‘Soms ben ik de balans totaal kwijt’

26 maart 2017

We hebben dit keer gesproken met Claudia Oosterman van VillaKnus. Zij woont samen met Jacco e haar drie kinderen: Puck, Juul & Raaf.

Lees meer mamablogs >>

Werk je? Zo ja hoeveel uur?

Ik ben eigenaresse van de webshop VillaKnus naast 2 vaste dagen in de week dat mijn kinderen worden opgevangen zijn er heel veel avonduren, uurtjes tussendoor en in het weekend die ik besteed aan VillaKnus.

Heb je daar bewust voor gekozen?

Heel lang had ik al de droom iets voor mijzelf te gaan doen. Door omstandigheden is het zo gelopen dat ik een mooie kans heb gekregen om deze droom waar te maken. Daarnaast was ik van mening dat als ik het wilde er voor moest gaan omdat ik anders altijd spijt zou krijgen. Belangrijkste vind ik dat ik dagelijks mag doen waar ik gelukkig van wordt. Wat een rijkdom!

Je bent een druk bezette moeder, hoe combineer je werken, een sociaal leven met het moederschap?

Tja, dat is een goede vraag dat vind ik ook best lastig. Zeker nu ze alle drie nog heel klein zijn. Maar ik probeer met regelmaat een avondje in te plannen met vriendinnen of gezamenlijk eten met vrienden. En daarnaast zijn er heel veel lieve kindjes bij ons in de vriendengroep waardoor het ook ontzettend leuk is om gezamenlijk met de kinderen af te spreken. En uiteraard is er die opa en oma die echt goud waard zijn en de deuren altijd wagenwijd hebben openstaan om onze kinderen een dag, avond of nachtje op te vangen!

Wat vind je het leukste aan moeder zijn?

Dat het niet te beschrijven is hoe veel liefde je voor je kinderen kunt voelen en hoe ongelofelijk trots je op zo een kleintje kunt zijn…  Maar ook hun eerlijkheid en relativerend vermogen. En als ik eens een vervelende dag heb gehad  kijk ik naar mijn kinderen en dan denk ik ach.. waar heb ik mij eigenlijk druk om gemaakt!

Wat zijn tips voor andere (werkende) moeders, om een balans te vinden tussen beiden?

Oei, tips denk niet dat ik daar de juiste persoon voor ben, want die balans ben ik soms totaal kwijt hihi. Maar met regelmaat herhaal ik de drie wijze woorden uit de songtekst van de favoriete film van mijn dochter “Let it Go!!”.

Heb je een speciale mamma-dag? Zo ja, wat doe je dan? En ben je dan bezig met werk?

Op de dagen dat de kinderen gewoon thuis zijn wil ik wel proberen zo min mogelijk met werk bezig te zijn. Ook spreken we regelmatig af met een vriendje of gaan we erop uit naar de dierentuin of een frisse neus halen tijdens een boswandeling. Wat ik erg belangrijk vindt is dat we in ieder geval elke dag naar buiten gaan.

Mijn bestellingen wil ik graag dezelfde dag verzenden, dit betekent dat ik dus soms wel eens wat tussendoor moet doen, maar anderzijds ben ik ook weer heel flexibel doordat ik voor mijzelf werk en veel dingen in de avonduren kan doen. En we hebben vrijwel dagelijks een gezellige wandeling  naar het postkantoor. En met een beetje geluk een tussenstop langs de speeltuin.

Hoe heb je het thuis geregeld? Wat is de rolverdeling tussen vader en moeder?

Jacco is ook zelfstandig ondernemer en maakt lange dagen. Hij heeft geen vaste vrije dag waarop hij een dag de zorg van de kinderen op zich neemt. Maar in de avonden proberen we zoveel mogelijk met elkaar de kinderen gezamenlijk naar bed te brengen.

Waar krijg je binnen jouw gezin energie van en waar binnen je werk?

Lekker naar buiten  met de kinderen en een paar ondeugende glimlachen geven mij erg veel energie. Bij mijn werk ben ik nog steeds dankbaar dat ik mag doen waar ik blij van wordt. Daarnaast werken Jacco en ik erg  veel samen, de op maat gemaakte meubels komen van zijn bedrijf. Hij levert de kindermeubels, maar klanten en bedrijven die op zoek zijn naar een meubel op maat, hebben uiteindelijk contact met Jacco. Hij werkt samen met de klanten de ideeën uit. Ook verzorgt hij regelmatig de inrichting voor kinderdagverblijven wat weer aansluit op mijn achtergrond in de kinderopvang. Het is gewoon ontzettend leuk om samen steeds nieuwe ideeën uit te voeren, van elkaar te kunnen leren en elkaar te kunnen aanvullen.

Ben je zelf veranderd sinds je moeder bent? In welk opzicht?

Ja, denk wel dat ik nog meer besef hoe belangrijk het is om te genieten van de kleine dingen. Ik ben heel dankbaar dat we allemaal gezond zijn en hoe belangrijk het is tijd door te brengen met elkaar. En hoe waardevol het is om herinneringen met elkaar te maken.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...