Een lesje babyverzorging: hoe verzorg ik mijn baby?

1 juli 2020

Je baby een badje geven is één van de fijnste momenten van de dag. Het is een fijn momentje voor jullie samen. Alle tijd en aandacht voor je kleintje, niks is lekkerder dan dat en je versterkt tegelijkertijd de band met je kleine hummeltje. Maar de eerste keer in bad met je kleintje is best een beetje spannend. Hier een lesje babyverzorging en handige tips.

Bekijk deze prachtige baby accessoires >>

Een lesje babyverzorging

Lekker spetteren! In bad gaan vinden kindjes fijn. Eerst heerlijk spelen en daarna worden verwend met zachte producten. Voordat je begint aan de babyverzorging, is het verstandig te checken of alles wat je nodig hebt binnen handbereik is. Zo hoeft je baby niet onbeschermd of nat op de commode te blijven liggen, terwijl jij iets moet pakken. Zorg voor een tochtvrije badkamer, die goed op temperatuur is, en leg de volgende zaken klaar:

  • schone handdoek of swaddle
  • thermometer
  • een badcape om je baby in te wikkelen en warm te houden
  • eventueel aankleedkussen wanneer het kamertje ver verwijderd is van de badkamer
  • schone luier
  • kleertjes

babyverzorging

Tips voor veel baby bad plezier

♥ Zorg dat het badderkamertje lekker op temperatuur (20-24 graden) is en niet tocht.

♥ Leg handdoek, washandje, verzorgingsproducten, luier, kleertjes etc. vast binnen handbereik.

♥ Het water mag niet kouder zijn dan 36 graden en niet warmer dan 38 graden. De temperatuur van het water controleer je met een badthermometer of je elleboog.

♥ Gebruik een klein dotje baby badschuim of badolie voor een heerlijke geur en een milde reiniging, maar wel welke geschikt is voor de dunne en gevoelige babyhuid.

♥ Masseer je baby na het badje met baby massage olie, dit helpt om de band met je baby te versterken. Bovendien werkt het voor jou en je baby ontspannen.

Is het kamertje ver van de badkamer verwijderd, dan is het handig om het aankleedkussen in de badkamer neer te leggen. De aankleedkussenhoes Amsterdam is gemaakt van wafel gecombineerd met badstof. Het gedeelte waar de baby op ligt is gemaakt van badstof waardoor de baby zacht ligt. Leuk detail zijn de viltjes in de Koeka vorm die op het badstof bevestigd zijn. Deze is hoes makkelijk uitwasbaar.

Wanneer je kleintje klaar is met badderen, leg je je kindje op opgeslagen badcape op het aankleedkussen. Deze badcape Rome is gemaakt van een vochtopnemende badstof en is in vele kleuren te verkrijgen. Maak alle huidplooien in de hals, de ellebogen, tussen de benen en in de knieholtes goed droog. Maak ook de oortjes aan de achterkant goed droog. Deze plekjes raken snel geïrriteerd.

Aankleden van je baby

Kleed je kleintje aan met zachte babykleertjes. Wikkel hem/haar daarna in de omslagdoek. Deze is gemaakt van zacht, vocht opnemend badstof en is voorzien van een kangoeroe-buidel voor de beentjes van de baby. De omslagdoek is heerlijk om het kindje in te wikkelen na het badderen en om het kindje mee in de box te leggen want door de buidelzak blijven de beentjes lekker warm.

Na het badderen is een goede tijd om je kleintje te voeden. Zorg dat je een spuugdoekje bij de hand hebt. Het spuugdoekje is extra lang en valt ruim over de schouder, waardoor je eigen kleding goed beschermd blijft. Daarnaast zorgt de speciale vorm ervoor dat het spuugdoekje goed op de schouder blijft liggen. De vorm van het doekje past ook perfect in het nekje tijdens flesvoeding.

Je kindje is nu wel lekker loom geworden van het badje en kan zo heerlijk in de box even bijkomen of even lekker gaan slapen. Het handige speendoekje is een echte musthave voor aan het speentje van jouw kleintje. Baby’s vinden het heerlijk om met dit doekje te spelen en daarnaast is het speentje gemakkelijk terug te vinden als hij gevallen is.

Extra babyverzorging tips

  • Je baby hoeft echt niet iedere dag in bad.
  • Borstel de haartjes van je baby altijd met een zachte borstel in model.
  • Je baby komt meestal lekker loom uit het badje. Als je kind slecht inslaapt, kun je het badritueel daarom beter naar de avond verschuiven.
  • Voor extra verzorging van de huid kun je na het badje kwetsbare huidplekjes – zoals de huidplooien – van je baby insmeren met een speciale babyzalf.

Shop handige musthaves hier

Lees ook: in bad met je baby >>
 

Kijk hier voor meer baby lifestyle inspiratie >>

Bekijk hier meer babykamers >>

Bekijk ook: zacht blauw op de babykamer >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...