerschapskleding-voedings-bh

Comfortabel maar stijlvol: outfit ideeën voor mama’s met een baby

Als kersverse mama doe je er alles aan om zo goed mogelijk voor je kleintje te zorgen. Dat kost veel...