Het begin van ons draag avontuur

20 juli 2017

Van knus in mama haar buik, naar kleding moeten dragen, in een grote wieg of box worden gelegd, iedereen die boven je hangt te lachen en over je wangen zit te aaien… En als kers op de taart stijgen de temperaturen ook nog buiten. Het enige wat je dan nog kan doen is huilen, huilen en huilen!

Inmiddels is Ytse alweer drie weken oud en vooral met dat hele warme weer wil hij het liefst de hele dag bij mama plakken. Om het ook nog maar even niet over de krampjes te hebben). Als ik hem in de box of in de wagen leg, dan begint hij eigenlijk vrijwel direct te huilen. Hierover zijn de meningen behoorlijk verdeeld, wel of niet laten huilen? Maar na beide geprobeerd te hebben kan ik vertellen dat hij eigenlijk alleen maar harder gaat huilen. Geen optie dus!

Daar zat ik dan met Ytse op schoot en komt er weer de hele dag niks uit mijn handen, buiten dat Fedde ook zijn aandacht begint op te eisen. Hoe krijg je me gek? Dit moet echt anders!

Draag mama

Ik had besloten om contact op te nemen met een kennis van ons die draagdoeken en draagzakken verhuurd en verkoopt. Zij wilde de volgende ochtend gelijk langskomen om mij informatie te geven over het dragen, de doeken en ook gelijk instructies geven. Zo gezegd, zo gedaan.

We gingen aan de slag met een geweven doek van 100% katoen. Ik heb mij laten vertellen dat dit voor mij als beginner makkelijker te knopen is. Ik vond het de eerste keer best een beetje griezelig om mijn zoontje zo te laten hangen, maar eenmaal los gelaten… Jeetje wat voelt dat goed! De doek zit vrij strak, net of je zelf corrigerende kleding aan hebt, maar hierdoor heb je niet het gevoel dat je aan het dragen bent.

En mijn kleine man? Zodra hij in de doek hangt wordt hij rustig en valt hij in slaap. Heerlijk voor als hij kramp heeft of last van het warme weer. En zo heb ik dus ook mijn handen vrij voor Fedde. Beide kindjes blij en mama blij!

Draag jij je kindje? En hoe bevalt jou dit? Laat het ons weten op onze Facebookpagina.

Lees ook dit blog van een meer ervaren ‘draag mama’

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG20240219093934

Review – Timboo wipes, herbruikbare doekjes

Met een baby opkomst heb je flink wat verzorgingsproducten nodig. Van het Belgische merk Timboo had ik nog niet gehoord....
IMG20240218171807

Review – Natruba bijtring en hydrofiele luiers

Van het Deense merk Natruba had ik nog nooit gehoord, leuk dat ik dit dan ook mocht reviewen. Toen ik...
haren-wassen-baby

De eerste haartjes wassen? Hier moet je op letten!

Opeens is het hoofd van jouw baby of peuter bedekt met een dikke bos haar. Dat ging sneller dan gedacht!...